Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2017 - 2018 Sezonu Genel Tartışma

Llama

Öne çıkan mesajlar

Yeter veya yetmez ama müdahele olduğu yıllardır bariz. Ya bunu kabullenip ezerek alacaksın ya da kupada bjk nin yaptığı resti ligde de yapacaksın. Bunu belli bi taraf için yazmıyorum. Her sene işlerine geldiği gibi değişiyor müdahelenin tarafı. Ama ligde yemiyor tabi o resti çekmek. O yüzden de bu boktan sistem devam edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Her sene ayni tartismadan sikilmadiniz mi ya. 3 takim var iste done done sampiyon oluyorlar sanki bu isin gizli formulu/arka planda donen inanilmaz oyunlar varmis gibi yorumlamayin her seneyi.

Su Besiktasin lobisi gucsuz muhabbeti de kabak tadi verdi. Lobisi gucsuz takim 2 senedir domine ediyor ligi, bu sene de kendi hatalarindan verdi lobisinden dolayi degil.

GS macindaki oyunun yarisini oynasaydi sezon genelinde zaten gule oynaya sampiyondu Besiktas.

Besiktas'in sampiyon olmasi icin eze eze olmasi lazim magdur edebiyatini da birakin artik.
Sosyal ağlarda paylaş

fb maçından sonra gazete manşetlerine ve spor programlarına hiç bakmadınız galiba? lobisi elbette güçsüz bunu da bir bahane olarak söylemedim zaten.

dış mihrak felan değil olay kafanızı iki gram çalıştıramıyorsunuz diye her şeyi buna bağlayıp durmayın. size göre abd'de de lobicilik yok herhalde, herkes kendi derdinde ülkeyi bir yerinden tutup yönetiyor, tüm kararlar çok demokratik alınıyor. lobicilik denilen şey her yerde var az ya da çok, türkiye futbolundaki daha çok pisliğe kayıyor gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de TRde cok yapilan baska birseyi belirteyim madem. Kendi basarisizliklarinin kaynagini hep baska yerlerde arayan insanlarla dolu ulke, futbolda ozellikle yonetim osurdugu icin taraftarlarda ayni kafada tamamen tabiki.

Ben bu sene icin diyemiyorum mesela biz bu sampiyonlugu hakettik ama alamadik diye. Basaksehir macinda adamlarin kalesini goremedik yahu. GS macinda hadi biraz yine oynadik ama karsi taraf bizden ustun oynadi zaten. O iki maci alsan zaten suan lidersin ligde.

Lobicilik var mi, elbette var. Fener kadar guclu bir lobiye de sahip olmayabiliriz ama bunlarin hicbiri bahane degil. Kotu oynadik bu sene ligde, karsiligini goruyoruz suanda bu kadar basit benim icin cevap. Once bi guzel oynayalim hakemlerin mudahalesiyle kaybedelim birseyleri o zaman konusuruz BJKyi sampiyon yaptirmadilar diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Her sene ayni tartismadan sikilmadiniz mi ya. 3 takim var iste done done sampiyon oluyorlar sanki bu isin gizli formulu/arka planda donen inanilmaz oyunlar varmis gibi yorumlamayin her seneyi.

Su Besiktasin lobisi gucsuz muhabbeti de kabak tadi verdi. Lobisi gucsuz takim 2 senedir domine ediyor ligi, bu sene de kendi hatalarindan verdi lobisinden dolayi degil.

GS macindaki oyunun yarisini oynasaydi sezon genelinde zaten gule oynaya sampiyondu Besiktas.

Besiktas'in sampiyon olmasi icin eze eze olmasi lazim magdur edebiyatini da birakin artik.

tamam
Sosyal ağlarda paylaş

olm şampiyonluk şansı zora gelince "engelleniyoruz" mu başlamış. inanılmaz lan.

engelleme olsa gs-bjk maçında 2 pozisyon kaçırmanıza mı kalacak olm. öyle mi engelleme olur. hakemler isterse 5 tane maçı ince ince kıyarak maçı verir rakibe. zaten derbiye 9 puan geride girersiniz. neyin engellemesi yani.

beşiktaşın lobisinin az olduğu doğru. ama bunun nedeni de hep gs ve fb'nin gerisinde kalmasından diye düşünüyorum. son dönemde biraz başarı yakaladı beşiktaş ama hep yazarım, son birkaç seneden önceye baktığında hatta şimdi bile gs ve fb'li taraftarların çoğunun gözünde otomatik 3.dür beşiktaş. 1-2 otomatik gs-fb'dir zaten.

Bu arada ülkede fb kadar lobisi olan takım yok, Galatasaray da yanına yaklaşamaz Fener'in. Anca Beşiktaş'ın bir tık üstündeyizdir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Lobinin karsiligi nedir once onu irdelemek lazim.
Bununla ilgili daha once yazmistim. Futbol donem isidir. 2. buyuk, 3. buyuk bunlar hep donemlerle alakali isler.

Futbolu 10 yillik periodlar halinde degerlendireceksek, ligler kuruldugundan beri Fenerbahce her zaman rekabetci kalmis ve her dilimde basarilar elde etmistir. Hatta 80'lerden once filan ulkenin cogu Fenerliymis. Eski Turk filmlerine bakarsaniz GS'nin BJK'nin adi dahi gecmez.

Sonraki donemlerde TS gelmis, BJK gelmis, GS gelmis. Bugun forumun cogunun yasi yetmiyor belki ama Besiktas'in Fener'i filan supurdu yillar var. 20 yil onceki sampiyonluk farklarina bakarsaniz GS'nin ne kadar geride oldugunu gorursunuz. Bunlar belli donemleri nasil gecirdigin ile alakali. GS 80'ler sonu Derwall ile baslayan hem Avrupa hem ligde basarili bir ivme yakaladi, bir noktaya kadar farki kapadi hatta acti. Fenerbahce 2004-2012 yillari arasi her seneyi supurebilecek seviyedeydi - her ne kadar her sene ilk ikide de olsa hemen hemen, gerektigi kadar sampiyon olamadi bence.

Lobi isine donersek, lobi neyi getiriyor? Bugun sampiyonluklara bakildiginda haketmedigi kadar sampiyon olan hangi takim var?
Fenerbahce medyasi guclu olabilir, dedigim seylerden dolayi eski nesil Fenerlidir cunku, kalemleri daha fazla olabilir, hatta Fenerbahce daha fazla satiyor olabilir. Ama bunun futbolu dogrudan etkiledigini, bir takimin sistematik olarak hep daha kayirildigini iddaa etmek abes olur. GS-BJK'nin 3'er sene ustuste sampiyonluklari var. Fenerbahce'nin olmadi mesela hic.

O yuzden bu "lobi" isinin altinin doldurulmasi lazim birseyleri iddaa edeceksek. Hayir mesela yillarca Koc ailesinin sponsorlugu var Besiktas'a. Yok esnaf takimi yok lobisi yok filan bunlar sacma isler gunumuzde. Her kesimden her gelir grubundan destekleri var bu takimlarin.

Yakin zamanlar bizim daha cok aklimizda kaldigindan 2000'lerdeki Besiktas basarisizliklari sanki gozumuzde 3. buyuk, veya Besiktas hep lobisi yuzunden kaybediyor gibi bir algi yaratsa da dedigim gibi, Besiktas'in ulkeyi supurdugu seneler var. Gecmiste yapilanlari bir kenara birakirsak, on numara stadi/taraftari ve su an belli bir seviyeyi yakalamis Besiktas'in basarili olmamasi icin tek sebep kendisi olabilir, ama bu rekabetci bir spor ve haliyle tek sampiyon cikiyor. Bu sene ozelinde Besiktas sampiyonlugu daha fazla haketti demek acikcasi abes kacar, kabul etmek lazim. Zaten uzun vadeli lig maratonunda bu adamlar haketmedi de sampiyon oldu dedigim bir sezon hatirlamiyorum. Hani bizim en tirt sampiyonlugumuz Hamza'li sampiyonluktu ki orada da Besiktas kendi kendine vermisti neredeyse.
Winner takim olma bazen zamanla olusuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tosic cezayı oynanmayan maçta çekmiş abi tff'ye göre. anlamadığım şey tosic eğer maç oynansaydı (yani devam etseydi) kadroda olacaktı çünkü maçta ztn hali hazırda oynuyordu)

ozmn bu kalan bölümü oynanmayan maç yarım yarım sayıldı. demek ki pepe önceki hafta fb maçının ilk yarısında gördüğü kırmızının cezasını çekmemiş olsaydı, maçın devamında ilk yarıda gördüğü kırmızının cezasını çekebilirdi. heralde dünyada bir ilk olurdu

asfasfdasf
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

tosic cezayı oynanmayan maçta çekmiş abi tff'ye göre. anlamadığım şey tosic eğer maç oynansaydı (yani devam etseydi) kadroda olacaktı çünkü maçta ztn hali hazırda oynuyordu)

Olm bu ne. Dalga mı? Bunun kural kitabında olmaması gibi bir ihtimal var mı. Bu kadar mantığa aykırı bişi olabilir mi
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...