Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chrome aşırı yavaşlık - Firefox'a mı geçmeli

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Lenovo x1 kullanıyorum, i7, 8GB Ram SSD falan var.
Chrome ilk çıktığında firefox'tan sıkılıp Chrome'a geçmiştim. Aradan kaç sene geçti bilmiyorum ancak canıma tak etmiş durumda.

Şu anda 3 tab açık, processes'de gördüğüm Chrome işlemi 14 ve toplam yediği RAM 700MB. Bu normal mi ?

Sayfa açıyorum takılıyor, yüklemiyor, donuyor vs. Youtube'dan bir şey izlemeye çalıştığımda saçmalıyor, kare falan atlıyor.

Topu topu 3 tane extension var Imagus, Reddit eklentisi falan filan.

Chrome'un bu yavaşlığından muzdarip olan var mı ?

Firefox veya başka bir tarayıcı tavsiye eder misiniz ?
Sosyal ağlarda paylaş

ben de 10 yıldır filan firefox kullanıyorum ama nedeni awesome bar, canına okudular son 2-3 yıldır. hız bakımından chrome daha hızlı yazılımın çalışma hızı olarak ama awesome bar ile firefox daha az zaman harcatıyor sayfalara ulaşırken, o bakımdan ben çalışacağıma pc çalışsın deyip kullanıyorum hala.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
orc_lord said:

Bende yeniden Firefox'a döndüm, tasarımı da azıcık iyileştirseler keşke..

Iyi bir haberim var oyleyse, GUI tamamen degisiyor Firefox 57 ile. XUL da kaldiriliyor ama, onu kullanan eklentileriniz calismayacak artik (Awesome Bar'da sorun yok).

Buradan bakiniz: https://people-mozilla.org/~shorlander/projects/photon/Mockups/windows-10.html
Sosyal ağlarda paylaş

evet ff ile ilgili en büyük kötü haber o, tab groups'u kaldırdılar ve onu devam ettiren addon da kırılıyor ve tekrar yapılamayacak. addon geliştiricilerin çoğu ff'i bırakacak ff57'de, önemli iş yapan benzer çoğu addon'u öldürecek tekrar yapılamayacak şekilde.

mozilla'nın anlamadığı şey biz chrome istesek chrome kullanırız zaten. ms'in apple'ın tuzağına düştüğü tuzağa düşüyorlar. awesome bar da olmasa direkt chrome'a geçerim 57'den sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

firefoxun mevcut halinde sevmediğim tek şey yeni pencere açtığımda yeni tab açmışım gibi davranamıyor olması, yeni pencere açımca üstüne yeni tab açmam gerekiyor

saten video download helper ve adblock haricinde eklenti de kullanmıyorum hiç ihtiyaç duymadım eheh

sam'in kullandığı awesomebar a baktım mesela ne konuda işime yarayacağını bulamadım sdf

düşündüğümden daha "düz" bir bilgisayar kullanıcısıyım galiba
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

sam'in kullandığı awesomebar a baktım mesela ne konuda işime yarayacağını bulamadım sdf

abi düz bilgisayar kullanıcısı için şahane işte şu. bookmark keşmekeşiyle uğraşmak zorunda değilsin. tek bir sayfayı bir kere bile ziyaret etsen hafızasında tutuyor ve l yazdın mı leblebi, çorum filan senin ziyaret miktarına göre çıkıyor karşına dropdownda.

bookmarklarımın neredeyse hepsi 10 yıldan eski ve ie'den kalma bu yüzden, ff'de bookmark bar hariç bookmark kullanmıyorum. "yaa birşey görmüştüm neydi o" deyip de bulamadığım hiçbirşey olmadı, kesin hatırlıyor.

chrome'da ise o öneri listesi kısa, arama motoruyla karışık sonuçlar, yetersiz ve kullanışsız. 3-4 kere chrome, edge filan denedim hep aynı yetersizlikte bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

hah anladım eheh fena değilmiş de benim gibi "illa bookmarklayacam ebn bunu" demeyenlerin baya işine yarar bu

Sam said:

BabacumMostors said:

abi düz bilgisayar kullanıcısı için şahane işte şu. bookmark keşmekeşiyle uğraşmak zorunda değilsin. tek bir sayfayı bir kere bile ziyaret etsen hafızasında tutuyor ve l yazdın mı leblebi, çorum filan senin ziyaret miktarına göre çıkıyor karşına dropdownda.

bookmarklarımın neredeyse hepsi 10 yıldan eski ve ie'den kalma bu yüzden, ff'de bookmark bar hariç bookmark kullanmıyorum. "yaa birşey görmüştüm neydi o" deyip de bulamadığım hiçbirşey olmadı, kesin hatırlıyor.

chrome'da ise o öneri listesi kısa, arama motoruyla karışık sonuçlar, yetersiz ve kullanışsız. 3-4 kere chrome, edge filan denedim hep aynı yetersizlikte bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...