Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş arıyorum

Tatre_

Öne çıkan mesajlar

genelde sıra var evette işte. Kalifiyelik vs durumları var.

Bi şansımı denicem, olmadı başka sektör artık. Olmadı yine expating bir süre :p

Bide bende baya seçiciyim yani, kriterler vs :D

Güncellerim burayı olursa bişiler, olmazsa limonmu satıyorum artık napıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Tatre_ said:

masa said:

endustri düşünüyorsan, genel psikoloji masteri yapsana baştan lisans okuyacağına. 4 yıl psikoloji okuyup endüstri psikolojisi alanında çalışmayı planlıyorsan beklediğini bulamayabilirsin türkiyede . Ayrıca İK için büyük meme+ 1.80 boy + sarı saçların olması yeterli.

İşletme bölümünden genel psikoloji masteri yapılmıyor ama, başvuramıyorsun bile :) Hayır başvurulsa ve bilimsel eğitim verseler ayrı güzel olur ama o da yok. Örgütsel psikoloji masteri var Bilgi'de, o da bilim sınavı istiyor, hazırlık vermeden. Belki ona kasabilirim ama geçer miyim emin değilim. Bir de, örgütsel psikolojiden mezun olunca ''Örgütsel psikolog'' ünvanını alıyorsun ki o da şirketlerde pek bulunmuyor. İK için zorlanır anca, o zaman da MBA yapmışlar ve deneyimliler öncelikli oluyor.

Yanlış biliyorsun yalnız. İşletme bölümünden genel psikoloji yüksek lisansı yapabilirsim. Genel psikoloji bölümü bunun için var zaten. Terapi yapmayı öğretmezler. Onun için psikoloji lisans mezunları genel psikoloji yüksek lisansı yapmazlar. Alandışı mezunlar, işletmeydi sinemacıydı başvurur genel psikolojiye.
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

Yanlış biliyorsun yalnız. İşletme bölümünden genel psikoloji yüksek lisansı yapabilirsim. Genel psikoloji bölümü bunun için var zaten. Terapi yapmayı öğretmezler. Onun için psikoloji lisans mezunları genel psikoloji yüksek lisansı yapmazlar. Alandışı mezunlar, işletmeydi sinemacıydı başvurur genel psikolojiye.

AA pardon doğru, genel psikoloji olması lazım. Baktim şimdi Hacettepe'de varmış, ama 3.00 ortalama istiyor. Daha da araştırayım ben, başka nerelerde var acaba
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bölüme devam etme kararı aldım. Uzun süredir beni tanıyan bir arkadasim da ''Bu bölüm senin yıllardır hayalindi ve sen cok iyi bir psikolog adayısın'' seklinde konusunca iyi motive oldum :)

Bilişimi de öğrenmek isterim, Yönetim bilişim sistemleri sertifikasyonu varmış, okul ile birlikte alirim onu da. SQL falan öğrenebilirim bir yandan. Eylül'e kadar olan boş zamanımı da, haftasonu baslayacagim İnsan Kaynakları Yöneticiliği Uzmanlığı gibi sertifika programları ve tatil ile değerlendirecegim. İleride kendi yerimi acabilirim zaten, yaşın çok da onemi olmayacaktır.

Teşekkür ederim, yardımcı olmaya calisan, konusan herkese.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...