Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bazı klavye tuşları basmıyor. (Laptop) Neden olabılır?

Komodo

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar laptop klavyesinde bazı tuşlar bırden basmamaya başladı.

bunlar:
i g h numpad 7 sol alt tuşu ve f6 Dıkkatımı çekenler.

Devıce manağerdan sılmeyı denedım olmadı, dıl ayarlarından kurcaladım bı sorun yok. Sivi temasi falan olmadi zaten birdenbire alakasiz yerlerdeki değısık tuşlar çalışmamaya başladı. Tuşu sökup orada bı sorun varmı dıye bakarken altındakı tutacağı kırdım. Bunu nerden bulabılırım o konuda da yardım lazım.

Baska nereleri kurcalayabilirim neler yapabılırım yardımcı olursanız sevınırım
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

bir ihtimal klayenin ana kartla bağlantıyı yapan kablo kısmen zarar görmüştür yada kablonun bağlandığı ve anakartla bütünleşik olan parça arızalanmıştır, sıvı teması yoksa aklıma başka bir olasılık gelmiyor

orayı da cıkarmadan kurcaladım bıraz ama pek bısey yok ğıbı. cıkarırsam takamam dıye seettırmedım. recovery yaptım yıne aynı. esc de calısmıyor ısın en kotu tarafı
Sosyal ağlarda paylaş

Flex kablonun hatlarından birisi kopmuştur o hatta bağlı olan tuşlar çalışmıyordur.

Veya da su falan dökülmüş, bir tuş "basılı" kalmıştır. Genelde laptoplarda öyle olduğunda yine o hatta bağlı diğer tuşlar çalışmıyor.

Bende ilk yazdığım sorundan dolayı tuşlar basmamıştı. Yeni klavye almıştım. Takması çok zor değil zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım donanımsal bır sorun da değıl.

şmdı

g, h ve i çalışmıyor.
f çalışıyor

f+g ye ye basıyorum ffff basıyor
g+f de aynı.

f+g+i ye basıyorum şşşşşş basıyor ve i ye basıp çektıkce ş basılıp bırakıyor. yanı i de çalışıyor

f+g+h yapınca da aynı şekılde j basıyor. dıger çalışmayan tuşlarda yanındakı tusu basıyor. kafayı yıyecem artık :)

klavyeyı slottundan cıkardım sıldım taktım aynı sekılde devam edıyor.

acep klavyeyı değıştırmek cozer mı sorunu cıdden? Yoksa tahmın ettığım gıbı yazılımsal bı sorun mu? Yedekleyıp format denıcem sanırım.

bdw

Dragonfire said:

laptop marka modeline göre kronik bir problemmi önce ona bak.

lenovo y50-70 laptop kronık bıseyle karsılasmadım yaptığım araştırmada, teşekkürler yınede :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...