Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Farkındalığı arttırmak

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Farkındalığımı nasıl arttırabilirim? Sormak istediğim şey bu mu emin değilim o yüzden ne istediğime dair özet geçeyim:

Geçmişte iyi okul kazanmak gibi başarı saydığım olaylardan önce beni normalüstü çalışmaya iten şey o zamanki hayatımdan, şartlarımdan mutsuz olmamdı. Eğer başarırsam nelerden kurtulacağımı biliyordum, çevremde bana rahatsızlık veren durumların farkındaydım. Yani "farkındalığım" yüksekti. Sürekli düzeltilmesi gereken sorunlarla yaşamak da beni çok çalışmaya itiyordu.

Şimdi beni iten bir şey olmadığını farkettim. Yalnızım bir süredir, iş güç koşturuyorum robot gibi. Bazen ne yapıyorum diyip soluklanıyorum, bakıyorum kafesteki fare gibi stresli stresli koşan birini görüyorum :) Beni iten bir şeyler olması lazım mesela sıkıntı yaşadığını bildiğim bir şekilde yardım etmeyi düşündüğüm insanlar var, bu kişilere yardım etmek için güdülenmek mantıklı bir hareket olacak. Fakat olduğum durumda ne o sorunlar aklıma geliyor, ne de onları çözmek için bir hareket.

Sonuç olarak sorum bu "farkındalık" dediğim şeyi nasıl arttırabilirim? Umarım derdimi anlatabilmişimdir, teşekkür ederim.
Geçenlerde bir başlık açtım ama bu soru için ayrı başlık olması iyi olur diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

abi farkındasın zaten, senin yapman gereken işte bu hayattan kurtulmak için bişeyler yapmak.

https://forum.paticik.com/read.php?20,8468813,page=1

şu başlığı okumanı tavsiye ederim, hani yalnız olmadığını anlaman için. herkes böyle, götü yiyip bir şeyler yapan çok az sadece. sen yiyenlerden mi olacaksın yemeyenlerden mi ona karar vereceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla öncedende çalışıyodun ama yarı öğrenci gibiydin. şu an yavaş yavaş tam kendi hayatının sorumluluğunu almaya başlayan birine dönüşüyosun. kafanı meşgul eden şeylerde eskisi gibi zevk aldığın hayatı yaşamaya dönük şeyler değil artan sorumluluğun doğrultusunda maddi ve iş anlamında şeyler oluyor. onun sıkıntısını çekiyorsundur bence.

çok değil 7-8 ayda alışırsın bu duruma. alışmamalıyım böyle olmamalı diyorsan sorumluluklarını hayattan zevk aldığın şeyleri ekilemeyecek derecede kısacaksın bi yolunu bulup.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Farkındalığımı nasıl arttırabilirim? Sormak istediğim şey bu mu emin değilim o yüzden ne istediğime dair özet geçeyim:

Geçmişte iyi okul kazanmak gibi başarı saydığım olaylardan önce beni normalüstü çalışmaya iten şey o zamanki hayatımdan, şartlarımdan mutsuz olmamdı. Eğer başarırsam nelerden kurtulacağımı biliyordum, çevremde bana rahatsızlık veren durumların farkındaydım. Yani "farkındalığım" yüksekti. Sürekli düzeltilmesi gereken sorunlarla yaşamak da beni çok çalışmaya itiyordu.

Şimdi beni iten bir şey olmadığını farkettim. Yalnızım bir süredir, iş güç koşturuyorum robot gibi. Bazen ne yapıyorum diyip soluklanıyorum, bakıyorum kafesteki fare gibi stresli stresli koşan birini görüyorum :) Beni iten bir şeyler olması lazım mesela sıkıntı yaşadığını bildiğim bir şekilde yardım etmeyi düşündüğüm insanlar var, bu kişilere yardım etmek için güdülenmek mantıklı bir hareket olacak. Fakat olduğum durumda ne o sorunlar aklıma geliyor, ne de onları çözmek için bir hareket.

Sonuç olarak sorum bu "farkındalık" dediğim şeyi nasıl arttırabilirim? Umarım derdimi anlatabilmişimdir, teşekkür ederim.
Geçenlerde bir başlık açtım ama bu soru için ayrı başlık olması iyi olur diye düşündüm.

Meditasyon yap ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...