nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Son zamanlarda iyice kafa yormaya basladım bu konuya, kolay kolay topic de acmam burda, ama bu konuda yazmak istedim. Sosyal hayatımda ve iş hayatımda iyice canımı sıkmaya basladı Etrafımda gordugum insanların cok buyuk bir kısmı ne istedigini bilmiyor, hep mutsuz, kendini anlatamıyor, sacma sapan yargılara sahip Fikrim şu ki türk toplumunun 90% ı kisilik gelisimi hakkında ciddi problemlere sahip, birey olmayı başaramıyor, hayattan ne istedigini bilmiyor, kendini tanımıyor. Başkalarının cevrenizde olan biten nedir ve bu durumla nasıl başediliyor, yazarsanız tartışabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Başlık alakasız olmuş sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 sen daha kendini anlatamıyon gelmissin buraya iletisim problemi vs diyona mı getiriyon kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 maddelerle bağ kurup insanları harcadığımızdan abi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Turkiye'de birey yetismiyor ki. Kendine guvenen ayakta durabilen bir toplum degiliz, bunun coook nedeni var aslinda; anlamsiz ve overrated oldugunu dusundugum fazla aile bagliligi (birey gelisimini kesinlikle engelledigini dusunuyorum), kadinin toplumdaki yeri ve bunun sonuclari, anlamsiz orf adetler ile aslinda insanlarin kendini kisitlamasi, toplumun ne dusundugune fazla onem verilmesi insanlarin kafada ozgurluklerinin olmamasi gibi ornekler cogaltilabilir. Bu is biraz kolektif bilincle de alakali, bugun rahat yasayan toplumlar birey olarak daha kuvvetli oluyorlar, ulkelerde bireylerden olustuklari icin daha kuvvetleniyor. Yani bu paralari var o yuzden ulke refahtan cok, aslinda bireyler ozgur, bagimsiz ve kendi ayaklari uzerinde durabiliyorlar bu da guclu toplum ve guclu ulke yaratiyor diye dusunuyorum. Yuzyillardir gelen baskici bir kultur kadinin tamamen safdisi olmasi bunlar hep artik genlere islenmis toplumun dnasi olmus isler. Bugun parasi olmayan Amerikali bir genc kiz her anlamda parasi olmayan bir genc Turk kizina gore cok daha ozgur ve bagimsiz bu da sorunun baska etmenlerde olduguna isaret ediyor. Haliyle hayatta belli bir ozgurluge ulasmis ve kendini tanimis kisilerde kendini daha rahat daha guvenli ifade edebiliyor. Belki de bu yuzdendir ki bu kaliplari tasimayan Avustralya Isvicre Yeni Zelanda gibi daha sonradan kurulmus ulkelerin insanlarina baktiklarinizda hayati ne kadar rahat yasadiklarini gorursunuz. Bu paralari oldugu icin mi refahlar yoksa belli esikleri gectikleri icin mi o noktaya gelebilmisler - biraz bununla alakali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BarLOA Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 başlık doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Sotto said: Turkiye'de birey yetismiyor ki. Kendine guvenen ayakta durabilen bir toplum degiliz, bunun coook nedeni var aslinda; anlamsiz ve overrated oldugunu dusundugum fazla aile bagliligi (birey gelisimini kesinlikle engelledigini dusunuyorum), kadinin toplumdaki yeri ve bunun sonuclari, anlamsiz orf adetler ile aslinda insanlarin kendini kisitlamasi, toplumun ne dusundugune fazla onem verilmesi insanlarin kafada ozgurluklerinin olmamasi gibi ornekler cogaltilabilir. Bu is biraz kolektif bilincle de alakali, bugun rahat yasayan toplumlar birey olarak daha kuvvetli oluyorlar, ulkelerde bireylerden olustuklari icin daha kuvvetleniyor. Yani bu paralari var o yuzden ulke refahtan cok, aslinda bireyler ozgur, bagimsiz ve kendi ayaklari uzerinde durabiliyorlar bu da guclu toplum ve guclu ulke yaratiyor diye dusunuyorum. Yuzyillardir gelen baskici bir kultur kadinin tamamen safdisi olmasi bunlar hep artik genlere islenmis toplumun dnasi olmus isler. Bugun parasi olmayan Amerikali bir genc kiz her anlamda parasi olmayan bir genc Turk kizina gore cok daha ozgur ve bagimsiz bu da sorunun baska etmenlerde olduguna isaret ediyor. Haliyle hayatta belli bir ozgurluge ulasmis ve kendini tanimis kisilerde kendini daha rahat daha guvenli ifade edebiliyor. Belki de bu yuzdendir ki bu kaliplari tasimayan Avustralya Isvicre Yeni Zelanda gibi daha sonradan kurulmus ulkelerin insanlarina baktiklarinizda hayati ne kadar rahat yasadiklarini gorursunuz. Bu paralari oldugu icin mi refahlar yoksa belli esikleri gectikleri icin mi o noktaya gelebilmisler - biraz bununla alakali. Buna katılıyorum tamamen. Nutella da doğru demiş başlık alakasız olsa da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 soyle diyim iletişim problemini yazdıklarımın sebebi olarak goruyorum kendini anlatamayan, karsısındakini anlamayan / anlamaya calısmayan bireylerin mutsuz olması, karsısındakini mutsuz etmesi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 eğitim sistemi bok gibi oldugu için böyle olduk ülkece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 bir de sürekli "hakkım yeniyor tam şu anda" paranoyası var. trafikte, asansörde, metroda falan sürekli bir tetiktelik, bir 'geride kalmayayım' gerginliği. amerikan dizilerinde hayatı suçla hapisle geçmiş career criminal gencoların dışarda bile yemeği yerken tabağın üzerine kapaklanarak yemesi gibi. öyle kafayı yemiş şekilde yaşayınca, "ışığa yetişeyim bi keriz ben miyim" diye ayı gibi araba süren %99'luk güruha dahil oluyor herkes. hayatta diğer insanlarla etkileştiği her şeye genelleyin işte. beyfendi diyorsun, siz diyorsun, şurdan bi kişi uzatır mısınız diyorsun. tanımadığın insana siz dersiniz çünkü yarı yaşınızda falan gözükmüyorsa. normali budur yani. lizard brainli orman kanunu beynin arkasından diyor ki "alttan aldığına göre üzerine yükleneyim. anasına sövsem tamam abi der gavat ehe he" bi kere saçma bi işte çalışırken (günde 40 defa falan 'bu yeni mi çıktı' sorusu geliyordu ve hayır yeni çıkmamıştı, insanlar öküzdü) kasten bayık bi tavır takınıyordum ki karşı tarafa "baydığına göre uzun zamandır yapıyor = yeni bişey değil = bana özel bişey değil = hakkım yenmiyor = delirmeme gerek yok" diye düşündüreyim. orda işte buyrun beyfendi deyince "bağa dememiştir yau" diye düşünen dürzülere beyfendi demeyi bırakıp "gel abicim" çekmeye başlamıştım. adam müşteri(nin müşterisi) sonuçta yav he diyemiyorsun. ya da diyebiliyorsun da her zaman olmuyor sdf bu arada şu "hakkım yeniyor paranoyası"nı pati'de bi post'ta görüp çalmıştım. "orta doğu ülkelerinde görülür. yemeği hızlı yemeleri bu insanların bir diğer ortak özelliğidir" diye gidiyordu. bi buldurursanız 2 biranız bende. saygılarımla, ya da o "yeni mi çıhtı" diyenlere "he bilader yeni çıktı. senden önceki 100 kişiye yapmadık, sana yapıyoruz bi tek. tipinden ötürü. böyle salak bi tipin olduğu için sadece sana yaparak hakkını yiyeceğiz şimdi. sonra da kerize bak ehe mehe diye arkandan güleceğiz." deseydim keşke ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 "nutella yerim" said: sen daha kendini anlatamıyon gelmissin buraya iletisim problemi vs diyona mı getiriyon kardeş +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 2 seçeneğin var görmezden gelmek, önemsememek ya da çaktırmadan düzeltmeye çalışmak insanlar mutsuz çünkü yanlış meslek iş seçilmiş çalışma saatleri uzun yapılan iş az evde de huzur yoksa daha kötü geçmişe gidersen bebeklikten itibaren yanlış yetiştirilmişse bunları sonradan farkedip düzeltmek ciddi emek istiyor bir de herkesin mutlu olması zaten mümkün değil mutlu taklidi yapan insanlar da cabası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 ne düzeltmesi ya, en son tuttuğu takım şampiyon olduğunda mutlu olmuş insanlar var. niye mutlu olsun ki insanlar? https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/49/77/08/497708b1905c24c113bf60d8d93c7795.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Sotto said: Turkiye'de birey yetismiyor ki. Kendine guvenen ayakta durabilen bir toplum degiliz, bunun coook nedeni var aslinda; anlamsiz ve overrated oldugunu dusundugum fazla aile bagliligi (birey gelisimini kesinlikle engelledigini dusunuyorum), kadinin toplumdaki yeri ve bunun sonuclari, anlamsiz orf adetler ile aslinda insanlarin kendini kisitlamasi, toplumun ne dusundugune fazla onem verilmesi insanlarin kafada ozgurluklerinin olmamasi gibi ornekler cogaltilabilir. Bu is biraz kolektif bilincle de alakali, bugun rahat yasayan toplumlar birey olarak daha kuvvetli oluyorlar, ulkelerde bireylerden olustuklari icin daha kuvvetleniyor. Yani bu paralari var o yuzden ulke refahtan cok, aslinda bireyler ozgur, bagimsiz ve kendi ayaklari uzerinde durabiliyorlar bu da guclu toplum ve guclu ulke yaratiyor diye dusunuyorum. Yuzyillardir gelen baskici bir kultur kadinin tamamen safdisi olmasi bunlar hep artik genlere islenmis toplumun dnasi olmus isler. Bugun parasi olmayan Amerikali bir genc kiz her anlamda parasi olmayan bir genc Turk kizina gore cok daha ozgur ve bagimsiz bu da sorunun baska etmenlerde olduguna isaret ediyor. Haliyle hayatta belli bir ozgurluge ulasmis ve kendini tanimis kisilerde kendini daha rahat daha guvenli ifade edebiliyor. Belki de bu yuzdendir ki bu kaliplari tasimayan Avustralya Isvicre Yeni Zelanda gibi daha sonradan kurulmus ulkelerin insanlarina baktiklarinizda hayati ne kadar rahat yasadiklarini gorursunuz. Bu paralari oldugu icin mi refahlar yoksa belli esikleri gectikleri icin mi o noktaya gelebilmisler - biraz bununla alakali. ağzına sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Cokomantis said: bir de sürekli "hakkım yeniyor tam şu anda" paranoyası var. trafikte, asansörde, metroda falan sürekli bir tetiktelik, bir 'geride kalmayayım' gerginliği. amerikan dizilerinde hayatı suçla hapisle geçmiş career criminal gencoların dışarda bile yemeği yerken tabağın üzerine kapaklanarak yemesi gibi. öyle kafayı yemiş şekilde yaşayınca, "ışığa yetişeyim bi keriz ben miyim" diye ayı gibi araba süren %99'luk güruha dahil oluyor herkes. hayatta diğer insanlarla etkileştiği her şeye genelleyin işte. beyfendi diyorsun, siz diyorsun, şurdan bi kişi uzatır mısınız diyorsun. tanımadığın insana siz dersiniz çünkü yarı yaşınızda falan gözükmüyorsa. normali budur yani. lizard brainli orman kanunu beynin arkasından diyor ki "alttan aldığına göre üzerine yükleneyim. anasına sövsem tamam abi der gavat ehe he" bi kere saçma bi işte çalışırken (günde 40 defa falan 'bu yeni mi çıktı' sorusu geliyordu ve hayır yeni çıkmamıştı, insanlar öküzdü) kasten bayık bi tavır takınıyordum ki karşı tarafa "baydığına göre uzun zamandır yapıyor = yeni bişey değil = bana özel bişey değil = hakkım yenmiyor = delirmeme gerek yok" diye düşündüreyim. orda işte buyrun beyfendi deyince "bağa dememiştir yau" diye düşünen dürzülere beyfendi demeyi bırakıp "gel abicim" çekmeye başlamıştım. adam müşteri(nin müşterisi) sonuçta yav he diyemiyorsun. ya da diyebiliyorsun da her zaman olmuyor sdf bu arada şu "hakkım yeniyor paranoyası"nı pati'de bi post'ta görüp çalmıştım. "orta doğu ülkelerinde görülür. yemeği hızlı yemeleri bu insanların bir diğer ortak özelliğidir" diye gidiyordu. bi buldurursanız 2 biranız bende. saygılarımla, ya da o "yeni mi çıhtı" diyenlere "he bilader yeni çıktı. senden önceki 100 kişiye yapmadık, sana yapıyoruz bi tek. tipinden ötürü. böyle salak bi tipin olduğu için sadece sana yaparak hakkını yiyeceğiz şimdi. sonra da kerize bak ehe mehe diye arkandan güleceğiz." deseydim keşke ya. iyi analiz. ............ turkiyede ayrica benlik problemi de var. ben kimim sen kimsin sen mi ben mi sen benim kim oldugumu biliyor musun siz kimsiniz kimlerdensiniz onlar kimler ben mi o mu niye ben degil o oyle ise ben daha oyle en oyle olan benim ben de sen de benim senin onun onlarin. arti sark kurnazligi eklenince iyice abariyor. ciddi bi yuzde cakal olup herkesi punduna getirip yol alma niyetinde, en akilli onlar herkes aptal, diger ciddi bi yuzde de 'bi enayi ben olmiyim' diye onlara ayak uydurur, kalanlar da iste boyle soylene soylene idare eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 bu problem genel olarak dünyanın problemi. ve sebebi çok büyük ölçüde şu an yaşadığımız geç kapitalizm, kimisine göre neoliberalizm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Biyik said: bu problem genel olarak dünyanın problemi. ve sebebi çok büyük ölçüde şu an yaşadığımız geç kapitalizm, kimisine göre neoliberalizm. baska bi kulturde boyle bir problem yok. ortadogu kulturlerinde olabilir. ayni davranis bicimini japonya, isvec, kanada yahut avustralyada goremezsin. birak davranis bicimini, o davranisin toplumsal bir histeri, kulturun bir ozelligi olmasini hic bulamazsin. turkiyedeki sark kurnazligi dongu haline girmis durumda. 'herkesi punduna getirip ben yol alayim', 'zaten herkes birbirini punduna getirmeye calisiyor, ben de yapayim', 'ben yapmazsam baskasi beni punduna getirir' arasinda donusen, kendi kendini gerceklestiren bir kehanet. 'herkes beni denk getirmeye calisiyor z.kecekler beni' felsefesiyle her gun yasanan bir toplum baska bir yerde yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 türkiye veya ortadoğu ülkeleri dışında "iletişim problemi" yok diyorsun. gerçekten çok iddialı bir söylem. "modern", "aydınlanmış" ve kişi başına düşen gelirin fazla olması tüm sorunları yok etmiyor. batı'da her şey güllük gülistanlık sanıyorsun, iyi uykular tabi. sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 adam hiç sorun yok dememiş ki, bu sorun mevcut değil demiş. bazen sırf yazmak için yazıyorsunuz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 yahu, bu kadar anti-doğucu ve batı sevici olmayın. inanılmaz bir şekilde rekabete dayalı, kapitalizmin girmediği delik kalmamışken. herkesin ruhunu hırs, dünyevi ihtiras bürümüşken. her şey metalaşmışken. "işe yaramazsa" boşver mantığı güdülürken. batı'daki hangi "iyi iletişimden" söz ediyoruz? makyajlı ve "mış" gibi yapan iletişim biçimleri mi güzel. türkiye'de batı'daki kadar bu iş içselleştirilmemişse, insanlar birbirlerinin kuyularını "incelikli" kazamıyorsa; orası iyi, burası kötü mü oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 biyik haklı yalnız şöyle bi durum var neredeyse mevcut problemlerin %99.9'unu falan geç sanayileşme ve neoliberal politikalara bağlayabilir ve bunu yaparken %99.9'unda falan haklı olursun hani az ucundan entel muhabbetlere girerseniz aklınızda bulunsun ;) sdf bunu bi kenara bırakırsak zaten konu çoktan oryantalizm tartışmasına dönmüş lul başarılar diliyorum hepinize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Biyik said: yahu, bu kadar anti-doğucu ve batı sevici olmayın. verilen orneklerde japonyanin ozellikle vurgulandigina dikkat cekiyorum. said: inanılmaz bir şekilde rekabete dayalı, kapitalizmin girmediği delik kalmamışken. herkesin ruhunu hırs, dünyevi ihtiras bürümüşken. her şey metalaşmışken. "işe yaramazsa" boşver mantığı güdülürken. batı'daki hangi "iyi iletişimden" söz ediyoruz? kapitalizmin insanlari negatif duygu ve dusunce bicimlerine zorlamasi ve bunun yarattigi toplumsal sorunlar bambaska seyler konusulan konudan. o sorunlar kendilerine munhasir sorunlar. turkiye toplumunu etkilemekle beraber neticedeki etkileri bir cok topluma etkisinden daha farkli oluyor: turkiyedeki bu hususi fenomen, 'beni z.kecekler herkes cakal ben de cakal olayim' dan 'tum dunya bizim dusmanimiz/ingilizler panikte' tarzindaki paranoid sizofreniye kadar uzanan bir yelpazede tezahur eden ilk postta konu edilen olay toplumsal bozukluk raddesine ulasmis durumda. bireysel olarak da toplumsal olarak da tezahur ediyor. tabi ki kapitalizmin dogasi nedeniyle insanlar daha agresif, bencil olmaya zorlaniyor. fakat turkiyede bunun etkisi mevcut 'ben cakalim herkesin onune gececem' ve 'herkes birbirini punduna getirmeye calisiyor gozumu acik tutmaliyim' fenomenlerini iyice guclendirmek oluyor. iletisim sorunu falan degil tabi ki bu. paraonid sizofreni artik. ilk postta konu edilen kisilere bir sekilde mevcut sirketin ve mevcut sirketin elemaninin onlari z.kmeye calismadigi iletisimi verilse ve karsi taraf bunu kabul etse bile, bu sirkete ve elemanina guvenir (gecici olarak) ama hicbir sekilde 'herkes beni punduna getirmeye calisiyor' mentalitesini bir saniye bile olsa birakmaz. ........... batidan bahsediyorsun, alalim ornek kapitalizmin en psikopat oldugu amerikayi - hala toplumun buyuk bir yuzdesi okuyarak, egitim alarak, dahiyane fikirler cikararak ve 'hard work' vasitasiyla zengin olacaklarina inaniyor. yanlis bir inanc. medya ve literatur vasitasiyla da pompalanan bir inanc. ama bu inanc var. bunun tezahuru de turkiyedeki gibi 'dur bunlar beni denk getirmeden ben bunlari denk getireyim' olmuyor. sark kurnazligi ve psikopatlik degil yani neticesi. japonyada 4 defa cuzdanini metroda kaybediyor adam. 4 defa bulanlar kendisini bulup ulastiriyor yahut gittiginde kendisine teslim ediliyor. eksiksiz sorunsuz. japonya bir zamanlar kardes halk gordugu turkiyeden o kadar yaka silkmis ki, ihaleye girerken 'rusvet istemeyecegiz' diye madde imzalatmaya calisiyor turk sirket ve yetkililere. dunyada bunun baska bir yerde ornegi yok, baska ulkenin baska bir ulkeden boyle bir sey istemisligi yok. ki bunlar saygili olmakta cok hassas olan, dost dusman herkese saygi gosterilmesi icin kullanilacak her turlu ayri hitap sekli olan japonlar. gerci gereksiz anlatiyoruz bunlari. bu fenomeni gozlemlemek icin herhangi bir gazetenin 2-3 sayfasini okuyup basliklara bakmak yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 unity100 said: 'herkes beni denk getirmeye calisiyor z.kecekler beni' felsefesiyle her gun yasanan bir toplum baska bir yerde yok. Biyik said: yahu, bu kadar anti-doğucu ve batı sevici olmayın. 2 mesaj sonra direk bir örnek çıktı bak. bu kadar spesifik bir konuda bile üzerine toz dokununca bütün doğuya anti ilan etti seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 japonya'daki ev hanımlarına işçi kadınlarına sor da bi anlatsın nası kafalar güzel mi orda japonya'yı överken bile mesela standart kullanılan haritada doğu'da diye doğu sayıp batı'ya benzeyen kısımlarını öne çıkartarak övüyorsun, az düşün üstüne bak rencide ol diye demiyorum ayık diye diyorum =) onun dışında sidik yarıştırır gibi kültür kodu yarıştırmak olcak iş değil zaten. elbette aşırı sikko paranoid şizoid saçma sapan manyak bir toplumuz ve işte kolaya kaçar gibi oluyo ama 17.yy'a kadar gidiyor bunun sebepleri, insanlar camış oldukları için camış değil, dünya camış. neyini tartışıyosunuz ki bi de içinde ve dibinde olduğumuz için ilk ona küfrediyoruz tabii ki ve tabi ki "mutlu" batı'ya özeniyoruz. 60 küsür yıl yaşıycaz hiç değilse tabi ki silkerler kapitalizmini az insan gibi kazık atsın insanlar birbirine atacaklarsa illa ki karşı kıyıda doğup yunan olmak vardı şimdi ya nalet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 yav said: japonya'yı överken bile mesela standart kullanılan haritada doğu'da diye doğu sayıp batı'ya benzeyen kısımlarını öne çıkartarak övüyorsun, az düşün üstüne bak rencide ol diye demiyorum ayık diye diyorum =) buna benzer bir şey diyecektim, sağolasın, yerime söylemişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar