Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asus MB - Kesinti sonrasi acilmama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Anakarta guc geliyor, butun ledler yaniyor ama dugmeye basinca boot yok

Kapat ac, kapasitorleri bosalt, parcalari sok tak, anakarttan power kisadevre internette ne varsa denedim ama patates

Daha once de olurdu ama kablo cikar tak kapat ac falan yapardim gecerdi

Bir el atin saatlerdir ugrasiyyorum
Mesaj tarihi:
Psu actim bugun temizleyip butun kapasitorleri entegreleri kontrol ettim patlak bir sey gozukmuyor

Yarin son care arkadaslara goturup parca testi yapacagiz

Var mi bilgisayarlara fisildayan bir adam taniyan
Mesaj tarihi:
Mesajdan sonra kendim de yaptim psu calisiyor

Mb nallari dikti galiba

Var mi tavsiye edebileceginiz bilgisayar tamir teknik destek icin bir yer parcalari amerikadan almistim 1 yil once falan garantiye gonderme sansim yok
Mesaj tarihi:
Aslında bu işlem %100 power hatasız anlamına gelmiyor sadece kesin ölümü değil mi onun testi. Elinde cpu ya can verecek bi psu varsa ekran kartını ve extra güç tüketecek herşeyi çıkar (cd rom ssd hdd kısaca external herşeyi) öyle takıp dene eğer boot ederse psu swaplarsın birşey olmazsa mb ggnore. Umarım yanında birşeyler daha ölmemiştir :/
Mesaj tarihi:
Bu benim de başıma çok geldi, 2-3 defa falan. Z170 MSI mb'lardı hepsi de. Her defasında mb değiştirdim ve sonra sorunun CPU olduğu ortaya çıktıydı.
Başka bir CPU ile denemeni tavsiye ediyorum.
Mesaj tarihi:
Evet bios pili cikarma, degistirme ve cmos reset yaptik ama kurtarmadi

Test icin 1151 soketli mb ve/veya cpu bulamadim cevremde

Yarin seri numarasindan mb garanti kontrol ettiricem. Bir yerden baslamak lazim artik :/
Mesaj tarihi:
Sorieno da haklı cpu ya da mobo belki daha fazlası gidik olabilir :/

Umarım olmamıştır ama şöyle birşey gelmişti başımıza arkadaşların evinde tv izliyoruz pcde de müzik çalıyor.Voltaj düştü böyle 2-3 sn pc kapandı açıldı tekrar kapandı (1 sn içinde falan) sonra tekrar açılmadı tabi.
Uğraştık baya ama değişen birşey yok sonra başka bir pc getirip (başka bir arkadaş aynı specler bire bir) test etmiştik sanırım sadece external ses kartı kurtulmuştu gerisi hepsi gg.

Sonra bu ülkede regülatörlü psu ups'in ne kadar elzem birşey olduğunu tekrar hatırlamıştık.
Mesaj tarihi:
Sorieno said:

Bu benim de başıma çok geldi, 2-3 defa falan. Z170 MSI mb'lardı hepsi de. Her defasında mb değiştirdim ve sonra sorunun CPU olduğu ortaya çıktıydı.
Başka bir CPU ile denemeni tavsiye ediyorum.

ohabu mb nasıl kesintide gitti yahu.

özellikle msi elektrik kesintilerine yükselmelerine baya dayanıklı oluyor.
çalışırken psu üzerindeki 220 voltu 110a düşürüp psu patlatmışlığım bile var msi gamingler ile
Mesaj tarihi:
Bu bahsettiğim mb'ların hepsi MSI'ın Z170A Gaming M7'siydi.
6700k kullanıyordum ve CPU sorunluydu, elektrik kesintilerinde kısa devre yaptırıyordu mb'lara. Aynen op'nin problemlerini yaşadım ben de, statik elektriği boşalttıktan sonra düzeliyordu ama bu sefer de ikinci BIOS'tan açmaya çalışıyordu mesela.

En sonunda CPU'yu RMA'ladım. Olabiliyor böyle bazen dediler yenisini gönderdiler. Olan 3 MB'a oldu. Onları da çalışır hale getirip sattım gerçi ama 6 ay boyunca sinir stres, heyhula gibi kasayı işyerine taşıyıp akım ölçmeler, yükleme boşaltmalar, düzeldikten sonra OS problemleri derken iyi delirmedim.

O yüzden diyorum, akım boşaltıp bir yerde yeni bir CPU ile denensin.
Mesaj tarihi:
Evet bu ülkede hala bir çoğumuz sisteme onbin lira harcayıp adam gibi PSU kullanmıyoruz. UPS'e 200 lira, düzgün topraklamalı prize 60 lira vermiyoruz yani. Hala bu sığırlığı yapıyorum ben mesela.
  • Yeni Oluştur...