Mephinx Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 sanırım sırf Ataturk'un bir isteği için İstanbul kural dışı olarak sayılmıyodu.Dersaneki turkce hocamız soylemıstı ama ne kadar dogru bılemıcem[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AstelyA Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 bu Cambaz harun'un uydurdugu bisey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 ip cambazı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AstelyA Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 abi sarkinin sözlerinde söyle ... yandi dertler bitti tasa ben kurbanim bu cambaza iki gözüm kadar eminim sen yoksun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 bi rivayete görede tanrıya hitaben yazılmış bu. ne iştir?[signature][hline]tuana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: wildpervert, 07 Şubat 2005 19:53 tarihinde demiş ki: türkçe kelimelerin hiçbirinde "n" den sonra "b" gelmez. bunu ihlal eden bir yada iki kelime var. bunlardan bi tanesi "İstanbul" diğerini hatırlayamıyorum. Bu dogru, ondan dolayı canbaz turkceye girerken bozularak cambaz oluyor. Dogru yani her halukarda cambaz denir.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş. Member of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: blackchaos, 07 Şubat 2005 20:15 tarihinde demiş ki: zaugna kadar sallayanı görmedim ben :P lol bilsem nerede bulacağımı röportajından göstericem size de neyse:)[signature][hline]Notwist fi tarihinde demis ki: Trouble that we've come to know will stay with us bad religion xxx tarihinde demis ki: A smile on the lips and a hole in the head Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Açın bı türk dil kurumu kitapçığı bakın ya zormu bukadar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alukard666 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: Zaugna_Khaldun, 07 Şubat 2005 19:59 tarihinde demiş ki: nese tutamadım kendimi acıkalam yapayım canbaz olduğu doğru kelime anlamı da canıyla oyun yapan kisi cambaz ise cam ile oyun yapan(mor ve ötesinin buradaki tabiri, televizyon ile[camdan kasıtları]) kimse bana dogru gibi geldi valla... mantıklı bi acıklama cambaz mor ve ötesinin uydurdugu bir sey mi bilmiyorum ama bu acıklamanın aynısını harun yapmıştı bir röportajında fazla heveslenme o yüzden [signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bayat Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Kirk yillik cambazim, boyle canbaz gormedim.[signature][hline]3 yanlış, 1 doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freedomcomeback Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 yazım kılavuzundan baktım *cambaz*[signature][hline]cok yakısıklı biriyim!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 HELAL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: blackchaos, 07 Şubat 2005 19:37 tarihinde demiş ki: Türkçe de b den önce gelen "n" harbi "m" olur. olay budur arkadaşlar lütfen desteksiz sıkmayın said: kermit_frog, 07 Şubat 2005 19:41 tarihinde demiş ki: sadece okurken n m ye dönüşür İstanbul'un İstambul diye okunması gibi said: diho, 07 Şubat 2005 19:44 tarihinde demiş ki: okunurken cambaz oluyor işte yazarken olmuyor said: Zaugna_Khaldun, 07 Şubat 2005 19:59 tarihinde demiş ki: canbaz olduğu doğru kelime anlamı da canıyla oyun yapan kisi said: diho, 07 Şubat 2005 19:59 tarihinde demiş ki: tamam okunurken cambaz oluyor çünkü canbaz gerçeği ama yazarken canbaz yazmak gerekir said: blackchaos, 07 Şubat 2005 20:20 tarihinde demiş ki: canbaz dır o ve canı ile oynayanlara denir. Sallamayın arkadaşlar sallamayın. Elimdeki Ana Yazım Kılavuzu'nu açıyorum ve yazıyorum: Çarşamba Perşembe Cambaz hatta anfi de değil, Amfi doğrusu. İsteyen şu linke baksın: http://tdk.org.tr/imla/ direk TDK'nun güncel imla kılavuzu ha hala inat eden varsa tekrar söyleyeyim: Türkçe'de b'den önce n harfi varsa m olarak söylenir VE YAZILIR. Canbaz diye bir kelime yoktur Türkçede, aslı olan CaMbaz'dır. Okunuşu da böyledir yazılışı da. Mor Ve Ötesi orda imla hatası yapmamıştır, asıl yanlışlığı yapan siz oluyorsunuz burda.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Kökü canbaz olabilir. Ama şu anda Türkçe'de kullanım şeklinin Cambaz olduğundan adım gibi eminim. Böyle çok şey var. Böyle düşünürsen elma yerine alma, helva yerine de halva, elazığ'a el-aziz falan demeniz lazım. Ya da dil bilimci olun gidin araştırın, ama şu anda Türkçe'de Cambaz.[signature][hline]"Mph Rmph !!" Lamerlere Cevap Yok! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 dedik anlatamadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 öpcem! ayrıca ben orda canbaz kelimesini açıkladım. canbaz türkçe bi kelime değil arapçadır türkçe de caMbaz olur[signature][hline]tuana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Perşembe kelimesi Farsça'dan gelir. Günler "şenbe" ile başlar şenbe yekşenbe doşenbe seşenbe çarşenbe perşenbe cume Bu bağlamda perşembe'nin bozulduğu doğrudur.[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam [Bu mesaj Nartanesi tarafından 07 Şubat 2005 22:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 cambaz denen sözcük esasında can-baz dır yani canıyla oynayan anlamına gelir fakat Türkçedeki n-b uyumsuzluğu yüzünden canbaz sözcüğündeki n m ye dönüşür ve cambaz olur http://tdk.org.tr/imla/default.ASP?soz=cambaz&page=0[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 cambaz arapça bi kelime nasıl çözdün can ile oynayan anlamına gelir diye Estel? ordaki baz oynamak mı arapçada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 hala üzerinde tartıştığımız konunun o kadar da gerekli olmadığını, hatta bariz gereksiz olduğunu düşünmekteyim ama neyse (kesin birileri atlar şimdi, türkçenin önemi bla bla die)[signature][hline]Notwist fi tarihinde demis ki: Trouble that we've come to know will stay with us bad religion xxx tarihinde demis ki: A smile on the lips and a hole in the head Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokkkan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 aşın bunnarı ya CAMBAZ-PEMBE işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Türkçe ye sahip çıkmalıyız o gereksiz bu gereksiz diyip dilimizin yozlaşmasına izin verirsek halimiz nice olur??? Bi bakmışız sabah kalkmışız Hüsmet Tea Garden's tabelalarıyla dolmuş heryer... Türkçe nin önemi ...[signature][hline]tuana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 the türkche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 yok daha neler...[signature][hline]===> orc_lord <=== |Buddy/Old|Buddy Webpage|KTB için..| |Pati Pet|Corbeau|playingarena| |orc_lord/phoenix (day:148/melancholy/depression)| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: Fistan, 07 Şubat 2005 22:28 tarihinde demiş ki: the türkche eheeh :D sonumuz bu olacak gibi :)[signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Firefox Kullanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar