Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ttnet'in fiberde telefon kablosu kullanması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba,
Yaklaşık 10 yıldır Turkcell Superonline fiber internet abonesiydim. Aboneliğimin başlangıcında verilen Pirelli marka modemin son 2 haftadır wifi'ı çalışmıyordu. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattığımda 24 saat içinde teknik ekip gönderilmesi için randevu almak üzere arayacaklarını söylediler, ama aramadılar. Ertesi gün tekrar aradım ve aynı olay 7-8 gün boyunca ard arda gerçekleşti ve hiç bir seferinde geri aramadılar. Birkaç kere santralden modemime reset atıp sorunun giderildiğini söyleyen bir sms attılar. Konuştuğum her müşteri temsilcisi durumun aciliyetini de not etmişti üstelik. Her neyse, ben çok sinirlenip servis sağlayıcımı değiştirmeye karar verdim. Türk Telekom'un ev telefonu kullananlara özel bir kampanyası var. Nasıl olsa zaten ev telefonu da var diye o tarifeye başvurdum ve Turkcell Superonline aboneliğimi iptal ettim. Neyse Türk Telekom kuruluma geldi. Evde Turkcell Superonline'ın modeme kadar çektiği fiber kablo olmasına rağmen telefon kablosuyla bağlantı yaptılar. Evde zaten var olan fiber kabloyu kullanıp kullanamayacaklarını sorduğumda, buna yetkilerinin olmadığını söylediler.
Merak ettiğim şey şu; ben kendim telefon kablosu yerine bu fiber kabloyu devreye sokabilir miyim? Ya da benim yapamayacağım birşeyse bunu yaptırabileceğim birileri var mı ? Yoksa bağlantı kalitesinde uğraşmaya değecek bir fark olmaz mı ?
Mesaj tarihi:
ttnet turkcellin alt yapısını kullanamaz, o kablonun ttnet altyapısına bağlantısıda yok zaten, bölgende ttnet fiber olsa bağlarlardı, yoksa zaten adsl ya da hiper kullanacaksın.

no.
Mesaj tarihi:
ucanadam said:

ben kendim telefon kablosu yerine bu fiber kabloyu devreye sokabilir miyim? Ya da benim yapamayacağım birşeyse bunu yaptırabileceğim birileri var mı ? Yoksa bağlantı kalitesinde uğraşmaya değecek bir fark olmaz mı ?

hayir, hayir, olmaz.
Mesaj tarihi:
Lectre said:

ttnet turkcellin alt yapısını kullanamaz, o kablonun ttnet altyapısına bağlantısıda yok zaten, bölgende ttnet fiber olsa bağlarlardı, yoksa zaten adsl ya da hiper kullanacaksın.

no.

Ben Turkcell Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor diye biliyordum. Bölgemde fiber var, fibere abone oldum zaten apartmanda fiber kutusu var ama eve fiber kablo çekmiyorlar. Turkcell taahüdüm yoktu bu arada.
Mesaj tarihi:
turkcell adsl, telekomun alt yapısını kullanıyor

turkcell fiber kendi alt yapısı.

Bende bi soru sorayım, bunlar birbirlerinin alt yapısını kullanıyorlar mı? Yani ttnet olan yerde superonlinedan hizmet alabilir miyim?
Mesaj tarihi:
Yazlığa interneti ttnet ile bağlattık iki sene sonra superonline'a geçtik. Kabloyu çektikleri direk evin arkasında. Direkten kabloyu çekmeye ilk bağlatırken ttnetten abiler gelmişti, iptal ettikten sonra superonline'dan bağlattığımızda da direğe ttnet abileri çıktı.

Yani cevap evet aynı altyapıdan iki sağlayıcı da hizmet verebiliyor.

ADSL tabi bu belki fiberde başka olaylar vardır.
Mesaj tarihi:
Ben bir açıklık getireyim, turkcell fiber altyapısının olmadığı yerlerde altyapıyı ttnetten kiralayarak "adsl" hizmeti veriyor, olayın tamamı herhangi bir intisnası olmamak şartıyla bu.

Bunun dışında soracağınız soruların tamamının cevabı hayır.

Yani;

Turkcell TTNetin fiber altyapısını kullanamaz

TTNet turkcellin fiber altyapısını kullanamaz

Turkcell *kiralama anlaşması olmadığı yerlerde* yine ttnetin adsl altyapısını dahi kullanamıyor diye biliyorum tek yamulduğum nokta bu olabilir.

Turkcell size "ADSL" ve "Fiber" hizmeti sunabilir, fiyat olarak adsl ttnetten avantajlı aldığınız hizmet aynı.

Bunun yanısıra ttnette hiper internet denilen, belirli bir noktaya kadar fiber olarak gelip evinize jupon kablo ile çekilen bağlantı var 24mbite kadar dedikleri bu.

Sonuç olarak fiber altyapılar üzerine herhangi bir anlaşma yok, turkcellin fiberinin olduğu bir yerde ttnetin olmayabiliyor, ki bu sıklıkla karşılaşılan bir durum, genelde 2 sağlayıcıda aynı noktaya fiber çekmiyor, çünkü fiber çekilen bölgede mevcut tüm adsl kullanıcıları salak değillerse fibere geçiyor, rekabet etmek yerine hiç olmayan yerlere çekiyorlar.

Yine yazmayı atladığım bir şey olursa cevap veririm sorduğunuzda.
Mesaj tarihi:
Komodo said:

turkcell adsl, telekomun alt yapısını kullanıyor

turkcell fiber kendi alt yapısı.

Bende bi soru sorayım, bunlar birbirlerinin alt yapısını kullanıyorlar mı? Yani ttnet olan yerde superonlinedan hizmet alabilir miyim?

%90 evet aynı hizmeti yarı fiyatına alırsın, eski tt çalışanıyım bu arada yanlış anlaşılma olmasın :p
Mesaj tarihi:
teşekkürler lectre, soruyu yanlış sormuşum ama doğru cevabı üstte vermişsin :)

Fiber altyapısını ortak kullanıyorlar mı acaba diye sormaya çalışmıştım üstte cevabını aldım :)
Mesaj tarihi:
ttnet başkasına adsl kiralattığında eski port mu veriyor napıyorsa aynı hizmet olmuyor ya, dsmartta ben çok çektim. yıllarca millet ttnete söverken ben dünyanın en stabil bağlantısına ve pingine sahiptim, sonra nasıl olsa dsmart bunlardan alıp veriyor interneti diye ona geçtim ve 2 yıl cehennem azabı çektim.
Mesaj tarihi:
yoo eski yeni port ayrımı yapılmaz zaten binada kutu vardır oradan çekilir, ama tam bilmiyorum teknik konuları issden dolayı tekrardan ağ maskelemeye falan giriyorsa ping sıkıntısı çekmiş olabilirsin, aklıma gelen en mantıklı şey bu, yanlıştır yüksek ihtimal :p
Mesaj tarihi:
Benim apartmanda hem Turkcell hem Türk Telekom'un fiber kutusu var. Benim dairenin içine gelen fiber kablonun Turkcell Superonline kutusuna giden ucunu oradan çıkarıp Türk Telekom kutusunda şu anki Türk Telekom telefon kablosu bağlantımın olduğu yere bağlayamaz mıyım? Bana teknik olarak mümkün gibi geliyor, ama yanılıyor da olabilirim tabi. Yanıt hayır ise, Türk Telekom'un kuruluma gelen elemanları eve fiber kablosu istiyorsam kendilerinin yapamayacağını, kendim kablo çektirmem gerektiğini söylediler. Bu kablo çektirme işlemini kime yaptırabilirim ? Ayrıca bir soru daha; Fiber kutusundan modeme giden telefon kablosunun 300 metreyi geçmedikçe hız kaybı yaşatmayacağı bilgisiyle karşılaştım. Bu durumda fiber kablo çektirmem gereksiz mi olur ?
Mesaj tarihi:
Apartman içi fiber kabloya kesinlikle gerek yok, tabi 100 mega üstü hız istemiyorsan. Bizdeki DSL teknolojilerinde 500 metra bakır mesafesinden sonra ciddi kayıplar yaşanmaya başlıyor. Hali ile bina içi 50-100 metre Cat6 çektirsen 100 mbit dahi çatır çatır alırsın. Daha fazlasını da alırsın da kutuya gelen uplinkten ötürü her yerde vermiyorlar.

Fiber çektirmekle uğraşma boşuna yani.

İlk soruna gelirsek de tamamen bağlı olan kutunun ne kutusu olduğuna göre değişir (DSLAM, GPON, AE) mevcuttaki kablonun diğer kutuya olup olmayacağını. Ama uygun olsa dahi bunu yaptırmayabilirler. Sonuçta o kabloyu SO çekiyor.
Mesaj tarihi:
ucanadam said:

Lectre said:

no.

Ben Turkcell Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor diye biliyordum. Bölgemde fiber var, fibere abone oldum zaten apartmanda fiber kutusu var ama eve fiber kablo çekmiyorlar. Turkcell taahüdüm yoktu bu arada.

şuraya genel bilgilendirme yapayım:

Lectre'nin dediği gibi Türk Telekom, Turkcell altyapısı kullanmaz. Turkcell de fiber de Türk Telekom altyapısı kullanmaz. Fiber olmayan yerlerde bakır hat olarak Türk Telekom'unkini kullanıyor.

Türk Telekom fiber hat yoksa normal internet hattı bağlamışlardır. Evinin oradaki santrali fibere uyumlu hale getirmişlerse hiper internet hızı alırsın.

Apartmanda türk telekom fiber kutusu olduğuna eminsen, fiber için başvuru yap bir daha. Olmazsa özelden yardımcı olmaya çalışırım.
  • Yeni Oluştur...