Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hastalanmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi sağlık topicleri açılınca bazen delleniyorum. çok aşırı genel şeyler yazıyorsunuz. ben doktor değilim ama araştırmayı da seviyorum. az siz de araştırın.

mesela şimdi her grip olunca antibiyotik içene otomatikman sallama modası var. evet piyasada otomatikman gribe antibiyotik yazan doktor çok kabul ediyorum ama bunu herkeste aynıymış gibi gribe antibiyotik mi yazılır yeea diye genellemek de çok saçma.

grip olunca antibiyotik tabi ki kullanılmaz. grip virüs, antibiyotik bakteriye çalışır ama sen grip olunca ve vücudun bunu normalden uzun sürede yenemezse belası kertiliyor. hertürlü bok bulaşıyor.
o yüzden gripte antibiyotik kullanılmaz diye genelleyemezsiniz. her yazan doktor da kötü doktor değildir. adam bakmıştır orana burana bakteriyel enfeksiyon görmüştür yazmıştır.

diğeri de 27 gün antibiyotik içen adama neden salladığınızı anlamış değilim. vücudundaki enfeksiyon geçmediyse içmeye devam edersin. bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
Antibiyorik bi ise yaramiyo ama cidden.

Ske ske kendi atlatacak onu vucudun. En falza bagisiklik sistemini guclendirmek icin vitamin falan alirsin
Mesaj tarihi:
abi tabi ki yaramaz. virüse etkisi yok ki. ama 2 hafta gribi yenemezsen boğazın enfeksiyon kapabilir sinüzit fln olabilirsin mesela. o da antibiyotiksiz geçmez. hani doktora o aşamada gitmiş olabilirsin. adam antibiyotik yazdı diye hemen bok atmayın diyorum.
Mesaj tarihi:
rocko's modern life'ta harika bi sahne vardi.

rocko hastalaninca doktor ilac yaziyor buna, devasa bi tablet. zarla zorla yutuyor. o sirada paketin ustundeki yaziyi goruyor "not for oral use" asdfasdfasdfafd

https://www.youtube.com/watch?v=w4BCIJNLLpw
Mesaj tarihi:
Esh said:

Antibiyorik bi ise yaramiyo ama cidden.

Ske ske kendi atlatacak onu vucudun. En falza bagisiklik sistemini guclendirmek icin vitamin falan alirsin
faranjit ol da bi antibiyotiksiz göreyim kaç günde iyileşebiiyorsun :d
Mesaj tarihi:
Esh said:

Geip nezle dedim abi

Yesilay kitabindaki amipli dizanteri tarzi hastaliktan bahsetmiyorum
grip nezle de geniz akıntısı varsa anca verirler antibiyotik yoksa sandoz a-ferin sonra git eve yat
Mesaj tarihi:
bingildak said:

herbokologluk ata sporumuz yemin ediyorum

göremeyenlere dev hizmet
bu fail kalsın burda düzeltmiyorum. 2 saat uyudum ama uzun yoldan geldim pls
Mesaj tarihi:
DRaGoN_SLaYeR said:

senede max 1 kere hasta oluyorum onda da max 3güne geçiyor, en son hasta olalı 1sene olacak nerdeyse. Doğal bitkiler ve bol alkol öneririm :)-D

2012'den beri ilk defa ateşlendim salı günü. Bugün kendimi toparladım. %100 çalışıyor, yayalım!
Mesaj tarihi:
Yaklasik 3 senedir sacimda ve sakallarimda cikan, bir turlu bitmek bilmeyen, tekrarlayan kil koku iltihabi icin verildi. 27 gun ulan. Stafine ilacin adi da.

Temiz bas agrisi ve mide bulantisi yapiyor yalniz
  • Yeni Oluştur...