Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ulke degistirmek, Evlenmek, Is guc vb. (US)

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

selaminaleykum.

Son birkac ayda ozellikle forumdaki ve ulkedeki ulkeden kacin abi ulkeden gidin nolursa olsun gidin yok bilmemne vizesi yok cart yok curt (sirf 2 tane ben actim sanirim vizeyle alakali) topikleri arttikca artiyor. Forumda da birsuru insan var gercekten baska ulkelerde yasayan.

Ben simdi kisaca ozet gecicem benim olayimi. Tavsiye vermek olsun yorum olsun onemli heryerden bisiler ogrenmeye calisiyorum. bazen insan bisiler yapiyor sonra kitlenip kaliyor. ozellikle amerika dusunenler varsa belki bisiler kaparlar burdan. Cok fazla degiskeni var isin ve surekli yeni bilgiyle karsilasmaktan beynimiz yandi. tam bir plan yapiyoruz ama o oyle deilmis ama bu boyle deilmis diye patliyo surekli ki baya arastirma yapmamiza ragmen.

benim is tecrubem ve cvm ortalamanin altinda. 2 sene satis var kurumsal egitim ve danismanlik firmasinda sonra 1 sene once digital pazarlamaya basladim neredeyse sifir bilgiyle. calismaya basladigim gun ne bok yiyecegimi dahil bilmiyodum. yasamamaya karar verdim duzgun sonuc alana kadar. udemy olsun seminer olsun e-commerce meetuplari olsun hayatimi biraktim bunlara odaklandim. iki ay sonunda satis pazarlama konusunda egitmeye basladilar sirketten londradan kafama vali atandi sevgilimden cok adamla skypetaydim surekli. kasim 2015te baslamistim ise martta dunyanin heryerinden airlinelari aramaya basladim. cold calling+presale presentasyonlari hayatimin yuzde 80i oldu. 3 ay neredeyse sadece bununla gecti. Bi yandan software'e manual yazmaktan e-mail otomasyonlari sosyal medyayi cekip cevirmek falan derken 3 ay sonra b2b formal offerlara basladim. after sale presentasyonlarini da dayadilar. sifirdan airline direktorleri bulup kaynatip sales teama paslayip satis olunca butun implementasyonun organizasyonundan after presentasyonlara kadar herseyi yapmaya basladim. sale cycle icinde tek yapmadigim sey account kapamakti yani. direk olarak ceo ve cto ile calisiyodum uzerimde baska kimse olmadigi icin avrupada, title direktor oldu (kucuk firma direktoru amator eglendiren direktor)

NEYSE benim hatun amerikali. aylarca yurtdisinda bisiler bulmaya calistik ozellikle avrupa ve avustralyada. bulamadik. turkiyede kalmasi sikintiliydi resident permit sik sok yuzunden. neyse uzun hikaye kalktik baska sansimiz olmadigi icin amerikaya geldik 2 ay once. Turist vizesiyleyim hala ama evlenicez edicez 4 ayim var.

linkedin olsun indeed olsun baya bi is basvurusu yaptim burda. yuzde 40la falan geri donus oluyor. yaklasik 30-40 dakikalik phone interview sonunda daha face to face cagirilmadigim olmadi.

simdi evlilik oldugu icin gecici green card cikiyor. o ciktigi anda butun permitlerim var. eger evlilik icin basvuru yapmis olsaydik turkiyeden yaklasik 1-1.5 yil surecekti. o yuzden onlari bypass edip direk cart diye burda courthouse'da yapmaya karar verdik. herseyi birakip geldim aylarca arastirmadan sonra ama tabi green card gelene kadar calisamiyorum. butun telefon gorusmelerinde ilk soyledigim sey bu. evet isinizle ilgineniyorum ama durumum budur o yuzden hemen ise baslamam mumkun deil falan filan.

onceden yaptigim sey sponsorluk icin basvurmakti. butun basvurularda sponsorluk lazim diye isaretliyodum. 100 basvurudan 1 tanesi belki ariyodu.

simdi bu h1b vizesi ve sponsorlugu aciklayayim. bole high end yonetici olmadiginiz takdirde h1b vizesiyle gelebiliyosunuz. gecici resident permit ve working permit cikiyor. sirket sizi h1bye aday gosteriyor.

bircok sitede ve us offical sitelerinde bile yazmayan sey su. sirket sizi aday gosterince birincisi size fazladan para dokmek zorunda. ikincisi aday gosterebilir durumda olmasi lazim sirketin. yani kucuk firmalarla gelmek mumkun deil gibi birsey. apple google bilmemne sizi tutup aday gosteriyor. neredeyse bircok yerde yazmayan sey su 'LOTTERY' olmasi isin. nisanda kuraya katiliyosunuz. CIKARSA. yuzde 90 software developerlar geliyor ortalama. nisanda yapilan lottery ekimde sonuclaniyor sonra h1bnin cikmasi 3-4 ay suruyor su anda.

yani buradaki immigration avukatlariyla konusmalarim ve yabanci adam getirmek konusunda uzman headhunterlarla konusmalarim sonucu ogrendigim sey su. DUZ GREEN CARD LOTTERY'DE SANSINIZ DAHA FAZLA. (normal bir insansaniz)

veya global bir firma ise ve turkiyede faalsa seni orda ise alip transfer ediyo. headhunterlardan ogrendigim sey su. her 10 kisiden 9u bu sekilde geliyor work permit sahibi yabancilarin.

ha su sekilde calisan da cok var. turist vizesiyle geliyo amerikaya. burada bi sekilde yasiyo arkadas yaninda bilmemne cunku ev tutamiyosun kendi uzerine biseyin olamiyor turist vizesiyle keza. sirket avrupa bazliysa oradan recruit ediyo. sen burda 6 ayda bir meksikaya gidip geliyosun. paran avrupada yatiyo ama her zaman bi riski var ve hayatini kuramiyosun hayatini baslatamiyosun. (kosta rikali bi arkadasim var burda su anda bole calisan mesela software developer. h1b cikmayinca sirket bole biseyi kabul etmis kucuk bi firmada bu sekilde calisiyor 8 senedir adam)

benim bilgim bu kadar. burada olup tavsiye verebilecek varsa butun bu durumlarla alakali baya super olur benim icin. hic bilmeyen varsa dusunen eden yada benzer durumda olan belki bisiler ogrenir diye actim topik bole uzun uzun kisisel topik acmak cok seyim deil normalde.

basima bisiler geldikce veya ogrendikce yazarim. yazdiklarim icinde yanlis olan seyler varsa duzeltin.
ben ki boktan bi cv ile bisiler yapabiliyosam(ki daha bisey yapmisligim yok ama bisiler oluyor) forumda ne bicim adamlar var onlar neler yapar amk diye yaziyorum cunku turkiyenin hali ortada. bu tip bir processin icinde olan veya tamamlanmis olan varsa veya suna buna basvur bak bole seyler de var falan gibi onerileri olan varsa mis olur.

optum
Sosyal ağlarda paylaş

seneye bende tuyucem sanirim, oturma ve calisma izni okay gibide is ve tanidik yok falan filan. tek gidicegim icin macera olucak sanirim ama bilmiom yani turkiye sartlarini ne kadar kaldiririm

calisma izni sayesinde gerekirse burger flipler baristalik filan zorlarim np de iste 3 sene turkiyede yasadiktan sonra macera sevki kiriliyor insanin asdfads
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun cocugunuzun olmasi degil, ne kosullarda nasil gittiginiz ya da gidip gidemediginiz.

O 2 kiziyla giden arkadas dedigin Luniz ise, adam Mcafee'ye gitti, sonra Unity'ye falan gecti. Keyfi yerinde mesela. Is guc bulmadan gidip yerlesmek, olmayan birikimini riske atmak falan zor kararlar. Ama olmaz diye bisey yok, prosedur belli, okuyun, sansinizi deneyin.

Gavur dedigin mail atinca bile ciddiye alip okuyan insan. Varsa oluru ve basvurursaniz "kim bu sincap" demeden degerlendirileceksiniz, degerlendiren ikna olursa alacaksiniz vizenizi falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

comfort zone'dan çıkınca seve seve öğreniliyor bütün o prosedürler başvurular falan.

(yaptığımdan değil, brit bank önünden ayrılmıyorum bu ara. hatta order kalesine kaçıyorum arada ki iyice garanti olsun :P)

Ben Ingilizce bilmeyen, parasiz ve lise mezunu halimle yaptim, o yuzden benden daha iyi durumda olup da yapmayani bulunca dovuyorum direkt. :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...