Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Belli Kıstaslar Altında Rastgele Test Hazırlamak

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Senelerdir aynı dersin sorularını hazırlıyorum, hep test yapıyoruz öğrenci sayısından dolayı (1200 kişi var dersi alan). Çok fazla şube var, her birine aynı ağırlıkta farklı sorulardan oluşan farklı testler hazırlanıyor.

Elimde 1000'den fazla soru birikti artık, her sene 5-10 yeni soru ekleyerek elimdeki havuzdan yeni testler oluşturuyorum. Ama bayağı zamanımı alıyor.

Bu nedenle rastgele test hazırlayabileceğim bir sistem geliştireyim istedim. Şöyle olması gerekiyor örneğin.

7 farklı konudan 20 soru çıkacak, her konunun ağırlıkları var. Örneğin; 2 - 2 - 2 - 3 - 3 - 4 - 4 şeklinde. Atıyorum ilk konuyla alakalı 50 tane soru varsa elimde bu sorulardan yalnızca 2 tane seçecek rastgele olarak ve word'e aktaracak bunları vs. vs. daha sonra ben sınav kağıdı formatını ayarlarım ama soruların bu şekilde düzenlenmesi inanılmaz kolaylaştırır işimi.

Şimdi bunun için excel'i düşündüm;

Bir tane random cell selection fonksiyonu yazıp her konuyu ayrı column yaparak her column'dan istenen ağırlıkta soru seçtirebilirim. Fakat cell'lere soruları yazmam mümkün değil, bir şekilde onları word'den tanımlayabilirim sanırım excel'e link vs. verir hallederim diye düşünüyorum da; peki daha sonra o random ürettiğim sınavı yeni bir word belgesine nasıl aktarırım düzgün bir şekilde?

Bir de mümkünse bu olayı komple otomatikleştirmek istiyorum, ben 2 seneye doktorayı bitireceğim, arkamdan gelecek zavallı kimse o rahat etsin sdfjk.
Sosyal ağlarda paylaş

abi en basit yöntem istiyorsan,
notepade kaydet soruları worde değil. Belli bir şeyle ayır soruları (enter olur)

sonra hangi programlama dili kolayına geliyorsa onla, notepadi aç, soruların hepsini bi arraye at, sonra ordan istediğin gibi seçtirip yeni bir notepade yazdır.

hiç excel falan kastırma.
Sosyal ağlarda paylaş

en iyisi sorularını database e atarsın güzelce table lar ayarlarsın her soruyu ilgili table a atarsın sonra sana güzel bir query yazarız.

en dandik olarak her soruyu ayrı bir file a atarsın sonra folder dan rastgele seçen birşeyler ayarlarız.

güzel bir çözüm olarak herhangi bir dilde ilk olarak textten okuma yaparız array a attıktan sonra istedigimiz şeyi yapabiliriz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

akilli bir akademisyen ol..birak senden sonra gelecek ugrassin..

Yok abi ya ben çektim başkası çekmesin. Cidden böyle şeyler saçma sapan vakit kaybettiriyor insana. Şu an doktora tez konusu araştırmam gerekiyor mesela ama soru kağıdı hazırlıyorum. 3-4 günümü alıyor her seferinde. Şunu tek tuşla yapabiliyor olsam, şu an 3. kahvem ve slayer eşliğinde Econometrica falan okuyor olurdum negzel :<
Sosyal ağlarda paylaş

Sabahtan beri işsiz gibi bununla uğraşıyorum, hala daha ofisteyim sdflşdsjk

Şimdi ben az biraz python biliyorum, o yüzden python'da deniyorum.

İlk olarak basit bi text file oluşturdum; 1,2,3,4,5 şeklinde girdim değerleri. Sonra onları array haline getirdim ve shuffle'ladım. E iyi kolaymış tıhıhı diyip soruları text'e kopyaladım ve shitstorm başladı...

Türkçe harfler sıkıntı, latince harfler sıkıntı, sıkıntı oğlu sıkıntı. Zaten formülleri falan aktarmam şu haliyle mümkün değil.

Başka bir yol bulmak gerekecek sanırım :<

Kendime yarın akşama kadar süre verdim şu işi çözebilmek için, yoksa bu senenin sorularını da elle hazırlıycam :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün soruları tek tek ve ayrı ayrı kendi word dosyasına kaydet (asdasdasdasd nasıl bir brute force ise bu artık kolay gelsin), dosya isimlerini pitona ver, 20 soruluk testi de wordlerden sorular rastgele seçilince tek tek sınav_kağıdı.docx'e kopyalar basarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

1000'den fazla soru var ya sdf

Bir de şöyle bir şey yazmışlar benzer isteği olan birine:

It turns out that copying content from one Word file to another is quite complex in the general case, involving things like reconciling styles present in the source document that may be conflicting in the target document for example. So it's not a feature we're likely to be adding in the next year, say.

Gezegendeki en zor şeyi istedim sanırım; kendi kendine giden araba yapabiliyoruz ama kendi kendini hazırlayan sınav yapamıyoruz :<
Sosyal ağlarda paylaş

Sınav soru arşivini öğrencinin önüne koyayım değil mi sdh

Ben bu dönem de artık elle yapayım şu işi de, kendime proje olsun.

Türkçe harfler ve matematik operatörlerini nasıl sorunsuz aktarabilirim bu arada? Bir de uzun stringlerde sıkıntı çıkıyor, float'a çevirmeye çalışıyor anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Tüm soruların scalasını bozmadan baskıya uygun tiff veya benzer bir formatta image şeklinde kaydederim. Ağırlıklı konuları farklı klasörler altında. Sonra bir foreach içerisine konu sayısı kadar random file directory listing biraz php biraz crystal report budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Word'de duruyor soru seti sanırım.
Word'de her bir soruyu bir nesne olarak tanımla, hatta bunların adını numerik ve istediğin kategoriyi yansıtacak bir mantıkla yap,
sonra word'e bi kod yaz, istediğin kriterlerdeki numaralardan soruları alıp alıp yeni word oluşturup kaydedip kapatsın.
Sosyal ağlarda paylaş

koy ne olacak soru arsivini ..1000 tane soru hepsini ezberleseler zaten konuyu ogrenmis olurlar o gazla..eger amac birseyleri ogretmekse..

100 200 soru tanimlari teker teker yada karisik olarak sorarsin..
200 300 metod yontem vs varsa..
300 400 de varsa problem mantik hesap..

cok killanirsan problemlerin rakamlarini degistirirsin ..cok hocaligin tutarsa tanimlari dolayli sorarsin..kufur yemek istiyorsan yontemlerin mantigini istersin..

soruyu soran notu belirleyendir..
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
deadwoll said:

Sınav soru arşivini öğrencinin önüne koyayım değil mi sdh

Ben bu dönem de artık elle yapayım şu işi de, kendime proje olsun.

Türkçe harfler ve matematik operatörlerini nasıl sorunsuz aktarabilirim bu arada? Bir de uzun stringlerde sıkıntı çıkıyor, float'a çevirmeye çalışıyor anlamadım.

benzer bir tool yaptım şu an, ihtiyacın varsa halen dediğim gibi benzer bir proje üstünde çalışıyorum. Bazı konularda automated marker bile ekleyebiliriz mesela matematik ya da programlama gibi.

math operatorleri için filan extra library kullanıp render etmen lazım mesela MathJax(web), Jeuclid(java) gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...