Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni megane sedan deneyenler

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Suark said:

aptinda nasi yaptin

ya şimdi benim araba keyfim yok bir kere onu söyleyeyim. sene 95'te amcaoğlunun parasını ödediği ford cosworth kit car'ı gümrükten teslim alıp, toplatıp, "yokuşta yığılıyor lan bu" demiş adamım ama bak. hayatımda kullanıp aşık olduğum tek araba 2006 lincoln towncar dip not olarak düşeyim.

ben km yaparım, arabanın ırzına geçerim, 20k km de servise yollarım, yağı suyu umurumda bile olmaz. renault fluence idealimdeki araba. bana sor bugün en kral araba ne diye, fluence işte.
Sosyal ağlarda paylaş

abi fluence'in özellikle en boşu, biraz giydirilmiş 2005 model megane gibi zaten. sanki herifler bu 2000'li yıllarda bi kasa yaptılar, şimdi değiştirip değiştirip aynı kasayı aynı platformu satıyorlar gibi geliyor. megane 2016'nın en boşunda o 2000'lerdeki megane'den ortak parçalar olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Arabalarda 20 yıl değişmeyen parçalar da var :)

Sonuç olarak kullanıcıya etki etmiyorsa parçanın yeni tasarlanmasının çok anlamı yok. Bazı parçalarda mesela teknoloji hiç gelişmiyorsa yeni tasarım yapmanın anlamı yok, aynı kalıpla devam ediliyor. Malzeme değişiyor en fazla. Tabi bu parçalar genelde kullanıcının görmediği alanlarda, bunun da negatif bir etkisi yok.

Aynı platform üzerinde de yapmıyorlar, her model değişiminde yeni platformda tasarlanıyor. Genelde 5-7 yıl arası zaten.

Fluence ile uzaktan yakından alakası yok yalnız yeni megane'ın. Bir kere tasarım hedefi olarak Avrupa hedeflendiği için tamamen avrupa regülasyonlarına göre hazırlanmış bir model. Fluence ise Türkiye ve ortadoğu regülasyonlarına göre tasarlanmıştı ve Avrupa'ya ithal edilmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Arabam geldi, joy paket + birkaç opsiyon olarak geliyor. Fluence ile arasında bi 20 sene falan var, baya fark ediyor, bu sefer gerçekten biraz daha olmuş. Dış tasarımını çok beğendim ben, LED gündüz farları, arka farların LED olması falan baya çekici bi tasarım, bir de araçta kendinden body kit var gibi şekilli bir dış tasarımı var. İçi yine reno ama biraz daha güzel nispeten, fena yapmamışlar. Bendeki dizel otomatik, yaklaşık 95k civarına satılıyor. Almayı düşünenlere yine de aynı fiyata octavia falan öneririm :)

Özet olarak sevdim ben baya ya. Sedan ama sedan hantallığı da yok, 0-50 arası baya uçup gidiyor. Otomatiği de iyi. Olmuş bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...