Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngilizce sıfat/phrasal verbs vs. ezberleme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam, yakında Yds'ye gireceğim ve bilmediğim birçok sıfat, phrasal verb, zarf vs. ile karşılaşıyorum. Bunları kısa sürede ezberlemek için en mantıklı yol nedir?
Uzun vadede teker teker cümlede kullanayım tekrar edeyim vs. ama vaktim yok ne yazık ki o kadar.
Mesaj tarihi:
Bilmediğin bişeyle karşılaştığın anda kullanmadığın bi arama motoruna yaz. İçinde geçtiği cümlelerden çıkartırsın bir sonraki karşına geldiğinde cümleler aklına gelir.

Tekrar yaparken de tarayıcı geçmişinde arama motorunu arar hepsini aynı yerde görürsün.
Mesaj tarihi:
karton kağıt al, küçük küçük kes her kelime için. bi tarafına türkçelerini diğer tarafına ingilizcelerini yaz. sonra da poşete, cebine vs doldur. bi kağıt çek oku/öğren/ezberle tekrar geri at ve tekrar et işte.
Mesaj tarihi:
pontipati said:

Selam, yakında Yds'ye gireceğim ve bilmediğim birçok sıfat, phrasal verb, zarf vs. ile karşılaşıyorum. Bunları kısa sürede ezberlemek için en mantıklı yol nedir?
Uzun vadede teker teker cümlede kullanayım tekrar edeyim vs. ama vaktim yok ne yazık ki o kadar.

izlediğin yabancı dizileri önce ingilizce alt yazılı sonra da tamamen altyazısız izle

"phrase"lerin kullanıldığı yerleri görünce akılda kalması çok daha kolay oluyor
Mesaj tarihi:
pontipati said:

Lyv said:

ogrendigin her yeni kelimenin once ingilizce aciklamasini yaz, sonra altina 3 kere cumle icinde kullan. bi daha unutmazsin.

Vakit yok hocam =)

madem vaktin yok hic uzme kendini bosuna. sal gitsin.
ya da olan vaktinisurada degerlendir
hazir ornek cumleler de var.
Mesaj tarihi:
akıllı telefonlar için memrise diye uygulama var. bende yeni kurcalıyorum çeşit çeşit seviyeler çeşitli konulara özel paketler (mesela sadece mimarlıkla ilgili kelimeleri içeren paket) var. kullanan herkes çok övüyor.
Mesaj tarihi:
Hatta direk aradığın şeyin paketi varmış
http://i.hizliresim.com/1VEkz5.png

menüsü karışık ama ders seçme ekranı felan. üstte biyerden courses for turkish speakers seçmen gerekiyor ders seçerken

Sadece mobil uygulama değilmiş
http://www.memrise.com
  • Yeni Oluştur...