calimero Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Karag8z said: nasıl yakıt elde edilir önemli değil. sorunun amacı başka. sürdürülebilir üretim için ne lazım onu soruyor. Organizmaların ürettiği atıklar ile su pompalarını çalıştıracak yakıt sağlamak. olm organizmanın hani ürettiği atık ile hangi yakıtı üretiyosun da su pompaları çalışacak? işte mesela ben böyle düşündüm, aşırı komplike. finli çocuk ehühe yakıt üretelim diye basmıştır ona. bizim çocuklar da belki hani salak olduklarından değil aşırı komplike düşündüklerinden yanlış cevap veriyo olabilirler diye düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 imam eriginden de soru gelmemis..sonuc normal.. bir de sorular 15 yas icin..bizim 15 liklere sorun keladams i ..ne biliyim iddaa da sistem den olasilik hesabini..bak bakalim sonuclara.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Tamam da tankta bir problem var. Problemin cozumu anlaminda surdururebilirlik olarak anliyorum ben olayi, problemi cozmeden bedava enerji bulsan ne olur. Yani sorunun cevabi verilen bilgilerin veya istenildigi dusunulen bilgilerin disinda kalan, ekonomik bir etmen. Onu sormak icin o tank resmini koymana gerek yok o zaman. Rastgele bir su tanki koy nasil surdurulebilir yapariz de, ayni sey. Iki soruyu niye birbirine bagliyorsun o zaman. Yani yakiti uretebiliyor olsan bile sorularin sorulus bicimi ve gidisati acisindan mantik hatasi gibi geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 tankta ne problem var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Masakari said: 10/7 yapamayan ılıktır, gevşektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Bir onceki soruda soyluyor ya iste. Mikroalglar filtereden gecip okyanusa karisiyor -> kum kurtlari besin kaybediyor -> dil baligi onu yiyemiyor filan. Su andaki sistemde sorun var anlattigina gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 sazı diktik o sorunu çoktan çözdük kardeşim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Saz maz goremiyorum ben son soruda. O soruyu yanlis yaparsan default yanlis mi oluyor dsfs. Test mantigi oyle islemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 AGA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 bi önceki soruda tankta sorun oldugunu söylüyorsun da bi sonraki soruda niye mantık arıyorsun son soruda ben de sorun görmüyorum tankta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Anladim demek istedigini, sorun yok zaten diyorsun. Evet soruda bahsetmiyor, ancak 2 soru birbiriyle baglantili. Ilkindeki cozum ikincisine yansimadiysa ben cozulmedi gibi algiladim. Ama soru muhtemelen sirf "sustainability" lafini olcmek icin sorulmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 6/7. son soruda patladim. yalniz son soru biraz garip olmus. Dil balıkları, daha çok kum kurtlarıyla besleniyor denmis, yani sadece sazliklarin artirilmasi ve okyanusdan su cekilmesi gerekli besini verecek mi bu hayvanlara? zike zike atacan o kum kurtlarini iceriye arkadas. baliklar ac galir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 sen baska tank olarak düşünebilirsin üstünde yeterli bilgi var zaten resmin ya bağımsız düşüneceksin ya da beraber sen her ikisinde de fail oluyorsun bu durumda ama neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Yok beraber dusunursen fail olmazsin, cunku soru yine onun cozuldugunu varsayarak sordugunu belirtmek zorundadir. Cevabi vermez, ama sorun cozuldu, simdi sustainability nasil yapabiliriz diye sormasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Aynen sottonun dedigi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 gözden kaçırdığın nokta sorunun balık çiftliğini göçertecek bişey olmadığı bence kaçar arada filtreden algler kalan sağlar bizimdir diyor ama verimi artırmak için saz dikiyosun işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 sorun şu ağalar, bizim çocuklar o çiftlikten gelen para ile hangi rusa gitsem diye düşünür. adamlar sürdürülebilir üretim konusunu işlemeye çalışmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 7/7 de çok basit değilmiydi sorular acele mi ettiniz nettiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karbeyaz Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 7 de 8 yaptım. Ayrıca ilk soruda evrim denmiş. Aynı mantıkla pamuk prenses ve yedi cücelerle ilgili bi soru da olması gerekirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karbeyaz Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Loex said: 7/7 de çok basit değilmiydi sorular acele mi ettiniz nettiniz Almanyada mı yaptın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 7/7 ama okurken yoruldum valla çoktandır soru çözmemişim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 son soru saçma diyenlerden daha akıllıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 15 yaşındaki çocuktan akıllı insanlarda olmalı bu forumda elbette... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Eğitim sistemi ezbere dayalı olduğu için çocuğa bilgiyi soruda verip bunun üzerine neden sonuç ilişkisini sorunca afallıyorlar tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 en azından 15 yaşında çocuk kadar zekam varmış lan. iyi bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar