Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nu nasıl Türkçe sorusu la? Son ALES'de çıkmış. Siz anlıyor musunuz bunları?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Baya standart bi soru, sostizm yaşlı heyecanına kapılmış ay ay yıllar geçti devir değişti ben anlamıyorum herkes öyle mi diye paranoya yapmış.

Üzgünüz sostizm soru anlaşılır ve sen yaşlısın.
Mesaj tarihi:
Valthon said:

Makyaj silmek deyiminin o bağlamda ne anlama geldiği sorulmuş işte, cevap c

Makyaj = kandırmaca
Altındaki = gerçekler

Dilan ales bize yalancı diyo

Benim en sevdiğim harf C . O yüzden yani başka bir nedeni yok sdfg
Mesaj tarihi:
peki kaçınız "trangresiv kurmaca" ve "tutucu retorik" kavramlarını anlayabildi?

Bir adım sonrası, hiç konuşurken yazarken cümle içinde kullanmış olanınız var mı?

Dili böyle konuşan "genç" (!) kuşak ve ben o yüzden anlayamıyorsam ok yaşlıyım ondan önerisini kabul edeceğim, ama benim üniversite lisans ve lisans üstü öğrencilerim de bu dili kullanmıyor.
Mesaj tarihi:
"Burak'in penaltilarindaki kurmaca, gozumuzde buyuttugumuz kadar iyi topcu olmayan, pis burunla abanmaya siginmis bir forvetin makyajini silmistir."

olarak sorulsaydi, sostizmin golu atacagini hepimiz biliyoruz.
Mesaj tarihi:
sostizm said:

peki kaçınız "trangresiv kurmaca" ve "tutucu retorik" kavramlarını anlayabildi?

Bir adım sonrası, hiç konuşurken yazarken cümle içinde kullanmış olanınız var mı?

Dili böyle konuşan "genç" (!) kuşak ve ben o yüzden anlayamıyorsam ok yaşlıyım ondan önerisini kabul edeceğim, ama benim üniversite lisans ve lisans üstü öğrencilerim de bu dili kullanmıyor.

abi bu sorularda çok yapılır o. bence sen bizden bi kaç üst jenereyşın olduğundan bizim gibi yeni nesil össlere lgslere pek girmediğin için bilmiyorsun ama benim zamanımda da öyleydi.

orada onları anlamana gerek yok sonuçta cevabı bulabilmek için. tamamen kafa bulandırma amaçlı.
  • Yeni Oluştur...