Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mental hastalık başlangıcı

bajazet

Öne çıkan mesajlar

nyandog said:

normal? çevrendeki yakın bulduğun güvendiğin kişiler de seninle aynı fikirde mi mesela? İlaçlar bi yana terapi görüyor musun peki?

evet şu an normalim, 15 günde bir doktora gidiyorum
terapi işte hastalığı tetikleyen sebepleri kendim biliyorum zaten
hafıza kaybı yaşamadım, süreci pek çok kez üzerinden geçtim, süreci başlatan kişiye de yazdım baya bir, yeni bir şey çıkmıyor

tiLi said:

doktorunla tartış abi bunu. kan testi yapıyorlar mı lityum için?

0,6 şu an olması gereken seviyede ilaç içiyorum düzenli

doktorlarla konuşamıyorum çünkü 6 sene tıp sonrada uzmanlık okuduk bu hastalık böyle
biyolojik, yapacak bir şey yok, paşa paşa ilaçlarını içeceksin diyorlar

beynim düzene girmiş midir bende bilmiyorum şu an
ama uykuya dalmada düzelme var
zyprexa diye bir ilaç var onu bırakma aşamasındayım
doğru zamanda bir kere denesem rahatlancam işte
psikolojik miymiş biyolojik miymiş
boşu boşu ilaç kullanmamış olurum
Sosyal ağlarda paylaş

ben uzun senelerdir az uyku ile idare ediyorum
yatağa yattığım zamaan hemen uyuyamıyorum

ama bu ilacın faydası var 1-2 saat içerisinde etki ediyor
sabaha uyanması zor oluyor benim için

kilo aldırması bonus oldu en sevdiğim ilaç sdsdf

hatta
metabolizma hızım normale döndü
önceden çok su içer çok tuvalete giderdim
o düzeldi (lityum)
çok yediği halde kilo alamazdım, biraz farkettim

şu an bir tek uyurken kalp atışlarım hızlanıyor, su içme ihtiyacı artıyor ve tuvalet
akşam fazla yemek yemekten ya da heyecanlanmaktan olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

ilaçları bırakmanın da yan etkileri var, withdrawal var. aslında terapiyi sormamın sebebi, seni bırakma sürecinde kontrol edebilecek, değişiklikleri farkedebilecek biri olmasının faydası olduğunu düşündüğüm içindi. Ters tepme ihtimaline karşı çevrende bilinçli birinin desteği iyi olabilir.
tabi bırak diyemem ama yapacaksan da kontrollü olması iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 ayda hiçbir doktor bırakmama yardımcı olmaz zaten

uyku sorunundan iyileşmediğimi anlarım ama mani belirtileri hoşuma giderse oradan geri dönemem herhalde

aslında insan çok üretken oluyor ama irade kayıyor
ömür de kısalır herhalde o hızla yaşanırsa
Sosyal ağlarda paylaş

aşk'ın verdiği özgüven üretkenlik
mani belirtilerini karşılıyor
benim sıyırma böyle başlamıştı
hormonlar aklı kapatıyor

-diğer sorun
gece zor uyuma, heyecan, kalp atışlarından hızlanma, çok su içme ihtiyacı-çok tuvalete gitme, ilginç şekilde lityum'dan sonra düzelme oldu ancak bazen tekrarlıyor, psikolojik bir sorun olarak bakıyor doktorlar
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

ilk defa duyduğun self-aggrandizement kelimesine örnek verir misin

i might care and think about you, but i won't be going out even if you(partner) beg me. and since you can come to my house, you begging or trying to communicate on this point can be ignored completely because i gave you the highgrounds by opening up my house to you. this is an arrangement i am comfortable/at ease/happy with, which will not give you(partner) any other option but to go along with it.
even when you might have a crisis in your relationship, or the other person is in need of a change of scenery, you won't budge and go out for the sake of solving something. it can be obvious that you are thinking about your partner, but only in account of your own arrangements.

ilk defa duyduğumdan emin değilim ama bu durum bir örnek olabilir sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

lütfen görebileceğim yerlerden gönderme yapma artık. başka birinin yardım/fikir alma umuduyla girdiği başlığa yetkin olmadığın konularda sırf başkasına gönderme yapmak için sallamasyon mesaj yazman doğru değil. başlık sahibi anlasın diye özelden yazabileceğim şeyi burda yazıyorum. gönderme yerine mesaj atarsan cevaplarım.

verdiğin örneği de yazdığından daha detaylı bildiğim için söylüyorum gerçek self-aggrandizement bu değil
Sosyal ağlarda paylaş

Gönderme yapmak öncelikli amacım değildi deneyimlediklerim üzerinden yorum yaptım.. Tahmin edersin ki hayatımda buna benzer bir örneği yakın zamanda deneyimledim. Verdiğim örneğe kadar yazdıklarımda herhangi bir gönderme yoktu. samimi olarak, vermek istediği karardan zarar görmemesini amaçladım ama özür dilerim çünkü bu konuda yetkin değilim neticede.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni konum depresyon

said:
Depresif insanlar sadece üzüntülü değildir. Onlar hissedemezler. Güzel bir şey olursa, gülemezler. Acıklı bir şey olunca da ağlayamazlar. Onlar için her şey gridir. Bu nedenle depresyon "sadece" hüzünlü insanların mizacı değildir. Depresyon, ruhsal ve psişik dengenin kaybolduğu bir hastalıktır, düşünce, eylem ve beden de ruhsal durum gibi değişir. Bu nedenle hastalar sadece üzgün ve keyifsiz ruh hali içinde değildir, bitkinlik, uyku bozuklukları, kilo kaybı veya aşırı kilo alma gibi bedensel semptomlar da bunlara eklenir.

en basit çözüm insanlarla sosyalleşmek

başka ne yapılabilinir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...