Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bush "Ayaklanin Yaninizdayiz" - Bush yine basladi


Vampire

Öne çıkan mesajlar

Kaynak Hürriyet....

Bush İran halkına ayaklanma çağrısı yaptı. Terörist barındırana karşı çıkacaklarını belirten ABD Başkanı, İran ve Suriyeyi uyardı.

ABD Başkanı Bush, yıllık Birliğin Durumu konuşmasında Ortadoğuda barış için, teröristleri barındıran ve kitle imha silahları arayışında olan ülkelerin karşısına çıkacaklarını belirterek İran ve Suriye&yi uyardı. İranlılara ayaklanın yanınızdayız diye seslenen Bush, ABDnin müttefikleri Mısır ve S.Arabistana da demokratik açılım yapın çağrısında bulundu.

İKİNCİ dönemin ilk Birliğin Durumu konuşmasını yapan ABD Başkanı George W.Bushtan teröre destek olduğu gerekçesiyle Suriyeye, kitle imha silahları arayışında olduğu gerekçesiyle de İrana sert uyarı geldi.Şer ekseninden sayılan Kuzey Koreye yönelik ton yumuşarken, bu kez Ortadoğulu müttefikler Mısır ve S.Arabistana demokratik açılım yapın uyarısı gitti. Bush, Irakı, Ortadoğuda demokratik reformların modeli yapmayı önerdi.

Kongrenin ortak oturumunda konuşan Bush, 11 Eylül 2001 saldırılarından bu yana ilk kez yıllık konuşmasında iç meselelere, dış konulardan daha fazla ağırlık verdi. Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Bushun özetle verdiği mesajlar şöyle:

IRAK: Irak için yapay bir çekilme takvimi koymayacağız, çünkü bu teröristleri teşvik edecektir ve bizim gitmemizi bekleyebileceklerine inanmalarına yol açacaktır.

ORTADOĞU: Hedef, yan yana yaşayan iki demokratik devlettir, İsrail ve Filistin. ABD bu hedefe ulaşılması için yardım edecektir.

SURİYE: Geniş Ortadoğuda barışı desteklemek için teröristleri barındıran ve kitle imha silahları arayışındaki ülkelerin karşısına çıkmalıyız. Suriye halen topraklarının ve Lübnanın bazı bölümlerinin, bölgede barış şansını yok etme arayışındaki teröristlerce kullanılmasına izin veriyor.

İRAN: Bugün İran, dünyada teröre devlet desteği sağlayan başlıca ülke. Bir taraftan kendi halkını özgürlükten mahrum ederken, diğer yandan nükleer silah arayışında. Avrupalı müttefiklerle İranın uranyum zenginleştirme sürecini, teröre desteğini kesmesini sağlamaya çalışıyoruz.

İRAN HALKINA: Kendi özgürlüğünüz için ayağa kalktığınızda Amerika sizin yanınızda olacak. Özgürlüklerin özellikle Ortadoğuda ilerletilmesine yönelik sözümüz şimdi Irakta test edildi ve onaylandı. Irakta özgürlüğün zaferi, terörizme karşı savaşta yeni bir müttefiki güçlendirecek, Şam ve Tahrandaki reformculara esin verecek, umut ve gelişmeyi getirecek. Böylece çocuklarımızın ve torunlarımızın hayatından korkunç bir tehdit kaldırılacak. Başarılı olacağız çünkü Irak halkı, geçen Pazar bütün dünyaya gösterdiği gibi kendi özgürlüğüne değer veriyor.

İrandan cevap: Bozguna uğrayacaksınız

BAŞKANun çağrısına İrandan zehir zemberek bir cevap geldi. Ülkenin dini lideri Ali Hamaney, Bushun konuşmasını kınayarak, Ezilenlerin yanında olmamız nedeniyle küresel zorbaların saldırısına uğruyoruz. Ancak İran yönetimini yıkmakta başarısız olacaklar dedi. Devlet televizyonunda yayınlanan açıklamada, Hamaney, ABDyi yedi başlı bir ejderhaya benzeterek, 1979dan beri tüm ABD başkanları İran yönetimini yıkmaya çalıştı, ancak başarısız oldular. Bush da başarısız olacak ifadesini kullandı.

NOTLAR... NOTLAR...

Mavi parmaklı gösteri

Çok sayıda Kongre üyesi, mavi mürekkeple boyalı olan parmaklarını Irak halkıyla dayanışma amacıyla sergiledi. Salonda ABD bayrağının renkleri mavi, kırmızıyla birlikte Irakta seçimde parmaklara sürülen mürekkebin tonları olan mordan lilaya kadar renkler de tercih edilmişti.

Demokratlar alkışlamadı

Bush, sosyal güvenlik, hakim atamaları, vergi politikası gibi konularda konuşurken, Demokratların alkışlamadığı ve yerinde oturduğu görüldü. Cumhuriyetçiler ise Bushun konuşmasını, yer yer kendilerine katılan Demokrat Partililer ile 61 kez bölerek ayakta alkışladı.

Duygusal anlar

Konuşmayı özel davetlilerle VIP locasında izleyen Laura Bushun bir yanında babası 11 yıl önce öldürülen Iraklı Kadınlar Siyasi Konseyinin lideri ve Kürt bir politikacının eşi olan Safia Talip el-Süheyl, öte yanında ise Afganistanlı sağlık uzmanı Homira G. Nassery vardı. El Süheyl ile oğlu Irakta ölen annenin sarılması salonda dakikalarca alkışlandı.

Laura Busha özel görev

Bush konuşmasında, gençlerin çetelere katılmasını engelleyecek ve genç erkeklere, şiddetten uzak durmayı, kadınlara saygılı davranmayı gösterecek kuruluşlara yardım edilmesine yönelik 3 yıllık bir girişim başlattığını da açıkladı. ABD Başkanı, bu girişimin başına da eşi Laura Bushu getirdiğini bildirdi.


-----------------------------------------------------------

Bush yine saga sola bulasmaya basladi, hadi bakalim sonu ne olcak ama bu tavirla giderse bu ****, önümüzdeki senelerde 3ncü dünya savasini tetikliycek herhalde.ABD bi rahat duramadi ki bu seferki hedefin Irak kadar kolay lokma olmiycagini göze alirsak ortam baya gerginlescek gibi.Deli oldum Bush'un meclisteki konusmasini izleyince.Iran'i savunuyor falan degilim ama dünya kaosa sürükleniyor

[Bu mesaj Vampire tarafından 04 Şubat 2005 13:52 tarihinde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ABD dünya üzerindeki en büyük terör organizasyonudur diyince hırlıyor bazıları...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 04 Şubat 2005 13:52 tarihinde demiş ki:
ABD dünya üzerindeki en büyük terör organizasyonudur

+1

her şeye bir bahanesi var maşallah.
yakında Türkiye'ye de "siz Ermeni Soykırımı yaptınız, Siz kaç yıldır güneydoğuda terrörrist beslediniz, PKK'yi siz yarattınız" gibi birşeyler diyip girerse hiç şaşırmam.
Adamlara rahat batıyor valla.

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 04 Şubat 2005 14:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar o kadar agressif tavir sergilemeye basladi ki artik Türkiye'nin de sirada oldugunu düsünmemek elde degil.Herseyi zaman göstericek gerci ama yinede su an icin hersey b.ka gidiyor[signature][hline] EVIL
When we are in its power is not felt as evil
But as a necessity
Or even a duty
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iran a girerse çok yipranir arkadaslar ondan sonra suriye desek gene iyice yipranir ama sonra türkiye ye gelebilecegini sanmiyorum cünkü türkiye irak a benzemez nede irana eger ki kolay sanip girerse amerikayi haritadan isdmini silip Türkiye yazariz ayrica new york falan ismi türkçelesir hic affetmeyiz korkacaklar bizden biraz sabir gösterecez hepsine[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her şeye bir mason geyiği eklemek artık kabak tadı verdi, komik olmaktan baya bir çıktı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben amerikanın emperyalizmini yürekten destekliyorum! YAŞASIN AMERİKA EMPERYALİZM[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
diablotg, 04 Şubat 2005 14:34 tarihinde demiş ki:
iran a girerse çok yipranir arkadaslar ondan sonra suriye desek gene iyice yipranir ama sonra türkiye ye gelebilecegini sanmiyorum cünkü türkiye irak a benzemez nede irana eger ki kolay sanip girerse amerikayi haritadan isdmini silip Türkiye yazariz ayrica new york falan ismi türkçelesir hic affetmeyiz korkacaklar bizden biraz sabir gösterecez hepsine


Ah ah eh tabi bol bol starcraft oynatılırsa genclıge ve o tur turevde oyunlar savaşıda duzmantık kurgulayıp boyle yorumlar gormek ıcten bıle degıl..

Neyse olucagı soyle konuclandırmak yerıne bır kezde bılerek ve dusunerek yazsanız yazılarınızı gercekten bush u bılmem ama ben mutlu olucagım Saygılarımla Soul..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerikaya yawaş girelim de.. newyork'u türk yawaş yapalım da.. türkiyeye girmeleri biraz zor olur ama yine de girerler.. hatta çok zor olur ama napar ederler girerler.. tabi onlar girene kadar amerikada iç savaş çıkamzsa[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler birazda öbür türli düşününce,
ben bush'u hafiften destekliyorum...
sonuçta bi kaç yumurta kırmadan omlet yapılmaz...

Belki bi nesil savaş acısı çekicek ama sonraki nesiller çok daha rahat olucaklar...

bush kendi çıkarını düşünüyor ama bi yandan bazı kesimlerin gelecek nesillerine ışık tutuyor...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

niye girsinki herifler.Hem tek başımıza kalmayız,Zannetmiyorum ki diger devletler bu sufer toprakların işe yarar bir ulkenın elıne gecmesını ızlesınler[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol
-Şefkat ve merhamette güneş gibi ol
-Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol
-Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol
-Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol
-Hoşgörülülükte deniz gibi ol
-Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 04 Şubat 2005 15:08 tarihinde demiş ki:
ırakta ölen masum çocukların gelecekleri nolucak?
e olmusler işte ne gelecegi[signature][hline]-Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol
-Şefkat ve merhamette güneş gibi ol
-Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol
-Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol
-Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol
-Hoşgörülülükte deniz gibi ol
-Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol--Hz. Mevlana
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 04 Şubat 2005 15:08 tarihinde demiş ki:
ırakta ölen masum çocukların gelecekleri nolucak?

diyorum ya bir kaç yumurta kırılmadan omlet yapılmaz :)
bu konuda biraz duygusal düşünmemek gerek,
uzun zamanda faydasını görücekler...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Suark, 04 Şubat 2005 15:09 tarihinde demiş ki:
said:
Xaer_Aloneheart, 04 Şubat 2005 15:08 tarihinde demiş ki:
ırakta ölen masum çocukların gelecekleri nolucak?
e olmusler işte ne gelecegi

ahuehushausahuehausah...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bush'a hak veriyorum diyo insanların geleceğine ışık tutuyo diyo ıraktaki iran'a veya suriyeye girerse oralardaki insanlar önümüzdeki 50 sene rahat yaşayabilcek mi sence?? peki o ölen masum çocukların belki çok güzel gelecekleri olabilceğini hiç düşünüyomusun bush'a hak verirken..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alla alla anlamamak için inat ediyorsun heralde :P
bunun faydası uzun zamanda çıkacak diyorum,
şimdi 10-20 yıl zorluk çekecekler sonraki 100-200 yıl modernliğe geçiş yapıcaklar...
saddam vs.. varken bunlar imkansızdı...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...