Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amazon.de Ücretsiz Kargo

Masticore

Öne çıkan mesajlar

gecen ayin 24unde 8tb lacie hdd siparisi verdim amazon uzerinden 3rd party seller'a.
free shipping & handling yaziyordu, ben de dedim herhalde bir yanlislik var, amazon chatteki adama sordum. bu siparis us 'ten tr 'ye gelecek herhangi bir tax uygulanmayacagindan emin misiniz diye. adam uzerine basa basa hic bir vergi odemeyeceksiniz, bunu garanti ediyoruz filan dedi.

neyse 6 gunde tr 'ye giris yapti, usps 'ten ptt 'ye vermisler kargoyu. gonderitakipten baktigimda 167try vergi eklemisler. neyse dedim, anlattim durumu yine amazondaki heriflere, urun elime gecmeden bi form olusturdular, odedigim verginin iadesi icin, cevap bekleyin 2 gun dediler.

ertesi gun urun kapima geldi vergiyi odedim, actim kutuyu, icinde ufacik bir havali torba, baska hic bi koruma yok. urunu daha siparis ettigimde seller 'a mesaj attim, bakin hdd yolluyorsunuz, adam akilli paketleyin yoksa yarrayering dedim. tabi efendim dediler hic caninizi sikmayin... yalan tabi. distaki kutu komple pert olmus, icindeki urunun kendi kutusunun koseleri ezilmis, hatta hddnin oldugu en icteki kutunun kosesi bile yamuk. ben yine de bir umut denedim ama head crush denilen olay olmus. tik tik vuruyor bas surtunme sesleri filan geliyor, duruyor sonra. laptop goremiyor hic bir sekilde.

once seller 'i kalayladim, sonra refund istiyorum dedim. uluslararasi oldugundan gonderi ucretlerini (return dahil olmak uzere) refund etmiyoruz dediler. gittim amazona a-to-z guarantee icin (3rd party seller ile anlasamadiginda amazonun devreye girmesi) talepte bulundum uzun uzun derdimi anlattim. bir sey yapamayiz dediler. ulan heriflerin a-to-z guarantee conditions 'da yaziyor arizali veya hasarli urun olmasi yeterlidir diye. bir kac defa daha chatten amazon 'a durumu izah eden ve neden yardimci olmadiklarini soran mesajlar attim, her operator bu konu hakkinda daha fazla bilgi veremeyecegiz diyip dc oldu chatten.

seller ile anlasamadim,
amazon chat cevap vermekten kaciniyor,
aldigim urun gg.

tamam ben mallik edip yurtdisindan hdd getirttim de, bu heriflerin bu tavri kabul edilebilir degil. nereye basvursam sonuc alabilirim, oneri varsa ben memnun
Sosyal ağlarda paylaş

vergi konusunda ya ingilizcesi iyi olmadığı için düzgün iletişim kuramadı ya da çok saf diyecem de amazon "vergi vermeyeceksiniz" demez ya. dedilerse onların da hatası var. muhtemelen biz daha fazla para charge etmeyecez falan demişlerdir diye düşünüyorum. ayrıca ülkeye giren 30 euro üstü herşeyden vergi kesildiğini de bilmesi lazım müşterinin...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ref sisteminde sorun yok da. dh oluculeri konusunda sorun var..yani adam olucu gecinip 2 lira kargo bedava zimbirtinin ne oldugunu bilmese bile ucuzmus diyip 10 k tane alip sahibinden de 10 lira arti kargo satmaya calisan eleman olunca..yada bilmem ne kampanyasini bilmem ne ile kombine edip 10 tl daha dusurecegim diyip indirim kodu pesinde 100 lerce fake acc acinca..bunu da gurur meselesi yapinca..ister istemez muhendis muratin % 10 5 komisyonlari bayagi batar..
Sosyal ağlarda paylaş

hayir elemanlara ekstra bir zarari da yok oradaki op un yaptiginin..yani elemanin linkinden aldigin zaman daha pahali almiyorsun ki..std fiyatina aliyorsun..ha insanlarin tepki koydugu neden bu cakalligi ben yapmadim yada o % yi ben hak ediyorum sanirim..

ha bu arada amazondan alisverislerini bu topik ustunden yapan 100 lerce insan vardir mutlaka dusunsene kulaklik aliyorsun % 5 atiyorum..1k tane satilsa..50 dolarlik kulaklik 2.5 dolar * 1000 2500 dolares abiye yaziyor ..

araba parasi cikartmistir..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...