Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

30'a 1 kala, Kırık Hayaller Denizinde Yüzüyoruz

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

çünkü aptal adam gençliğinde mersedese veriyorlar diyerek ona yatırım yapar, sayesinde karı kaldırıp, evlenip çocuk yaptığında da ev dizer yatırım diye.

akıllı adam da mersedes parası ile gider kültür, bilgi, başkış açısı kasar. ona göre hanım bulur, evlenir ve çocuk yaparsa da yaptığı evi satar çocuğa doğru düzgün eğitim aldırır. ona göre yatırım odur.
Sosyal ağlarda paylaş

Murray said:

kozalak said:

evler çok pahalı. o yüzden arabaya bi yandan da yatırım gözüyle bakılabiliyor. ev alamayan araba alayım diyor.

Arabaya yatırım gözüyle nasıl bakıyor abi millet? Aylık 500-600 lira masraf çıkartan şeyin neresi yatırım..

bi yandan da ihtiyacını görüyor işte. ben para biriktiremediğim için araba aldım. bi şekilde para bi yerlere gidiyordu hep.
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Abi politika, tayyip, ne olacak ülkenin hali vs değil dimi türkiye hakkında konuşma isteğiniz?

meh, kim bunları konuşur birader. demek istediğimiz şey aynı frekansda konuşan/anlaşan insanlar bulmak.

Esh said:

Madcat said:

kozalak said:

gidemez çünkü arabası yok. güzel bi arabası olsaydı ahh keşke...
,
Wishmaster said:

güzel arabası olsa şimdi tüm kızlar onundu :D

türkiyede yaşamanın en en en büyük köylülüğü bu araba mevzusu, avrupa'daki adam ile konuşmaya başladığında direk senin araban ne, kaç yakıyor, tüplü mü gazlı mı, tok kapı sesi vesaire gibi boktan muhabbetler yapmıyor.

adam çatır çatır biniyor bisikletine, okuluna işine, süpermarketine gidiyor.

bize diretilen ne? önce mutlu olmak için araba alınacak, karılar anca arabaya gelecek.

arabayla karı birlikte geldiği zaman nolacak? biriktirilen bütün paralar, çekilecek olan bütün krediler gerizekalı karının ailesini pışpışlamak için yapılacak düğüne verilecek,
2 sene borçlar ödenip çocuk yapıldıktan sonra 20 sene vadeli konut kredisine girilip çocuğun tam gelişim çağında birikim yapamadığı için tatilden, gezmekten tozmaktan mağdur olan beyaz yakalı görünümlü hıyartolar gelip ağlama topiği açacak.

kanmayın şu döngüye rica ediyorum ya.
1 kere avrupa gören insanın, oradaki insanların mutluluğu nasıl elde ettiğini, namusu bacak arasında görmeden ne kadar rahat yaşayabildiğini, bisiklet ile oksijen alarak işe gelmenin boktan volsvagenlerinizdeki iğrenç araba kokularıyla var olan beyninizin %1'ini daha kaybetmenize sebep oluyor.

sonra ofise gelip bugün de ülke çok rererö.

buradaki kadinlar araban olsa da olmasa da sevistikleri icin sorun yok. herhangi bir yaftalanma da yok. herkes rahatca sevisiyo iste.

araba ikea gibi seyler icin ihtiyac. onun icin de boyuna wagon aliyolar. ucuz kapak jantlu reflektor farkli audilerle dolu her yer.

araba bir arac. ama kariya giden yoldaki arac degil, alisverise piknige gidilen yoldaki arac.

şu %90 oranda doğru, yine arabaya filan vurulan tipler var ama buradakiyle alakası yok. Bilkent mezunuyum, araba olayını bilirsiniz bilkentteki.Neler gördüm 5 senede. Şimdi ingilterede master yapıyorum, 20k insan var okulda ve daha birinin arabası vesaire olduğunu, muhabbetinin geçtiğini görmedim. Okul zaten sürekli arabaya getirmeyin, okula arabayla gelmeyin gibi mailler atıyordu. Bisiklet, kaykay(yolda bazı manyakları görüyorum) ya da yürüyerek okula gidip geliyor millet.

Duman yok lan ülkede, tertemiz hava. Ankaraya geliyorum ilk farkettiğim şey toz ve duman soluduğum.

Bayılıyoruz boktan etiketlere çünkü, arabadır, evdir, varlık göstergesi şeylerdir. En iğrendiğim şey şu bilmem ne line araba muhabbeti lan bu arada. Aslında insan ssatın almak çok kolay bizim ülkede ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Emre333 said:

Aslında insan ssatın almak çok kolay bizim ülkede ya.

yabancı bi komutan mı ne demiş ya ordu türkiyenin bir numaralı ihraç malzemesidir diye. aynen öyle, bizde sadece insan kaynağı var, başka da bi bok yok. vericen metali eğicek bükücek, çinlilerin pirinci gibi tavuk ekmek döner karşılığı çalıştırıcan. mis
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...