pontipati Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 bugün markette gördüm: http://cdn.avansas.com/assets/59893/mehmet-efendi-colombia-filtre-kahve-250-gr-1-zoom.jpg fiyatı da 12 lira. tadı nasıldır içen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 ossuruk, aldım denedim monarchdan hallice Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 markette satılanlar güzel olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 lan tam taze koydum yudumluyordum, patiye giriyim dedim başlık çıktı karşıma. bana biraz yağlı, orta tonları sert geldi, pakete detaylı bakmadım ama dark roast lezzetine sahip gibi. elimdeki bitince daha da satın almam sanırım. piyasada daha iyileri mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 starmucks'un turk kahvesi yapmasina benzemis. iscisin sen isci kal karde$$. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 yapıp da napıyo adamlar aynı kahvenin biri ince öğütülmüşü diğeri biraz kalın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 sanssizsansli said: lan tam taze koydum yudumluyordum, patiye giriyim dedim başlık çıktı karşıma. bana biraz yağlı, orta tonları sert geldi, pakete detaylı bakmadım ama dark roast lezzetine sahip gibi. elimdeki bitince daha da satın almam sanırım. piyasada daha iyileri mevcut. Gece gece bir terslik çıkarmaz di mi? Olmazsa ben de yapam bir tane canım çekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 bayağı kötü. starbucks direk rakipsiz bu konuda ya bastırıp parayı alıyorum yapacak bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 öğütmekle alakalı bir durum yok. filtre kahve için çekilen kahveler zaten 1-2 farklılık dışında hepsi french presse ve filtre kahve makinasına uygun şekilde üretiliyor. aradaki farkı oluşturan şeylerdeyse çeşitlilik artıyor. kahvenin yetiştiği bölge, yükseklik, etrafındaki bitki çeşitliliği gibi etkenler kahvenin çekirdeğindeki aromayı değiştiriyor. bir de arabica ve robusto adlı farklı çeşit çekirdek olayları var ki onlara hiç girmiyorum.. markalar arasındaki lezzet farkı da burada farklılaşıyor. biri başka bir üreticiden biri başkasından alıyor. tabi başta söylediğim etmenler de kahvenin lezzetini etkiliyor. etiyopya, kenya, sumatra, brazilya vs... bunlar bile tek başlarına kaldıklarında alt grupları olan bölge çekirdekleri. ve en son olaraksa kahvenin kızartılma oranı da içimdeki lezzeti etkiliyor işte medium roast, dark roast vsvs. nikaragua'nın bir çeşidi vardı onu hiç bulamadım mesela bütün gün içerim öyle güzeldi. ha bir de yirgacheffe vardı bir dönem tr 3. dalga kahvecilerinde bulunabiliyordu şimdi onlarda da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Murray said: sanssizsansli said: lan tam taze koydum yudumluyordum, patiye giriyim dedim başlık çıktı karşıma. bana biraz yağlı, orta tonları sert geldi, pakete detaylı bakmadım ama dark roast lezzetine sahip gibi. elimdeki bitince daha da satın almam sanırım. piyasada daha iyileri mevcut. Gece gece bir terslik çıkarmaz di mi? Olmazsa ben de yapam bir tane canım çekti. niye çıkarsın abi en fazla uykun kaçar.gerçi vakitsiz kahve uyku getirir diye bi söz vardır bilemem :p Stringray said: bayağı kötü. starbucks direk rakipsiz bu konuda ya bastırıp parayı alıyorum yapacak bir şey yok. şu da bence yanlış. lezzetiyle alakalı şahsi görüşün bu yöndeyse bir şey diyemem de kalite olarak starbucks rakipsiz filan değil. starbucksın kahvelerinin asiditesi eşşek gibi. en iyisi şu diyemem sürekli dğeiştiriyorum ve hepsi birbirinden farklı oluyor ama mesela Julius Meinl dene bir bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 yirgacheffe online satan yerlerde default var. kahvefabrikasi, kafeingo vs. nicaragua da var bilmiyorum senin istedigin cesit mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Taze cekilmiş alamıyosan gideri var gayet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 starbucks ile kahve dünyasının tanzanyada kahve tarlaları yanyana aynı ırgatlar çalışıyo ağaçlar falan hep aynı cins bilmem yüzde kaçı ordan gidiyonuş starbucksın arabicaları kahve dünyasının %70i falan adamlar basmış parayı almış kahve dünyası diyip geçmeyin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 starbukcs'ın filtresi güzel değil, caribou daha güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 @arcane, benim istediğim marketten alınabilecek güzel filtre kahve. starbucks'ta 100 gr filtre kahve ne kadar kabaca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 paketler 25tl civarı, kaç gr hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 arcane said: yirgacheffe online satan yerlerde default var. kahvefabrikasi, kafeingo vs. nicaragua da var bilmiyorum senin istedigin cesit mi. ben çok güvenemiyorum onlara ya. bi arkadaşım alıp hediye etmişti başka bişey çıkmıştı mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 benjani said: paketler 25tl civarı, kaç gr hatırlamıyorum. 225 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 pontipati said: @arcane, benim istediğim marketten alınabilecek güzel filtre kahve. starbucks'ta 100 gr filtre kahve ne kadar kabaca? tchibodan brazilian mild al taze çektir 500 gr 30 tl bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. hafif içimi var gerçi nasıl seviyosun bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Tchibo güzel ya. African blue seviyodum ben de. Starbucksla yanyana dükkanları olsa tchibo alırım net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 IST icin: 1- Kronotrop 2- Petra 3- MOC bunlarin kahvelerini alin. PETRA ve MOC kahve toptancisi, kucuk cafelere / kahvecilere getiriyorlar. (ikisi de hazir cekilmis kahve satmiyor, kavrulma zamanlari da uzerinde yazar. tschibo, starbucks falan geciniz. 2. kalite artik kahve onlar) PETRA'nin kahveleri fazla aromatik ve hafif gelebilir. Starbucks'dan "gunun filtre kahvesi" alip icemedim. kasaya gidip degistirdim ("bunda bir bokluk var?") sonra tekrar degistirdim ("valla bir garip baksana tadina" diyip) sonra da icemeden biraktim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 MOC nişantaşında bir kere sifon usulü demleme içmiştim güzeldi ama çekirdeği hatırlamıyorum. aslında bir ara tekrar gidip paket alayım haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 @sanssizsansli, tchibo yok yakında ondan, yoksa guatemala alıyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 MoC / Petra / Kronotrop her zaman taze ve durmadan kahve getiriyorlar. yeni favorimi kendime saklicaktim ama insanlarin starbucks'i tschibo'yu falan onerdigini gorunce yaziyorum: https://www.probadorcolectiva.com/kahve [ben bu kavurucunun kahvelerini arnavutkoy luzia'dan (bar,mekan) aliyorum, online satislari var mi bilmiyorum. varmis] 250gr - 26-30 TL arasi gidip ayni paraya starbucks almayin ne farki var diceksiniz: her hafta pazartesi gunu kahve kavuruyorlar, ve stok tutmuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 abi biz tciboyu en harika diye tavsiye etmiyoruz ki fiyat kalite babında ve ulaşılabilirliği kolay diye söylüyoruz. yani en azından benim için çok kolay, ortaköyde oturuyorum tchibo da var starbucksta, ev için oradan alıyorum dışarda içersem starbucksa gidiyorum o da lezzeti için değil kahve sohbet vs... yoksa gider kopi luwak alın derim :D ps. kopi luwak cidden mükemmel bi kahve, bi kere içtim tadı hala damağımda :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar