Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

San Francisco 'da yaşamak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi çok lazım. malesef çok lazım. kiralar saçmasapan. herşey çokfazla pahalı.

birkaç arkadaşım var orada. biri 6k kazanıyo tek başına. zar zor yettiriyor ve 2 roommate falan var.

diğeri 3.5 - 4k gibi bişey kazanıyo ortalama o baya fakir gibi yaşıyor.
Mesaj tarihi:
onu bilmem de, san francisco benim gittiğim zaman mı öyleydi yoksa genelde mi öyle bilmiyorum da, kapalı bi havası var, bildiğin gebze gibi sisli misli :)
Mesaj tarihi:
san fran mini ve düzenli istanbul gibi. ama hiç bi fikrim yoktu, girdim baktım bi. kiralar 3500 dolardan falan başlıyor gibi gördüğüm kadarıyla. eh giderler şunlar bunlar. temiz ayda 7k gelmesi lazım ki rahat edin.
Mesaj tarihi:
google vs tech sirketler hep buraya aktilar da ondan oyle kiralar falan bir kac yildir.

o degilde gecen yeni bir fay hatti bulunmustu tam tum yeralti boru hatlar gaz vs ordan geciyormus, ilerde bi ara deprem olunca gg olcak diyorlar sehir o acidan.
Mesaj tarihi:
san fransisco da ev mi kiralanır abi? homeless kültürünün anavatanı gibi biyer benim bildiğim.

gidersin parmak uçları kesik dandik eldiveninle kendinden 2 beden büyük parkanın içine sinmiş bi şekilde kaldırıma oturup karton bardakta kahve içerken sarı sokak lambasının ışıklarından süzülen yağmur damlalarının altında anlamsızca boşluğa bakarsın.

bana mı öyle geliyor diye arattım cidden homeless anavatanı gibi bişeymiş

https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=homeless+san+fransisco&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

https://www.quora.com/San-Francisco-CA-Why-are-there-so-many-homeless-people-in-San-Francisco

http://fusion.net/story/148372/san-francisco-homelessness/
Mesaj tarihi:
Araba alana kadar toplu tasima kullanman gereken bir yerde kira 2.5-4k dolar arasinda olacak. Ev esyasi da bir o kadar olsa adimini attigin an cebinde 10k$ olmali. Ikiniz de hemen ise girip para kazanmaya baslamayacaksaniz birkac kati olmali.
Market alisverisi ile mutfagi dondurebilirsin ama genelde herkes disarida yiyor. Giyecek esyalar icin ross, marshalls falan var ucuz.
Maslow hiyerarsisinin temelini yazdim.
Mesaj tarihi:
sf'deki fay hatti yuz yildir falan var ilk ciddi depremde sehir yer yarilip icine girecek yok olacak diyorlar, saka degil adamlar bekliyor bunu lol.

onun disinda tarz cok farkli. tr'deki konforu ararsan cok para kazanmak lazim. millet ogrenci tarzi ayni evde 3-4 roommate yasamaya aliskin. tek kisi eve ciksan da ise uzak, dusuk kalite eve yine bi ton para veriyorsun pek anlami yok. zaten sf dedigin alan san francisco, san jose, oakland ucgeninde hayvani bi bolge oyle sehir disina cikip ucuza kacayim durumu yok amazoncu fakirler (fakir dedigin adamin da geliri yuksek aslinda baya) doldurmus her yeri.

cok guzel yer ama sirketinden relocation aid alman lazim basta ya da cebinde minimum bi 10k ile geleceksin. gerci cogu yer icin bu boyle.

minimum yapmak gereken parayi da soyle dusun; kira < gelirinin %20'si olmali. o zaman rahat edersin.
Mesaj tarihi:
relocation aid var, sıkıntı yaratcaklarını düşünmüyorum o konuda. ama 2 kişi tek gelire bakcak. ilk yerleşmek ve bi süre sıkıntı çekmeye değer mi bilemedim. sıkıntının boyutu da önemli tabi. sf dedim zaten ama san jose tarafında olcak iş yeri, bi taraftan kariyer olarak güzel fırsat, bi taraftan bi dünya soru işareti.
Mesaj tarihi:
irem dövmez umarım beni ama; abi sırf bizim bölümde iki diş hekiminin mühendis eş/nişanlı peşine takılıp abd macerası var. no offense, ikisinin ağzından bana nalatılanları aktariyim; board sınavlarına hazırlanırım, geçerim, hele orada 2 sene okuyup denkliği aldıktan sonra bütün yaptığım harcamayı bir senede çıkartırım falan olayları biraz yalan oluyor. başta mantıklı gelen, her türlü fedakarlığa deyeceğini düşündüğün bir olay dinamiklerin ciddi değişmesi sonucu (adam gibi çevren yok, yapıcak bişi bulamıyorsun, e maddi sıkıntı da ister istemez oluyor) o kadar da sevimli gelmemeye başlıyor ve çift olarak birbirinize zarar vermeye başlıyorsunuz.
hatta malesef ki bu iki çiftten biri tr ye döndüklerinde boşandı.
birinin eşi apple çalışanıydı, diğeri phd student/research assistant idi
Mesaj tarihi:
hazirlikli olursan sikinti buyuk olmaz. sirket zaten relocationa destek veriyorsa hallolur bir sekil. yalniz anlasmaya iyi dikkat et genelde 2 seneden az surede cikip gidersen geri odemeni istiyorlar o parayi. ona gore 2 sene goturebilmen lazim. dedigim gibi kira gelir orani 20% olursa rahat olur. internetin dusugunu alir tv kullanmazsiniz, disarda yemek yerken ucuz yer secersiniz. evde yemek yaparken kroger yerine walmarttan alirsiniz falan ilk basta. sonra gelir kurtariyorsa ona gore ayarlarsiniz standartlarinizi.

san jose de bolgenin en pahali yeri bu arada. ona gore aklinda bulunsun.
Mesaj tarihi:
depremden korkuyorsanız tabii gidip LA veya San Fran'a yerleşmek hiç mantıklı değil. önümüzdeki 300 yıl içinde falan ikisi de korkunç bir şeyler yaşayacak deniyor..
Mesaj tarihi:
Adam yaşasa yaşasa 50 yıl daha yaşar, şu an 30 olduğunu düşünüyorum. Ki hani her Türk gibi orda emekli olduktan sonra geri gelir. E 300 yıl diyorsun, olasılık düşük abi. Git sen boş ver.
Mesaj tarihi:
Yaklasik 11 yildir liseden bir arkadasim yasiyor burada ve son 1 yila yakinda is sorunu yasiyordu, kac aydir is bulamadigindan yakiniyordu en son. Suan nasil bilemiyorum ama eleman hala issiz, bunu biliyorum.
Mesaj tarihi:
su issiz kalma muhabbeti cok ilginc lan. amerika dunyanin en kolay is bulabilecegin ulkesi konumunda olmali su an. sanirim dunyanin her yerinde insanlar kendi kicina gore penis aradiklari icin sorun oluyo
Mesaj tarihi:
Jeeztro said:

Adam yaşasa yaşasa 50 yıl daha yaşar, şu an 30 olduğunu düşünüyorum. Ki hani her Türk gibi orda emekli olduktan sonra geri gelir. E 300 yıl diyorsun, olasılık düşük abi. Git sen boş ver.

önceki sayfada konuşulmuş ondan yazdım. yoksa anasını satiim hepimizin zaten istanbuldan taşınması lazım.

ama deprem öle bişi ki, ee bak hala olmadı, olmuyor, hayatımız da aynen devam ediyor, nedir ki, olduğu zaman bakarız, belki de olmaz falan modeli yaşayıp gidiyoruz. allah korusun yarın olsa, yarra yer istanbulun 4'te 1'i falan.
Mesaj tarihi:
Esh said:

su issiz kalma muhabbeti cok ilginc lan. amerika dunyanin en kolay is bulabilecegin ulkesi konumunda olmali su an. sanirim dunyanin her yerinde insanlar kendi kicina gore penis aradiklari icin sorun oluyo
aynen oyle. burada is bulamaman icin savas suclusu falan olman lazim. ya da insanlar bulmaya calistiklari is icin dusundukleri kadar iyi degiller iste.
Mesaj tarihi:
Mal said:

san fransisco da ev mi kiralanır abi? homeless kültürünün anavatanı gibi biyer benim bildiğim.

gidersin parmak uçları kesik dandik eldiveninle kendinden 2 beden büyük parkanın içine sinmiş bi şekilde kaldırıma oturup karton bardakta kahve içerken sarı sokak lambasının ışıklarından süzülen yağmur damlalarının altında anlamsızca boşluğa bakarsın.

bana mı öyle geliyor diye arattım cidden homeless anavatanı gibi bişeymiş

https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=homeless+san+fransisco&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

https://www.quora.com/San-Francisco-CA-Why-are-there-so-many-homeless-people-in-San-Francisco

http://fusion.net/story/148372/san-francisco-homelessness/

Why are there so many homeless people in XXX yazinca google'da ayni seyler cikiyo. XXX=Istedigin sehrin adini yaz. Yani sana öyle gelmis.
  • Yeni Oluştur...