Ra_d Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 ya ben etkinlik olarak gemi kaydırılmasını istiyorum.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe.
Karakurt Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Ulubatlı Hasan gerçektir[hline]Est solarus oth mithas!
Gawain Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Bencede gerçektir kim uyduracak onları ööle yaf Gerçek olmasa bile orada herkes Ulubatlı Hasan gibi savaşmıştır. Bu yeterli bence[hline]Camelot Knight
TheSilver Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Ulubatlı hasan vardır kim kanıtlamış ne bulmuş ozamanın nüfus kayıtlarınımı incelemiş dayakmı yemek istiyormuş ??? Yunanlılar savaş ilan edemez bize yemez vala birdaha öperiz ozaman görürler yas ilan etmişler ha :lol: etsinler etsinler işallah daha büyük yasları olur ufacık ülke yıllardır başımıza bela geberip gitselerde kurtulsak.Ulan yunanistandan büyük tarlalar var fetetsen fetettiğine deymez :lol: [Bu mesaj TheSilver tarafından 04 June 2003 09:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Gawain Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 said: TheSilver, 04 June 2003 09:55 tarihinde demiş ki: Ulubatlı hasan vardır kim kanıtlamış ne bulmuş ozamanın nüfus kayıtlarınımı incelemiş dayakmı yemek istiyormuş ??? Yunanlılar savaş ilan edemez bize yemez vala birdaha öperiz ozaman görürler yas ilan etmişler ha :lol: etsinler etsinler işallah daha büyük yasları olur ufacık ülke yıllardır başımıza bela geberip gitselerde kurtulsak.Ulan yunanistandan büyük tarlalar var fetetsen fetettiğine deymez :lol: [Bu mesaj TheSilver tarafından 04 June 2003 09:59 tarihinde değiştirilmiştir] Ya zamanında kökünü kazımadık biz bu ırz düşmanlarının bu fanatik manyak enosis midir eoka mıdır her ne boksa bunların şimdi kafamıza vuruyoruz neyse[hline]Camelot Knight
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 said: TheSilver, 04 June 2003 09:55 tarihinde demiş ki: Yunanlılar savaş ilan edemez bize yemez vala birdaha öperiz ozaman görürler yas ilan etmişler ha :lol: etsinler etsinler işallah daha büyük yasları olur ufacık ülke yıllardır başımıza bela geberip gitselerde kurtulsak. yunanistana küçük bir ülke demişsiniz ama türkiye şu anda büyük bir ülke mi? (konu yüzölçümü ise enteresan bir yaklaşım :) ) burda sözkonusu düşmanlık iki büyük uygarlıktan kalma bir mirastır aslında. ayrıca diplomatik savaşta bizi altediyorlar gibi geliyor bana (bkz. kıbrıs sorunu) yok insanlar geyik yapmış, ben çok ciddi kaçtım ama ne yapayım. ben önlemimi alıyım dedim şimdiden :)
Invulon Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 bende nerden cikdi bu yurdun onunden gecen mehter takımı diyordum ehe
general83 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 gawain bir de eline osmanlı sancağı alıp tur at da tam olsun ...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin
Karakurt Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Ne alakası var adam gayet doğru söylemiş; zamanında kazıyacaktık onları. Osmanlı'nın başına gelenlerin %60'ı sınırları içinde yabancı barındırması yüzündendir. Ele geçirdiği toprakları vergiye bağlamak için ele geçirmiş, hiç düşünmemiş ki bu azınlıklar benim başıma bela olur diye. Sonra bir kıvılcım çakıyor, karambol oluyor, ana ülke çük kadar kalmış. Bknz. Balkanlar, Bknz. Orta doğu., Bknz. Kuzey Afrika.[hline]Est solarus oth mithas!
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 7, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2003 said: Karakurt, 07 June 2003 01:42 tarihinde demiş ki: Ne alakası var adam gayet doğru söylemiş; zamanında kazıyacaktık onları. Osmanlı'nın başına gelenlerin %60'ı sınırları içinde yabancı barındırması yüzündendir. Ele geçirdiği toprakları vergiye bağlamak için ele geçirmiş, hiç düşünmemiş ki bu azınlıklar benim başıma bela olur diye. Sonra bir kıvılcım çakıyor, karambol oluyor, ana ülke çük kadar kalmış. Bknz. Balkanlar, Bknz. Orta doğu., Bknz. Kuzey Afrika.[hline]Est solarus oth mithas! Nereye kazıyosun yahu? Kimi kazıyosun? Elinin kirimi bu spatulayla kazırmış gibi?.. Osmanlı sömürgeci bir devlet değildi ki, tabiki bu yüzden nüfusunda yabancı uyruk barındırması doğaldır. Çokuluslu devlet politikası denen bir devlet sistemi vardır, bunu zamanında tek uygulayan Osmanlı devleti değildi. Lakin ulusçuluk akımı ortaya çıktığında o kadar fazla ulusu içinde barındıran Osmanlı bundan haliyle kötü etkilendi. Ulusçuluk akımı avrupa da doğmuştur ve kapitalizmin temel taşlarını atmıştır. Osmanlı ise bir doğu devleti idi ve her doğu devleti gibi bu gelişimin karşı tarafında kalmış, zararlarını görmüştür. Osmanlı Devletinin tarihteki büyük devletlerden birisi olduğunu bende biliyorum ama abartmaya gerek yok bazı şeyleri. Aynı mantıkla gidersek Sümerler herkesi yok edebilirdi zamanında, Hititler, Persler, Roma (sizin ezik yunanlar), ... Tarihte düşe kalka ilerler uygarlıklar, birisi düşer, diğeride üstüne basıp yükselir ama her an herşey ters düz olabilir. (bkz. 2000'li yıllar)
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 7, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2003 said: Karakurt, 07 June 2003 01:42 tarihinde demiş ki: Ne alakası var adam gayet doğru söylemiş; zamanında kazıyacaktık onları. Osmanlı'nın başına gelenlerin %60'ı sınırları içinde yabancı barındırması yüzündendir. Ele geçirdiği toprakları vergiye bağlamak için ele geçirmiş, hiç düşünmemiş ki bu azınlıklar benim başıma bela olur diye. Sonra bir kıvılcım çakıyor, karambol oluyor, ana ülke çük kadar kalmış. Bknz. Balkanlar, Bknz. Orta doğu., Bknz. Kuzey Afrika.[hline]Est solarus oth mithas! Osmanlının başına gelenlerin %60 ı azınlıkların yüzünden midir bilinmez ama, osmanlı sınırlarında yaşayan insanların %70'i azınlık diye tabir ettiğiniz insanlardır. Keşke "bir kıvılcım"la "karambol"le yok olsa. Hani, çok harikaydık, bişicik oldu bittik. (bakınız: mouse bozuktu). Biraz kitap karıştırıp, insanların osmanlının 200 yıl boyunca Avrupa'nın denge politikası sayesinde ayakta kaldığını görmesi lazım.[hline]Alexi_Septimus, 02 June 2003 21:28 tarihinde demiş ki: Prawler'ın balkondan atlama olayı şaka değildir 4 gün aralıksız namazdan sonra nevri dönüp cennete koşmaya çalışırken düştüydü.
general83 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2003 karakurt sen de gawaine katıl bir zahmet hem daha kolay olur sancağı taşımak[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin
Eaglewingg Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 said: Sam, 29 May 2003 15:16 tarihinde demiş ki: kedi tv dizisini bile tartışırken politika karıştırana "dur" dedim de bana aşırı dinci (see: imza :-p ) arcane'e de apolitik özal kuşağı dedi, artık korkar oldum valla.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki: yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister o senin tv dizisi dediğin dizi bi asmalı konak veya cocuklar duymasın değil o dizinin yazarı Kemal Tahir dir ve kendisi gayet sağlam siyasi bi kişidir ve zaten o dizi de bolşevik kuvayi milliyecileri anlatıyo yani o dizi hakkında konuşurken yok o buna aşık oldu yok o ona söyle dedi diye konuşulmaz ve ayrıca kapanmış bir konu üzerine küstahca konuşma (bu mesajı buraya attım gerisini özel atacam dedri neymiş??) [Bu mesaj Eaglewingg tarafından 08 June 2003 22:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Eaglewingg Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 ne zamanki yavuz sultan selim gitti mekkeyi feth edip hilafeti getirdi sonra coğu karar şeyhülislam a (yanlış yazım olabilir) danışılır oldu ondan sonrada duraklama ve gerileme devri yavaş yavaş başladı ayrıca bir büyük hatada medreselerde temel bilimler kaldırılıp fıkıh okutulmaya başlandı bu kadar sacmalık olurmu ya??? ee yobazların kökü taa ozamanlara dayanıyo
Gawain Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 said: general83, 08 June 2003 01:21 tarihinde demiş ki: karakurt sen de gawaine katıl bir zahmet hem daha kolay olur sancağı taşımak[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin herşey güzel peki adamların bizlere yaptıkları hoşmu sizce bende sadist bir insan deilim.Ama Ermeniler Rumlar zamanında bizi tüketmek için ellerinden gelenleri ardlarına koymadılar bırakın şimdi bana ve karakurt'a faşist demeyi önemli olan o değil.... Önemli olan adamların bizlere yaptıklarını görmeden yargıya varmanız Dün pazar günü akşam haberlerinde NTV haber kanalıda bu 573 kişilik toplu mezar bulundu daha kaç kişilik toplu mezarlar var Ermenilerin yaptığı İşte benim sarf ettiğim cümlelerin nedeni bu yaptıklarıdır.Adamlar bizden görünüp bizi arkamızdan vurdular bea... Ama hepinize saygım var o yüzden lütfen bu yazdıklarımı çok görmeyin umarım ne demek istediğimi iyi anlatmışımdır... Yane o sözleri sarf etmemin nedeni adamların bizim halkımıza yaptıklarıdır.... Saygılar :D[hline]Camelot Knight
Gawain Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 said: Silthanas, 07 June 2003 23:42 tarihinde demiş ki: fa$izm in bu kadari ya..bir o kadar da cehalet... imparatorluktan azinligin kokunu kaziyacak adam.. imparatorluk ne anlama geliyor biliyor mu acaba..[hline]Mecnun muyum a. icin kosayim colde... Leylayi da s.kiyim ayseyi de... -Can Yucel- Ahanda tarihi ne kadar biliyoruz ortaya çıktı artık Adam Osmanlı Devleti'ne imparatorluk dio .. Esasında haklısın size öyle öğretmişler kitaplardada öyle geçiyo Osmanlı İmp. die ama öyle değil İmp. larda yönetim sömürgeci anlayışa dayanır biz hangi azınlığı sömürdük he söylesin bi tarihçi bana anlatsın kimlerden zorla canını ırzını istedik ....Kime zorla saldırdık anlatsınlar Ahanda *! Çoşar * ahahhahah :D[hline]Camelot Knight
TheSilver Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 Osmanlı İmparatorluğu imparatorluk bir devltin sınırlarına göre ona verilen ünvan gibidir devlet eyer asyadan balkanlara viyanaya kadar uzanıyorsa imparatorluktur imparatorluk sömürmeyle olmaz sömüren ülkeye şrefsiz imparatorluk denir :) bizimki şanlı imparatorluktu.Yunanistan diplomaside bizi biraz geride bıraka bilir ama bu onu bir tarladan büyük yapmaz sonuçta hıriztiyan bir ülke ve avrupa birliğinde ki bu avrupa arkasında demek biz onunla uğraşırken dış baskı görüyoruz bir anda bütün avrupayla uğraşmaya başlıyoruz ve bunlardanda kötüsü siyasetçilerimiz kaliteli deyil.Azınlıkları ayrı bir sorun durmadan bizi avrupa parlamentosu mahkemesine şikayet ediyorlar insan hakları diye daha ne istiyorlar kim zulüm yapıyor bunlara anlamıyorum tam uyuzlar şikayet ediyorlar bari zulüm yapsak tabi bu söylediğim yanlış kabul ediyorum fakat adamı hasta edip kendileri kaşınıyor ve şu azınlıkların kökünü kazıma işi kulağa çok saçma geliyor adam gibi dursular kardeş kardeş yaşıyalım.
Karakurt Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 Size laf anlatacağıma gider duvarlarla konuşurum, faşizmse faşistim kardeşim o kadar imparatorluk kurup dünyanın yarısını ele geçirmek de faşist olmayı gerektirir. Aman sizi kan tutar şimdi.[hline]Est solarus oth mithas!
general83 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2003 ben kimseye faşist felan demedim hatta ben neyi savunduğunu değil, savunduğun şeyi mantıksız ve duygusal nedenlerle savunmanı eleştirdim yoksa herkesin her şeyi savunmaya hakkı bence olmalıdır ama bunu kendisi de belirli noktalara dayandırabilmelidir her neyse... ha osmanlı bir imparatorluktur, bunun boyla soyla alakası yoktur, imparatorluğun sözlük anlamı birden çok ulusu bünyesinde barındıran devlet demektir senin dediğin gibi kötü olmakla (ayrıca neye göre kötü) sömürmekle alakası yoktur ikinizin de söyledikleri (karakurt ve gawain) tek kelimeyle kara cahilliktir doğruya doğru...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin
Gawain Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 said: general83, 10 June 2003 00:28 tarihinde demiş ki: ben kimseye faşist felan demedim hatta ben neyi savunduğunu değil, savunduğun şeyi mantıksız ve duygusal nedenlerle savunmanı eleştirdim yoksa herkesin her şeyi savunmaya hakkı bence olmalıdır ama bunu kendisi de belirli noktalara dayandırabilmelidir her neyse... ha osmanlı bir imparatorluktur, bunun boyla soyla alakası yoktur, imparatorluğun sözlük anlamı birden çok ulusu bünyesinde barındıran devlet demektir senin dediğin gibi kötü olmakla (ayrıca neye göre kötü) sömürmekle alakası yoktur ikinizin de söyledikleri (karakurt ve gawain) tek kelimeyle kara cahilliktir doğruya doğru...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin ya sen daha bişi görmemişsin bu yazdıklarını sana çok görmüyorum eğer bana faşist diyorsan en büyük faşist benim tmm... Yeterlimi .. bence konuştuğun kelimelere lütfen dikkat et oldumu saygı sınırını geçme. bişiyler tartışıyorsak seviyeli olsun hakaret etme istersen. senin yaşın küçük herhalde böyle konuştuğuna göre :D[hline]Grandmaster Horse Thief
Sam Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 said: Eaglewingg, 08 June 2003 22:44 tarihinde demiş ki: said: Sam, 29 May 2003 15:16 tarihinde demiş ki: kedi tv dizisini bile tartışırken politika karıştırana "dur" dedim de bana aşırı dinci (see: imza :-p ) arcane'e de apolitik özal kuşağı dedi, artık korkar oldum valla.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki: yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister o senin tv dizisi dediğin dizi bi asmalı konak veya cocuklar duymasın değil o dizinin yazarı Kemal Tahir dir ve kendisi gayet sağlam siyasi bi kişidir ve zaten o dizi de bolşevik kuvayi milliyecileri anlatıyo yani o dizi hakkında konuşurken yok o buna aşık oldu yok o ona söyle dedi diye konuşulmaz ve ayrıca kapanmış bir konu üzerine küstahca konuşma (bu mesajı buraya attım gerisini özel atacam dedri neymiş??) [Bu mesaj Eaglewingg tarafından 08 June 2003 22:48 tarihinde değiştirilmiştir] bu yazdığını şimdi görüyorum, anlaşılan hıncından buraya yazmak yetmemiş bir de özelden sataşmışsın.. terbiyeni takın ve öyle derdini ifade et ki kaale alınasın.. (küstahça lafınaydı bu)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki: yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
general83 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 başladık mı gene "yaşın küçük galiba" kalıplarına sığınmaya, gerçekten merak ediyorsan gel özelde açıklayayım, böyle şeylerden gocunmam neden söylediğim lafların doğruluğunu ya da yanlışlığını tartışmıyoruz? ben sana faşist demediğimi, kimseye faşist demediğimi üzerine bastıra bastıra söyledim, buna rağmen neden faşistsem faşistim diye ısrar ediyorsun? ayrıca sana kötü bir laf söylemeye çalışmıyorum, sadece bu konuda kara cahil bir yaklaşım içinde olduğunu düşünüyorum, olabilir, herkes her şeyi bilemez, ben de bir çok konuda kara cahil yaklaşımlarda bulunabilirim bu o kadar korkulacak, kötü bir şey mi gerçekten küfür mü, aşağılama mı???[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin
Gawain Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 said: Silthanas, 07 June 2003 23:42 tarihinde demiş ki: fa$izm in bu kadari ya..bir o kadar da cehalet... imparatorluktan azinligin kokunu kaziyacak adam.. imparatorluk ne anlama geliyor biliyor mu acaba..[hline]Mecnun muyum a. icin kosayim colde... Leylayi da s.kiyim ayseyi de... -Can Yucel- bak bold kısımda ne demişsin sana başka hiçbişi demicem ama sanada herkese olduğu gibi saygım var böyle daha güzel yerlerde felan imkan olursa oturur konuşuruz olurmu :D[hline]Sir Gawain The Green Knight
Gawain Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 said: Silthanas, 11 June 2003 09:54 tarihinde demiş ki: o fa$ist diyen bendim de o da sana degildi zaten.. kurtlu muydu neydi adini hatirlayamadim $imdi.. bu tur desteksiz, antidemokratik goru$lere kanan bir toplum oldugumuz icin; astik kestik laflariyla gurur duyuyoruz... artik asma, kesme tabiri caizse 'hukmetme' donemi geride kaldi... artik kimse oyle sanildigi gibi hukmetmiyor.Kagit uzerinde hukum war artik,demokrasi ayagina hukmediyor buyuk devletler...Eger biz de hukmetmek istiyorsak, onlarin statusune ula$maliyiz.Bu da asalim keselim deil sevelim ayiyi kopruye gecene kadarla olabilir ancak...[hline]Mecnun muyum a. icin kosayim colde... Leylayi da s.kiyim ayseyi de... -Can Yucel- Sorun deil :D
Öne çıkan mesajlar