Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearthstone: Heroes of Warcraft version: 55% win rate

tunca

Öne çıkan mesajlar

Asiri uykusuzluktan mallamis olabilirim ama bana hic dedigin gibi grlmedi ya. Bi kere kart havuzu fazla genis ve etkiler cok alakasiz. 8mana'ya tombala cekiyosun yani.
İkincisi dr.boom gibi filler bir kart. (ancak drboom opopop idi) yani pek bi amaca hizmet etmiyor bi ara da sunu oynagayim ekstra tehdit diye kart koyuyosun (win.con desen degil, lazim oldu mu gotumu kurtarir desen o da degol.)

Kotu bence dizayni. Metaya girip girmeyecegi metaya bakar (manyak laf :D)
Ben 8 manalik kartlarin olacagi etkin bir xeckde yer alma ihtimalini az goruyorum son tahlilde. Dk'lardan diger big boylardan sira gelmez. Anca greedy cw/cp olur da bi removal baitlik oynar tombalani ccekersin falan.

Ysera mana farkini saymazsak cok daha guclu. Ciktilari predictble, minyon verse kyynuyosun spell verse costuruyosun etc. Ve ysera cok nadiren metaya girmis bir kart.

Bir ay sonra konusuruz. Bold yurudum gibi geldi ama samimiyim
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Asiri uykusuzluktan mallamis olabilirim ama bana hic dedigin gibi grlmedi ya. Bi kere kart havuzu fazla genis ve etkiler cok alakasiz. 8mana'ya tombala cekiyosun yani.
İkincisi dr.boom gibi filler bir kart. (ancak drboom opopop idi) yani pek bi amaca hizmet etmiyor bi ara da sunu oynagayim ekstra tehdit diye kart koyuyosun (win.con desen degil, lazim oldu mu gotumu kurtarir desen o da degol.)

Kotu bence dizayni. Metaya girip girmeyecegi metaya bakar (manyak laf :D)
Ben 8 manalik kartlarin olacagi etkin bir xeckde yer alma ihtimalini az goruyorum son tahlilde. Dk'lardan diger big boylardan sira gelmez. Anca greedy cw/cp olur da bi removal baitlik oynar tombalani ccekersin falan.

Ysera mana farkini saymazsak cok daha guclu. Ciktilari predictble, minyon verse kyynuyosun spell verse costuruyosun etc. Ve ysera cok nadiren metaya girmis bir kart.

Bir ay sonra konusuruz. Bold yurudum gibi geldi ama samimiyim

ysera'nın etkileri çok mu alakalıydı yahu. bi kere 2 tanesi minion'dı direk etkisiz. 4 mana 7/6 bazen oynamak bile istemiyorsun yani o derece. 3 mana 3/5 saymıyorum zaten. eh +5/+5 veren de lethal setup haricinde çok nadiren işe yarıyordu.
olay tamamen ysera awakens ve 0 mana sap. yani %40 ihtimal.

bi de bakıyorsun işte ysera'nın da komple farklı farklı etkileri var verdiği kartların, tombala değil mi ysera? value kartı işte, value sağlıyor. board'a, şu iki karttan birini versin de beni kurtarsın diye indiğinde de genelde ölüyorsun awakens verse bile, çünkü taunt'u yok.

tauntu olmasa ysera'dan daha iyi der miydim, sanmıyorum, saf tauntu olması bunu greedy kontrol decklerine koyabiliyor olmanı sağlıyor çünkü turn 8'e geldiğinde primordial drake yoksa bunu inebiliyorsun örneğin, ysera'yı ölmemek namına inemiyorsun.

bir de bakıyorum spell'lerin etkilerine:

4 ucuz removal
1 pahalı removal olarak weapon (ayrıca long game value)
1 anında value (1-2-3-4-5 minion koyma)
1 long game veya duruma göre anında value (deckten minion çalma)
1 board buff (bi bu çok iyi diil gibi geldi ilk bakışta)

Sosyal ağlarda paylaş

Yav ben ysera iyi demedim zaten sirf bunu tartisiyor olmamiz lich king'in vasat oldugunu gosteriyor iste :D

Druid'in var 88 taunt, ne zaman oynandi. Kart generate eden kartin taunt olmasi ve 4/12 degil 8/8 olmasi zaten fail. 888 taunt sence guclu bir oyun mu t8'de? Board veya health olarak gerideysen cok gucsuz. İlerideysen de ysera daha iyi iste cunku removali zor. Oynayacan da 10 karttan iyi bisi gelcwk sonraki turn oyunu cevircen? Nope. Goruruz iste cok kasmaya gerek yok.

Free from amber ve stonhill buff'i olarak korkutucu bak onu kabul ederim. 30 karttan bir tanesi olarak NAY diyorum.

Greedy control deckleri tutmaz bu oyunda ve tutmamali da zaten. Midr hunter bak iyilesti onunu keser. Aslanim kaplanim aggro druidi pirate warrioru var. Oarla ugrasacak clearlarin aoelerin yanina lich king koyabilirsin umarim yerin kalir :p

Ha bi de jade druid vardi onu unuttum xd
Sosyal ağlarda paylaş

işte diyom ki ysera'dan baya net daha iyi olduğu için ysera'nın giremediği kontrol decklerine girebilir.

ysera'nın girdiklerinde de replace edebilir. örneğin big druid'e ysera yerine girebilir. dragon sinerjisini çok bozarsa ama başka kart kesmesi gerekir ki o zaman zorlanır. belki benim kullandığım dark arakkoa yerine girebilir.

taunt warrior'a da girmemesi için bir neden göremiyorum. 8 mana, taunt, value. bir de 8 mana olduğu için inip hero power basmalık falan tam. harikulade.
Sosyal ağlarda paylaş

olabilir gayet makul yazdıkların(ız)
o kadar taraflı değilim zaten ben de ama bakıyorum millet çılgınlar atmış day 1 craft falan. hayır abi sakin olun demek istedim

şeyi çok merak ediyorum ama.
oldgods'dan beri böyle bi strateji kategorize ederek deck ittirmece olayları var adamların, büyük bi kısmı fail oluyor (cthun fail ama oyaladı hakkını veriim, nzoth kısa soluklu, yoggsaron meh, ysarrj zaten başka bişi),
gadgetzan'da bi kazakus dalgası esti geçti, şimdi jade kaldı geriye. goons fail (ama genel anlamda oyun reno vs. aggro'ya dönmüştü yani sadece 2 kategoriye. o açıdan büyük fail gadgetzan metası)
quest getirdiler 9 tanesinden 2'si tuttu birini nerflediler, diğeri de meh bişi (taunt warr)

şimdi 9 dk hero çıkıyor, önceki oranlara göre daha fazlası tutacak mı bakalım çok merak ediyorum o süreci. 4-5'i tutsa baya başarı bence
Sosyal ağlarda paylaş

her kartı theorycraft ile değerlendirmek zaten belli ölçüde zor ama DK'ları theorycraft ile değerlendirmek aşırı zor, çünkü direk meta'nın nasıl olacağını, bu kartların hızlı ve yavaş metalara karşı ne kadar efektif olacağını kafanda kurgulaman lazım...

Bana Druid, Warlock, Hunter kullanılmaları zor gibi geldi ya. Warrior'ın da pek oynanacağını düşünmüyorum ama olay tamamen sinerjiye bakıyo...

- Druid efekti kolaylıkla ölebilen minionlar.. hero power'ı da aşırı güçlü değil.

- Warlock hero powerı aşırı güçlü ama oyunda yeterince iyi demon yok dolayısıyla ilk anda oyuna etkisi meh.

- Hunter aşırı yavaş bi hero power. 2 mana harcıyosun üstüne 6-7-8-9 manalık imba yaratık alıyorsun

- Biraz fazla basit bi düşünce tarzı ama, Warrior weapon pek hoş olsa da her turn whirlwind atabiliyor olmak önemli mi bilmiyorum. Zaten turn 9'a kadar yaşadıysan aggro'ya karşı, o whirlwindlere ihtiyacın kalmamıştır, kontrol matchup'ında ise whirlwind'in etkisi ne kadar olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...