Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bulgaristan Vatandaşlığı

demode

Öne çıkan mesajlar

Bulgaristan vatandaşlığı için mahkemenin emsal bir kararı mevcutmuş.

"Türk soylu olduğu tespit edilen ama sonradan göç etmesiyle bulgar vatandaşlığını kaybetmesine rağmen doğduğunda ana babasından ötürü Bulgar vatandaşı olduğunun kabul edilmesiyle Bulgar vatandaşlığının verilmesi gerektiğine hükmedilen, bir muhacirin açtığı davaya ait yeni bir karar mevcut"

Bu avukat ilgileniyor bilginize.

[untacguner.av.tr]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım aldı. Annesi Bulgaristan göçmeni, ama tamamen Türk vatandaşı olarak yaşamış yıllardır. Bulgaristan' la bir bağlantısı yok. KEndisi başvurdu, önce annesine çıktı şimdi kendisi için uğraşıyor. Hoş uğraşı bitti önümüzdeki 2-3 ay içinde almış olacak. Sofya' da bu işi yapan adamlar var, onlarla irtibata geçti, paper trail falan hep onlara ait. Bizimki 2-3 defa gitti sanırım imza vs birşeyler tam hatırlamıyorum pek dinlemedim fadas

Oluyor ama. Yunanistan' dan kolay en azından.

Edit: Çocuklara otomatik geçiyor neredeyse, ama eş için 5 yıl bekleme süresi var. Kaç yıllık evli olduğunun önemi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

Arkadaşım aldı. Annesi Bulgaristan göçmeni, ama tamamen Türk vatandaşı olarak yaşamış yıllardır. Bulgaristan' la bir bağlantısı yok. KEndisi başvurdu, önce annesine çıktı şimdi kendisi için uğraşıyor. Hoş uğraşı bitti önümüzdeki 2-3 ay içinde almış olacak. Sofya' da bu işi yapan adamlar var, onlarla irtibata geçti, paper trail falan hep onlara ait. Bizimki 2-3 defa gitti sanırım imza vs birşeyler tam hatırlamıyorum pek dinlemedim fadas

Oluyor ama. Yunanistan' dan kolay en azından.

Edit: Çocuklara otomatik geçiyor neredeyse, ama eş için 5 yıl bekleme süresi var. Kaç yıllık evli olduğunun önemi yok.

Dostum paylaşımın için teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Direkt D vizesi yani oturum ile 5 yılı doldurduğunda veriyorlar ama verdiklerinin adı kalıcı oturum vatandaşlık değil pasaport sahibi olamazsın.

Ben evliyim üç yıl evli kalma şartı ile kalıcı oturum veriyorlardı önceden şimdi onu kalıcı değil 10 yıllığa çevirdiler.

Direkt vatandaşlık başvurusu için Tr'den çıkmanı istiyorlar yoksa vermiyorlar.Trden çıkıp tekrar geri başvuranlar vardı sene 2008 gibi şimdi ne oldu bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

D vizesi oturum için 2 yol var şirket açıcaksın 10 kişi çalışacak sigortaları ödenecek bu yol ile 5 yıl devam ederek kalıcı oturum başvurusu yapabilirsin.Şirket açmak vaktinde 2500 levaya hallediliyordu 10 kişide minimumdan sigorta ödeyeceksin maaş belirtmene gerek yok topla çingeneleri kayıt ettir falan.

Diğeri bir şirkete yüzde 1 ortak olacaksın o şekilde faal haldeki şirket üstünden dolduracaksın gerekli süreyi bunu yapan insanlar var oralarda bizim dönmeler ile pek işim olmuyor benim tavsiyede etmem.

Net rakamlar için soruşturmam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

bu ne abi :D

https://untacguner.av.tr/2016/10/11/avukatin-isteyecegi-ucretin-kabarik-olacaginin-15-belirtisi/

Yabancı dil: Ofiste meeting set ediliyorsa, case brief’leniyorsa, process’te schedule’ın gerisinde kalınmışsa, dilekçenin deadline’ı yaklaşıyorsa ve bunlara benzer İngilizce-Türkçe kırması cümleler bolca kullanılıyorsa ya da hukuk bürosuna ait internet sitesinde İngilizce haricinde, Almanca, Fransızca ve hatta Japonca sayfalar bulunuyorsa, o şemsiye açılmaz arkadaşlar. Hâlbuki, “Are you cola?”, “What can i do sometimes?” diye soran, “Look at the tabela” diyerek asgari vekalet ücret tarifesini gösteren bir avukat bütçenize en uygun olandır. Böyle bir avukat, sizin için nice to have değil, must’dır yani…
Sosyal ağlarda paylaş

D vize ile 5. senemdeyim ben.

Yalnız şöyle bir ayrıntı var, 5 sene boyunca 1er senelik oturum veriyorlar, 5. sene sonunda sana daha uzun süreli bir oturum veya vatandaşlık vermek için, doldurduğun 5 sene içerisinde ne kadar süre Bulgaristan'da kaldığına bakılıyor.

Ben yaklaşık yarısını dolduracağım 5. senem bittiğinde, yani 2.5 sene kadar kalmış olacağım BG'de.

Bana söyledikleri şey ( BG'deki yabancı şube ); kalıcı vatandaşlık verilecek + bir süre sonunda da kırmızı pasaport alacağım.

Ama sadece D vize ile oturumu uzatıp, kalan zamanı TR'de geçirenlere 5 sene sonunda yine 1 senelik geçici oturum veriliyor.

Olay son 5 senende ne kadar süre BG'de kalmış olduğun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...