pontipati Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Selam, yüksek lisans için Toefl'dan en az 80 vermem gerekiyor. Yds de kabul ediyordu üniversite, hallederim diyordum yapamadım. Yds den 87 lazımdı benim son iki sınav 85 ve 83,75. Toefl'a 1 ay sonra girmeyi düşünüyorum, en kısa zamanda almam lazım puanı. Başlıkta 1 ayda Toefl yazdım 1 ay c++ gibi falan ama ingilizcem var, konuşma vs. de var ders anlatabiliyorum. Yalnız hiç Toefl'a girmedim, IBT'de sistem nasıl dinlemeler okumalar nasıl bilmiyorum. Kelime bilgim güçlü değil, bilmediğim bir sürü kelimeyle karşılaşıyorum verb, phr. verb, adverbs vs... Kursa gitmeyeceğim dediğim gibi ingilizcem var ve param da yok yani =) Nerelerden nasıl çalışayım, kitap site her türlü tavsiyeye ihtiyacım var çünkü geçerli puan almam çok önemli. Teşekkürler şimdiden =)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Neyin kotu biliyorsun iste, roman okumak tek yolu kelime ogrenmenin. Oyle test cozerek ya da dizi izleyerek ogrenilmez.
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 eksi'deki toefl basliginda sukelasi bol olan bir iki cok iyi entry vardi, uzun uzun aciklamisti insanlar nasil calistiklarini. ortak nokta kaplan'in kitaplari gerci.
Darqainu Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Toefl'ın sitesinde ucuza kendi örnek sınavları olması lazım, onlar fikir verir en azından neyle karşılacağın hakkında.
Mrlee Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 biliyorsan sınav örneklerinden çöz her gün bir tane 90 alırsın
yav Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 sınav örneği çöz aynen. 80 almak kolay. 90+ kastırabiliyor
cicibeybe Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 5 sene once falan ilk defa toefla girerken 1 hafta falan calisma imkanim olmustu. Uzuuuun uzun yazilabilir ama ozet su: TOEFL sadece ingilizce olcme sinavi degil abi. Kendine has bir sistemi oldugu icin sinavin kendisine hazirlanman lazim. Kaplanin, cambridgein vs birsuru kitabi var zaten. Kelime calis falan diye degil, o kisimlari salla. Sana lazim olan hangi bolumde nasil bir teknige sahip olman gerektigi. Ornek veriyorum reading bolumunde okuz gibi bir makale veriyorlar, oku sonra next de diyorlar. Next diyorsun, sana bir soru soruyor, hemen yaninda da soruyla ilgili paragraf var. Bu nedenle en basta uzuuuun yaziyi okumanin hicbir manasi yok. Bunu bilmeyenler okuyup okuyup anlamaya calisiyor tabi. Bu kritik noktalara bircok kitapta yer veriliyor. Bunun disinda ise yapilmasi gereken en onemli sey dummy testleri cozmek. Kaplanin testleri toefla en yakin sonuclari veriyor. Suresi vsde var. Programini bul indir abi, sonra o testlerden 4-5 tane yapmadan girme sinava. Orada aldigin puana yakin birsey alacaksin muhtemelen. Ben ilk girisimde 107 aldim, ikinci girisimde 108. Speaking 23 olmasina ragmen birde asdf.
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 11, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 11, 2016 Teşekkürler herkese. EF'ye 1 aylık online üyelik 3 liraymış. https://englishlive.ef.com/tr-tr/ Nedir ne değildir bilen var mı?
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 11, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2016 cicibeybe +1 Ben de hiç çalışmadan girmiştim, sadece youtube'dan notefull diye bir adamın sınav ile ilgili taktiklerini dinledim (bedava gelen denemeyi bile çözmemiştim, o kadar). Ben bir de hayatımda hiç ingilizce eğitimi almadım. Ona rağmen 99 almıştım. TOEFL bence YDS'den çok daha kolay bir sınav. (YDS'den de hiç çalışmadan 87.5 aldım) Bahsettiğim kanal şu; https://www.youtube.com/user/NoteFulldotcom Bu kanalda adamın bölümlerle ilgili verdiği tavsiyeleri uyguladım sınavda. Speaking için inanılmaz işe yaramıştı bende. TOEFL çünkü özellikle speaking kısmında belli kalıplarda konuşmanı istiyor. Bana kalsa mesela sorulan soruya kendi fikrimi katar öyle yorumlardım. Adam bunu kesinlikle yapmayın, istedikleri o değil diyordu yanlış hatırlamıyorsam.
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 11, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2016 Bu arada kelime bilgisi ne kadar gerekiyor bilmiyorum ama benim anlamını bilmediğim herhangi bir kelime yoktu sınavda hatırladığım kadarıyla. Zaten onu pek ölçtüğünü sanmıyorum. Özellikle reading kısmında metinleri anlamamak için ingilizceyi bayağı bayağı bilmemek gerekiyor. Eğer YDS'den 80 üstü aldıysan reading'den 25 falan çok rahat alırsın. Listening de oldukça kolay, ondan da 25 alamaman için hiç bir neden yok. Notefull'daki taktiklere çalışınca speaking + writing'den totalde 30 alamaman da mümkün değil ingilizce ders anlattığını varsayarsak.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 kelime bilgisi olayı şöyle; günlük konuşma, okuma, anlama vs. için gereken herşeyi zaten bildiğini kabul ediyor. Eğer uç bir kelime çıkarsa parça içerisinde o kelimeyi açıklıyor. atıyorum Xenophobia dan bahsettiyse xenophobia şudur budur diye parçada açıklıyo zaten. ben çalışarak 100 alabilmiştim sınav çok uzun sürüyor. listening ve reading ingilizcen iyiyse zaten kolay özellikle listening dizi vs. izleyen biriysen patates tam. Ama 1 saat falan sürüyodu listening konsantrasyonun kopabiliyo dinlerken başka şeyler düşünmeye başlıyosun ona dikkat et derim. speaking ve writing için ise bir tarzları var belli tarz konular var buna odaklanıp çalış. sorular genelde aynı. işte urban areamı iyi rural areada yaşamak mı iyi tarzı sorular. speakingde süre olayı çok önemli dediğim gibi ona ayrıca çalışman lazım. 1 ayda roman okumakla olacak iş değil. ben speaking e hiç çalışmadım ve 30 üzerinden 20 aldım onun için benim pişmanlığımı yaşama. ııı'layarak bitirdim öteki puanlarımın hatrına 20 verdiler diye düşünüyorum.
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Listening'de dikkat önemli cidden. Ben listening'den sonra araya çıkacaktım; son kısımlarda artık tuvaletim geldi, ulan kaç dakika kaldı, çişim var, acaba tuvalet nerededir diye düşünürken 3-4 sn'lik bir diyaloğu kaçırdım. Oradan da soru geldi. Zaten 28 mi ne aldıydım, bir tek o yanlıştı sanırım sdf. Speaking'den de parçanın bir tanesinde dalıp almanca kelimeler kullanmama ve "katedral" kelimesinin "ingilizcesini" 5sn düşünmeme rağmen 22 aldım. Puanları bol bol veriyorlar sanırım speaking'de lel. Önce bir denemesini çöz, ona göre 80 alabilir miyim diye dert et kendine bence. Belki TOEFL'ı gözünde çok büyütüyor olabilirsin. (82 YDS'nin TOEFL karşılığı 95 mi ne bu arada, onu da dipnot düşeyim.)
mortheria Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2016 Toefl ın türleri vardı IBT olan içinde speaking ve writing de olandı sanırım ben 1 ay önce falan itp'ye girdim bu dediklerim yoktu sınavda.Sınav uzun sürüyor öncelikle, genel olarak listening için YouTube da temiz konuşan kanalları anlıyosan sıkıntı olmaz gibi vsauce, kzurgeast(nasıl yazılıyosa) gibi. Reading de makale gibi, ya da bi dersten kesit gibi.Diğer gereksizi ele tarzı bi kısım vardı orası zordu biraz. Sitede örnek sorular var onlara bakarak fikir edinebilirsin.1 ay da grammar adına bişeyler katılırda ne kadar kullabilirsin writing de vs. bilemem.Bence özellikle haber, makale tarzı şeyler okuyup bi şeyler açıklanırken sık kullanılan kelimelere dikkat et. Bide edX te Toefl a hazırlık kursu vardı taktik falan veriyolardı ona da bakabilirsin.
Nekro Mesaj tarihi: Kasım 7, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2016 Bende buraya sorayım; 3 Aralıkta toefl sınavına girecegim speaking den 20 almam gerekiyor. Diger bolumler icin test etmek mumkun falan speaking tam isabetli olmuyor bilen birine dinletmek lazım. O yuzden sınava girmis olanlara sorayım. Kac score yaptiniz, nasil hatalar yaptiniz vs bilgi alayım.
yav Mesaj tarihi: Kasım 7, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2016 Sorulari tamamlayabilmek buyuk meziyet speaking'de. Speaking icin de formuller var youtube'dan vs edinirsin, ancak sorularin sureleri cok kisitli ustune bilgisayara konustugundan olay iyice gariplesebiliyor. Dogal bir birikimin olmali, random konulardan rahatca fikirlerini belortebilmen lazim. Ustune de bol pratik yaparak akil yurutup onu agiindan cikarma sureni kisaltmak icin.kasman gerekiyor. Pratikten kastim da git biriyle konus degil(o tip seyleri coktan yapmis olman lazim falan) sinavda cikan soru tiplerini sinavdaki surelere gore cevaplayabilme pratigi. Kendi basina ses kaydi yaparak ugrasabilirsin. Benim ingilizcem iki bira ictikten sonra acilan erasmus ingilizcesi falan boyle mesela, reading listening falan 25-26 iken speakingden 19 alabilmistim. 6 sorunun 2'sini falan tamamlayamadim cunku geveledim mal gibi. Ses kayitlarini kendi kendine dinleyerek gayet test edebilirsin bu arada. Not skalasi, neleri kontrol ettikleri falan bilgiler hep mevcut. Isin ozeti bol sinav pratigi, gerisi dogal ingilizce bilginin sinirlarinda gelisen bisey o kada
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 7, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2016 Ben 22 aldım, almanca kelimeler kullandım dalıp. Yukarıda yazmıştım. Onun haricinde hata yapmamak ve bitirebilmek için çok dallandırıp budaklandırmamıştım konuşmamı. Daha önce 500 kez paylaştığım youtube'daki notefull videolarında anlattıkları taktikleri bir kez dinleyip sınavda da o mantıkla konuşmuştum. Bence sik gibi bir topic çıkmadığı ve senin de yakın zamanlı ingilizce pratiğin olduğu sürece zor değil. Bana en zor gelen şey iki fikirden yalnızca bir tanesini seçip onun üzerine konuşmak üzerine olmasıydı sınavın. Çünkü bana iki fikir sunulduğunda ikisinden birini seçmek yerine ikisinin de pozitif yönlerini bulup, birleştirip yeni bir fikir oluşturmaya çalışıyorum. Hayatım böyle yaparak geçti. Nasıl çalışacağın konusuna gelirsek; Bence Yav'ın önerdiği ses kaydetme fikri inanılmaz iyi olabilir. Kendine toefl'daki gibi topic'ler bul; internette sebil gibi mevcut. Sonra da o topic'ler üzerine konuş sınavda sana verilecek sürelerde düşünüp. Hatta şöyle yap 20 30 tane kart hazırla kendine içerisinde konuların yazdığı. Bu kartlardan rastgele seç; sınavın düşünmeye verdiği süre ne kadarsa düşünüp konuşmaya başla direk. Ayrıca kendine giriş gelişme sonuç için süreler de ayırabilirsin. Atıyorum 10sn giriş yapıcam 30sn örnekliycem 10sn'de bitireceğim gibi. Biraz dağınık oldu ama aklıma gelen her şeyi yazdım. Başarılar.
Nekro Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 @yav Abi 19 tam talihsizlik olmuş en korktugum şey senin başına gelmiş umarım 1 puanla takilmam ben de. Ses kaydı olayı dediğin gibi önemli yapmaya başladım bende. Iyi score için content, düzgün Grammer, akicilik vs onemli deniyor. Ben de basit anlasilir konusmaya gayret ediyorum. @deadwoll Notefull baya iyi bende izledim videolarini güzel ipuclari veriyor adam. Onun sitede de vardı speaking Topicleri, calisma amacli nette de buldum biraz çıkmış sorular vs onlar uzerinden deniyorum kendimi. Sagolun yorumlar için bakalim sinavdan sonra yazarım sonucu .
yav Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 benden kimse 20 istemiyodu yav, başıma bişey gelmedi yani =)
Nekro Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 Ahah tahmin ettim de ben sürekli lan kesin 19 da falan kalirim diye dusunuyordum. O da senin basina gelmiş ondan dedim.
oldun Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 param yok diyene kadar cok garantili bir cozumum vardı.Hazırlanma yok stress yok hatta sınava gıtme bile yok ama param yok dedin o olmadı.
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 9, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2016 Nekro said: Ahah tahmin ettim de ben sürekli lan kesin 19 da falan kalirim diye dusunuyordum. O da senin basina gelmiş ondan dedim. Ben İş Bankası müfettişlik sınavı için girdiydim TOEFL'a. 100 ve üzerine 1. derece dil tazminatı veriyorlardı ben 99'da kalıp FUCK MY LIFE diye dellenmiştim millet baraj olan 80'i geçmeye çalışırken sdf Gerçi çok şükür mülakatta elendiydim de şimdiki işime başvurdum sdlfkj
Nekro Mesaj tarihi: Kasım 9, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2016 yazık olmus abi. rescore için basvursaydın keske sansini deneseydin diyecektim de mulakatta elenmissin zaten sdf
Longshanks Mesaj tarihi: Aralık 16, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2016 ben de iş banaksı için girmiştim toefl a :D ama sonra nasıl olsa geçemem diye hiç başvurmadım bile (endüstri mühendisiyim)
logtrig Mesaj tarihi: Aralık 17, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2016 2014'te thy'nin pilot alım ilanı için toefl'a girmiştim ilk defa. speaking'den 29 geldi. şöyle bi taktik uygulamıştım. ikili diyalogarı dinlerken sürekli not aldım hızlı bir şekilde. ne konuşacaksam onun outline'ını çıkarıyodum diyaloglu speaking bölümlerinde. mesela iki kız kampüste karşılaşıyolar. yurtlarındaki bir problemden dolayı okul yönetimine şikayette bulunmuş falan filan. 45sn'de sorunu özetle diyor. biraz multi-task'e bakıyor olay. bir anda hem diyaloğun devamını dinleyip bir yandan da konuşmaya nası başlicaksam onun cümlelerini yazıyodum. herkeste işe yaramayabilir. speaking 29 olmasına rağmen konsantrasyon eksikliğinden dolayı reading ve listening'de baya sçmıştım. toplamda 97 aldım. r:21 l:23 s:29 w: 24 şimdi 7 ocakta tekrar giriyorum sınava.
Öne çıkan mesajlar