Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yatırım amaçlı koleksiyonerlik ya da hobi

calimero

Öne çıkan mesajlar

Xenus said:

pokemon kartları ilk çıktığında 50$'a çarizard almıştı kuzenim. eniştem de dalga geçiyordu, kartları koyduğu klasördeki yerinden sakın çıkartma, tozunu da al her gün diye. şimdi baktım ebay'de 500$ olmuş değeri.

Şu bende duruyordu, babam ben üniversiteye gidince verdi kart koleksiyonumu bir çocuğa. Şimdi baktım değeri 700 dolar civarı olmuş.

Şimdi oğlana devretmek istedim ama adam bütün oyuncakları dağıtmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

@paparnoz. Mesela Charizard herkeste vardi ama onemli olan dedigim gibi 1st edition mu degil mi vs. Oburlerinin pek bir degeri yok mesela. Herhangi bir farki yok tabii kart olarak, sadece solda damgasi var. Ama 10 kat degerli oluyor iste, koleksiyon isi oyle bir is.

Tamam işte benimki 1st edition. Zamanında baya biriktirmiştim. 250 milyon teklif eden olmuştu, satmamıştım. Hatta bir kaç tane daha rare kartım vardı. Ama babacığım sevdiği bir çocuğa bütün oyuncaklarımı vs. her şeyi vermişti, tabii kızamadım adama =)

https://www.amazon.com/Pokemon-Gold-Plated-Burger-Cards/dp/B0013HP1JE

şunlardan da biriktirmiştim. Alıyordun, istiyorsan verip Whooper mı ne yiyordun, bunlarda gitti. Mcdonalds'ın Grimace karakterinin oyuncaklarını da topluyordum.

Dergi koleksiyonunu da kendim dağıttım. Emaleth'in yazdığı Non Serviam dahil olmak üzere Laneth vs. gibi zamanında türk-metal dergilerini topluyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

koleksiyonu türkiyede yapacaksan yurtiçi satılabilen bir şey seçmen lazım. ben legoyu artıları eksileri tartıp yatırım diye seçmedim, sonradan farkettim kıymetlendiğini ve temiz bakarsan ikinci el değerinin olduğunu. çocukken fakirdim hiç yok gibiydi, üniden sonra falan toplamaya başladım eski yeni aklıma koyduklarımı ve beğendiklerimi.

ülke içinde satılabilmesi de şu sebepten, paypal gittiği için yabancıdan alıp satmak daha masraflı hale geldi. üstelik son senelerde kargo ücretlerinde artış var. öyle hacimli bir şeye girişirsen astarı yüzünden pahalıya gelebiliyor. bir ürün amazondan 30 dolara gelirken yoldan geçen adam usps şubesinden verirse 100 dolar bile olabiliyor, alışveriş sitelerinin kargo ratelerinden daha pahalı yani.

bir arkadaşım gitar pedalları alıyor, sıkıldığını satıyor falan. hep zarar ediyordur ama keyif aldığı ve kullandığı bir şeyi kovalıyor.

paparnozun dediği gibi bir satarsan iki alıyorsun hep. arada sıkışırsam, bir modelin benzeri ama daha iyisi çıkacak gibiyse, veya elimdeki bir şeyi fahiş şişik fiyatlı görürsem falan satışa koyuyorum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...