Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web development kurs tavsiyesi verebilecek olan?

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Mal bir kararla yazılım ve veritabanı kursuna yazıldım. Açıkcası yine en azından belki asp.net ile bir back-end öğrenirim hiç sıfır olmaz diye umuyorum ama fikrimi web development olarak değiştirdim.

Şimdi kurs arıyorum. Web development ile ilgili kursa gitmiş memnun kalan ya da memnun kalmamış oraya gitme dicek olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Ruby ve rails üzerine eğitimi olursa çok daha süper. Html ve css'de olmalı tabii. Biraz daha başlangıç seviyesinden girmeli. Domain dediğin sitenin adıdır , hosting d... falan gibi başlamalı konu mümkünse ki ben çok aşırı ileri seviye anlatan , insanlar zaten uzmanıymışta tazelemeye gelmişler gibi anlatan yerlerde duydum öyle olmasın mümkünse.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendine proje belirle gir basit görünümlü bir sitenin (BASİT) tasarımını kopyalamaya çalış tekrardan yap sıçtığında sourcedan incele tekrarla. Böylelikle resim editleme basit html css falan kaparsın.
Sonra geliştirmeye devam et.
Ben windows 98 de AHAHAHHA KAYIYOR LAN öğrendiğimde başlamıştı html serüveni :D sonra attribute vs keşfedince oo sağdan sola soldan sağa yukarı falanda gidiyor lan bu falan derken öğreniyorsun işte.
Ama ilgin yoksa başlama zamanına yazık yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Oha o şaka değil miydi lan? Gerçek mi o?

Di sen anlat kanka , ben kullanmazsam başkasının işine yarar.

Harbiden evden değil kurstan öğrenilebilecek kurs tavsiyesi olan yok mu lan?

Bi de sitelerin html kısımlarını kurcala falan geyiğini yapalı oldu baya. Codepen.io sitesinde takılıyorum kafama göre yerlerini değiştiriyorum şekillerini değiştiriyorum falan ama tabii daha fazla napabilirim ne öğrenmeliyim bilmediğimden , siyah bir twitter kopyasından öteye bilgim yok :D

Önemli olan istediğim ruby ve rails öğrenmek , tabii bu arada html ve css konusunda bilmediklerimi öğrenmek , bootstrap nedir onu öğrenmek. Şu html/css/ruby/rails konularında işe alınacak kıvama gelirsem sonra gerisini getiricem ben ama bu 4ü için harbiden kurs istiyorum , en azından gidip geliyorum derim , böyle evde harbiden üşeniyorum öğrenmeye. Resmen websitesi yaparken "amaaan s--tir et ben wordpress ile bunun çok daha güzelini yaparım" diip kodu bırakıp siteyi wordpressten yapıyorum. Resmen üşengeçlikten wordpress uzmanı olucam ama wordpress uzmanı diye iş yok işte :D "çok iyi wordpress bilen adam arıyoruz " diyen mal şirketler olsa onlarda iş bulurum heralde adsfasdf
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni baslıyosan tavsiyem en guncel teknolojilere yonel misal: nodejs

Once bi localhostunda basitbi html sayfasını serve et kendine sonra, htmlin içine bi gömül form nedir post get nasıl olr sonrasına sonra bakalım

Bence..
Ben elimden geldince yardımcı olurum suan link atamıorum dısardayım yarın 1-2 guzel tut atarım from scretch
Sosyal ağlarda paylaş

O aynı sebepten ya , web developer olarak dijital ajansta çalışmak nasıl güzel mi onu merak edip onu soruyodum ondan.

Nodejs öğrenene kadar elimde ki asp.net dersine çalışsam çok daha iyi olacak , en azından onun kursuna gidiyom :D

Bi de şu sıkıntı bende çok oluyor. Bildiğim şeylerle neler yapabilirim onu bilmiyorum , nerden başlarım nasıl yaparım falan onu hiç bilmiyorum.

Örneğin ben c# biliyorum diyelim , basic syntax falan elimde var , visual studio var , hadi yap desen ne yapabilirim , nasıl yaparım bilmiyorum. Adamın bir tanesi bitcoin kumar sitelerinde otomatik oynayan bot yapmış , source code'a bir baktım aaa c# , hemde anlıyorum ne yazdığını , yani karışık değil , baya basit aslında zaten 5k satır falandı öyle çok ilginç bir sistemde kullanmamış ama kalkıp bana yaz desen nerden başlanır gram fikrim yok işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...