Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Selam , 3-4 gündür pc yi kulaklık ile kullanıyordum bugün hoparlörü açtım , tiz bir ses ve haşır huşur sesler gelmeye başladı windows 10 üzerinde. Denediklerim: - 1 ay önceki geri yükleme noktasına aldım - Anakart pilini çıkardım. - Kasanın ön tarafındaki kulaklık girişini denedim aynı. - Realtek sürücülerini, programı kaldırdım , ardından ses sürücüleri aygıt yöneticisinden komple kaldırdım. - En son realteak sürücüleri denedim. - Denemediğim eski biosa dönmek veya temiz format atmak kaldı Semptomlar: - Windows logosu gözükene kadar hiç ses gelmiyor , windows logosu gözüküp driverları yüklediği an cızırtı sesleri geliyor. - Ses , video dosyalarını açtığımda , en ufak bir ses dahi gelmiyor video ile ilgili. - Hoparlörlerde donanımsal bir sorun yok(telefonu takıp denedim) - Kabloların hepsi çalışır durumda ve düzgün takılı. - Ne kadar alakası var bilmiyorum ama geçici olarak asus gt730 ekran kartı takmıştım bu sorun olmadan önce, sistemde halen takılı.Bunun dışında donanımsal bir değişiklik olmadı makinada. Alet bu : logitech x-540 Anakart bu : m5a97 2.0 **Çözümü bulana temiz vindows 10 pro :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 1-) x-540'ün jackleri doğru girişlerde mi? 2-) Sound'da Speakers default device olarak seçili mi? anakartın sitesinden win10 için ses sürücülerini tekrar yükle bu arada. şurada Sürüm 6.01.7848 yazanı. en son ses ayarlarında Volume Mixer'ı aç, Device'da Speakers gözüküyor mu diye bi bak. hatta buna gerek yok Sound'da Playback'te Speakers dışındaki bütün aletleri devre dışı bırak, restart at PC'e. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Hepsini yaptım , sound managerda falan sorun gözükmüyor , servisler düzgün çalışıyor. Şimdi tüm nvdia ve ses ile ilgili driverları kaldırıp bir daha deniycem olmazsa gogo format. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Pardon arada yazani gormemisim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Bence olay anakarttan kaynakli. Jack girisinde bi statiklenme var ve hisirtiyi o yapiyo Bu ses dedigin sey gibi dimi, eski model cep telefonlari o speakerlarin yaninda calinca cikan turden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Formati bastim sorun devam ediyor, demek ki yazilimsal degil simdi 2 secenek kaldi gibi: - Anakartin ses chipi cortingen olabilir ki pek ihtimal vermiyorum durup dururken niye bozulsun - Bu dandik gt 730 bir sekilde windows 10 uzerinde kaynaklarla ilgili sorun cikariyor , nette ayni sorunu yasayan bir kac kisiye rastladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2016 Bence windows 10 dan da şüphelen. Windows 10 pişmanlıktır demişler mi idi ? şaka şaka. Önce windows 7 yükle dene, Sonra tekrar windows 10 yükle dene , aynısı oluyorsa Windows 10 da dır sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2016 Win10 olmadığı garanti sorunun. Eğer ses kartı ve hoparlörün yazılımsal ayarlarında sorun olmadığından eminsen, adam gibi EM shield olmaması onboard ses kartında çeşit çeşit sıkıntı çıkabiliyor. Bunun harici sorunlu elektrik tesisatı, çoklu fiş, PSU da benzer sıkıntılar yaratabiliyor. Driver uyumsuzlukları da gene muhtemel, kullanmayacaksan HD Audio driver'ını falan yükleme Nvidia'nın. Hoparlör kablolarını ve hoparlörleri de tek tek kontrol et, fiziksel zarar oluşmuş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2016 Baska ekran karti taktim , yeni kurulum yapilmis 0 windows 10 da ayni sorunu verdi. Evdeki hatlar toprakli , 2 tane ayri coklu priz kullaniyorum ama bundan niye olsunki 1 senedir duzgun calisiyordu.Etrafa ekstradan yeni bir cihaz gelmedi.Guc kaynagim evga 850g2 , bu arada 6 yillik line 6 ux 2 yi taktim ses karti olarak sorunsuz calisiyor windows 10 da. Son care birde windows 7 uzerinde deniycem yine olmazsa, vaktim oldugunda anakarti servise yolluycam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar