Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 10 ses sorunu

Dark_Soul

Öne çıkan mesajlar

Selam , 3-4 gündür pc yi kulaklık ile kullanıyordum bugün hoparlörü açtım , tiz bir ses ve haşır huşur sesler gelmeye başladı windows 10 üzerinde.

Denediklerim:

- 1 ay önceki geri yükleme noktasına aldım
- Anakart pilini çıkardım.
- Kasanın ön tarafındaki kulaklık girişini denedim aynı.
- Realtek sürücülerini, programı kaldırdım , ardından ses sürücüleri aygıt yöneticisinden komple kaldırdım.
- En son realteak sürücüleri denedim.
- Denemediğim eski biosa dönmek veya temiz format atmak kaldı

Semptomlar:

- Windows logosu gözükene kadar hiç ses gelmiyor , windows logosu gözüküp driverları yüklediği an cızırtı sesleri geliyor.
- Ses , video dosyalarını açtığımda , en ufak bir ses dahi gelmiyor video ile ilgili.
- Hoparlörlerde donanımsal bir sorun yok(telefonu takıp denedim)
- Kabloların hepsi çalışır durumda ve düzgün takılı.
- Ne kadar alakası var bilmiyorum ama geçici olarak asus gt730 ekran kartı takmıştım bu sorun olmadan önce, sistemde halen takılı.Bunun dışında donanımsal bir değişiklik olmadı makinada.

Alet bu : logitech x-540

Anakart bu : m5a97 2.0

**Çözümü bulana temiz vindows 10 pro :P
Sosyal ağlarda paylaş

1-) x-540'ün jackleri doğru girişlerde mi?

2-) Sound'da Speakers default device olarak seçili mi?

anakartın sitesinden win10 için ses sürücülerini tekrar yükle bu arada.

şurada Sürüm 6.01.7848 yazanı.

en son ses ayarlarında Volume Mixer'ı aç, Device'da Speakers gözüküyor mu diye bi bak. hatta buna gerek yok Sound'da Playback'te Speakers dışındaki bütün aletleri devre dışı bırak, restart at PC'e.
Sosyal ağlarda paylaş

Formati bastim sorun devam ediyor, demek ki yazilimsal degil simdi 2 secenek kaldi gibi:
- Anakartin ses chipi cortingen olabilir ki pek ihtimal vermiyorum durup dururken niye bozulsun
- Bu dandik gt 730 bir sekilde windows 10 uzerinde kaynaklarla ilgili sorun cikariyor , nette ayni sorunu yasayan bir kac kisiye rastladim.
Sosyal ağlarda paylaş

Win10 olmadığı garanti sorunun.

Eğer ses kartı ve hoparlörün yazılımsal ayarlarında sorun olmadığından eminsen, adam gibi EM shield olmaması onboard ses kartında çeşit çeşit sıkıntı çıkabiliyor. Bunun harici sorunlu elektrik tesisatı, çoklu fiş, PSU da benzer sıkıntılar yaratabiliyor. Driver uyumsuzlukları da gene muhtemel, kullanmayacaksan HD Audio driver'ını falan yükleme Nvidia'nın. Hoparlör kablolarını ve hoparlörleri de tek tek kontrol et, fiziksel zarar oluşmuş olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Baska ekran karti taktim , yeni kurulum yapilmis 0 windows 10 da ayni sorunu verdi.
Evdeki hatlar toprakli , 2 tane ayri coklu priz kullaniyorum ama bundan niye olsunki 1 senedir duzgun calisiyordu.Etrafa ekstradan yeni bir cihaz gelmedi.Guc kaynagim evga 850g2 , bu arada
6 yillik line 6 ux 2 yi taktim ses karti olarak sorunsuz calisiyor windows 10 da.
Son care birde windows 7 uzerinde deniycem yine olmazsa, vaktim oldugunda anakarti servise yolluycam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...