Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turktelekom mobil ödeme ve dolandırılma


ad3m

Öne çıkan mesajlar

Efenim peder bey aradı beni ve dolandırıldığını söyledi.
Nasıl yani diye sorunca bana yakın bir arkadaşının facebook üzerinden iletişime geçtiğini biraz hal hatır sohbetlerinden sonra çekiliş tarzı birşeye katılması gerektiğini bunun içinde gelen mesaja evet yazman gerektiğini söylüyor.
İşin bundan sonraki kısmı çok komik çünkü veletler peder beyin yakın arkadaşının facebook hesabını kırmışlar ve knight online için NP alabilmek için tt mobil ödeme sistemini kullanıyor ve her atılan sms e yazılan evet 88 tl ekliyor faturaya. Sanırım 8 kere evet diyor küçük kardeşim görünce baba ne yapıyorsun bu dandik bir oyun eminmisin arkadaşın falan diye söyleyince dank ediyor ve arkadaşını arıyor.Tabiki hüzünle gerçeği öğreniyor akabinde TT aranıyor ama savcılığa başvurmadan kendilerinin birşey yapamayacağını falan söylüyorlar.
Neyse bu trajikomik hikayeden sonra merak ettiğim konu eticaret işinde chargeback olayı var ve kredi kartları için geçerli ve kullanıcı bu tarz sebeplerden parasını geri alabiliyor vs.
Bu tt mobile ödemede olaylar nasıl işliyor savcılığa gitmeden yapılabilecek birşey var mı? Yoksa tek çözüm dava mı açmak olacak? Aydınlatın plx.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pff kabak benim başıma patlayacak bi dünya uğraş dur allahım şaka gibi ki 50 defa baban bile mesaj atarsa internetten link falan verirse tıklama kafan karışırsa ara bana sor falan dedim ama adam karşılıksız güvenen, kalbi temiz ve internet cahili olunca dolandırması da bu kadar kolay oluyor işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wolfteam'de de çok yapıyolardı bunu. Eskiden çalışırken, görevli arkadaşın akrabasının Facebook'undan mesaj gelmişti adama, kontorüm bitti evladım bi yardım et diye :D. Burada ne Facebook, ne Telekom, ne Turkcell kimse kabul etmiyor durumu. Oyun firmaları da güvenlik açığı diyerek kabul etmiyor. Giden gidiyor açıkçası...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Muhtemel 14 15 yaşında tipler çıkar bunun arkasından lakin uğraşmak istemiyorum abi herboka ben koşturacam bir dünya iş pederde dolandırıldı ya 5 tl dahi olsa peşinden koşar.O yüzden sordum savcılık dışı bir çözümü var mı diye ama sanırım yok :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

88 *8 704 tl..

al boyle dene abi bir de sansini..

sal kobrayi onlar ugrassin..

bir de ustune ustluk bimere cumhurbaskanligina filan sikayet et su su su tarihlerde telefon numarasi bilmem ne ver..ustune de egm ye de basvurdum su tarihte su sekilde daha geri donus yapmadilar bekliyorum de..iletisim adresleri olarak da kendi numarani ver..babana filan ulasirlar o da alttan alir..onlar halleder..ikili sıkıstırma..

sikayet edile edile artik hangi kurumlarin sikayetleri en ciddi hangi kurum bastirirsa daha sıkı takip ettigini ogrendik..bimer yazarsa daha kisa surede hallolur..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar 14 15 yaşında velet değil, Siirt Batman civarında olan baya sağlam bir çete. Bu şekilde kazandıkları para ayda 30 40bin tl civarı falan, belki fazlasıdır. Ama kimse müdahale etmiyor. Çünkü iş bireysele dökülüyor. Diğer herkes için ortada bir satış var, buna müdahale etseler satışları düşecek vs. Aslında aynı numaradan 2 kere kod istendiğinde bir global cd koysalar 1 saat falan ya da GSM'cilerin ekstra güvenlik önlemi alsa çözülebilir bir içerik. Ama 88TL'nin yarısını GSM firması alıyor mobil ödeme diyerek, geri kalan da aracı firma ve oyun firması arasında pay ediliyor. Vergisini de oyun firması ödüyor. Aslında firmanın kazancı çok düşük ama mobil çok kolay ve hızlı olduğundan konmak zorunda...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Detayı bilmiyorum doğrudur ama telekom resmen davet çıkartıyor böyle olaylara neden default böyle bir özellik gelir lan nasıl bir aptallık türü bu? Küfür ettiğimiz bankalar bile istek üzerine açıyorlar netten alışveriş mevzusunu.
Hani ülkenin büyük çoğunluğu net özürlüsü ve dolandırmaya inanılmaz müsait zaten nette bakınınca durumun ne kadar vahim olduğunu gördüm. TTnet tek şifresi çalınıp 2k tl oyun alanlar mı böyle saçma smslerden bi dünya paramı tonla olay varmış.
İşin komiği savcılığa başvurun demekten başka birşey yapmıyor TT eticaret işletenler bilir böyle durumlarda devlet hep kullanıcının yanında bir dünya hakları var vs.
Ama bu işi pek sallamıyorlar gibi hayırlısı bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle insanlardan kodları topluyorlar. Normalde 88 TL ise kod, kendileri 40 50'ye satıyorlar. Burada gerçekten o fiyara kodu alan oyuncu da zarar görüyor. Bize kaç kere gelip ucuza kod satıyorlar müdahale edin dediler de işte firma diyor ki nasıl olsa biz satıyoruz kodu, GSM'in yapması lazım bişiler. Ona gidiyosun oyun firması güvenliği arttırsın diyo falan ortada kalıyor. Çok kez konuştuk ama yönetimi geçemedik bir türlü. 4 5 senelik konu bu, şikayetvar.com bunlarla kaynıyodur.

Dediğim gibi oyun firması kodu üretip gönderiyor, %51'ini GSM alıyor ücretin, 25'i falan aracı alıyor, 24'ü falan da işte firmaya kalıyor ki %18 vergiyi de ödediğinde firma %6 falan kazanıyor tek koddan. O nedenle 500 tane ödeme metodu var, banka atmsi sıfır komisyon, ininal kart %10 falan alıyor, firmalar onlara yöneliyor doğal olarak. Mobil en kazık olanı.

Çok inner bilgi oldu ama napalım pati kardeşimiz mağdur açıklama lazım. Zaten çıkalı 1 sene oldu nerdeyse :D.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...