stormeagle Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 144hz IPS freesync 500$ 144hz IPS G-Sync 700$ evet g-sync dahili bir parça olduğu için üreticiler bunu fiyatlarına yansıtıyor ama kesinlikle bu durum hoşlarına gidiyor. G-sync parçasının fiyatını x5 olarak yansıtıyorlar bence. Geçirmesi kolay oluyor yani g-sync'i çakınca. Ben kırılma yaşayarak Intel bağımlılığımdan koptum artık. Hem aradaki makas eskisi gibi bariz Intel lehine değil, hemde gerçekten her sene soket değişmesinden keriz yerine konmak gözüme batıyor artık. Bu kırılma amd/nvidia için de olsa süper olacak. Zaten 4k için cevap verecek bir kartın yok tamam geç onu bir kenara ama 2k da ultra oynatacak bir kart ile çıksaydı karşımıza bir çok kişi amd tercihi yapabilirdi. 1070 e cevap verememek çok aciz bir durum ya. ama kontrol panelde falan arayüz harbi adamlar aşmış kendini amd çok iyi o konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Bright said: TN panelde HDR standartlarını tutturamıyor olabilirler, ondan IPS'e yönelmiş olabilirler ama 4K IPS monitörde meh latency olur. Bir de daha adam gibi besleyebilen tek ekran kartı yok vs. yıllarca kullandığım bi Samsung 16:10 monitör vardı. 5ms idi alet, ghosting vs çektiğimi hiç hatırlamıyorum. https://www.samsung.com/us/business/support/owners/product/touch-of-color-series-t240/ şimdi bir curved monitörüm var, IPS, bu da 1ms, 144hz'e kadar destekliyor. https://www.samsung.com/us/computing/monitors/curved/lc27fg70fqnxza-lc27fg70fqnxza/ 4ms bir 10bit IPS monitörün herhangi bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Bu nasıl monitör ? https://urun.n11.com/monitor-ve-ekran/aoc-q2778vqe-27-1ms-analogdvihdmidisplay-wqhd-led-monitor-P168992806 amazon'da beğenmişler https://www.amazon.com/AOC-Q2778VQE-27-Inch-2560x1440-Resolution/dp/B00VERZDEG#customerReviews Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Vega benchlerine hiç mi bakmadın stormeagle. Vega 56 net iyi 1070'ten, 1070Ti ayarında. Vega 64 de 1080'den iyi. Vulkan/DX12 title'larda 1080'le fark iyice açılıyor 1080Ti'a yaklaşıyor ki daha yeni mimari, zamanla daha da optimizasyon olacaktır lakin bir sonraki çıkacak kartlarda gene 7 nm Vega olacak. Vega 64'le 2K'da rahat oynanıyor ayrıca. Ha ama gidip ultranın ultrası olsun diyip AMD kartlarda özellikle performans kaybı yaratmaya yönelik GameWorks özelliklerininin tamamını açarsan %50'ye varan performans kaybı yaşarsın tabi, her AMD kartta aynı hikaye. Hatta AMD kartları geçtim Nvidia kartlarda bile ciddi performans kaybı yaratıyor bu özellikler ve görüntü kalitesine minimal etkisi oluyor. Hatta durum o kadar vahim hale geldi ki artık tech review yapan siteler ve kanallar bile kapatıp benchlemeye başladı compare&contrast için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 G-sync scaler'ın fiyatı ne kadar bilmiyorum da genelde 100$ premium ekliyorlar en az monitöre, baya tatsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2018 @bright vega serisini 10xx serisine bir mi tutuyorsun allahını seversen. TDP değeri belli, sıcaklık değeri belli, 1080 kadar güç tüketiyor kart. Kaldı ki en önemlisi ne ülkemize giriş yaptı (yaptıysada görebilen varsa söylesin) ne de oyuncu kesimi tarafından alınabilen bir kart oldu. Direk sınırlı sayıda üretilmiş gibi madencilere gitti kart. Hiç bir zaman stokta var olan bir ürün olmadı. Mining kartı olduğu için direk 1070 den çok daha pahalıya girdi stoklara. Ön sipariş harici 1800tl den alabilen olmadı o kartı. İlk seri tükenince direk 2500+ fiyat çekildi. Hayali var olan amd kartı şeklinde afişlerde kaldı sadece. Rx serisi ile 1070 e cevap verebilseydi keşke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Çin işi bu nasıl sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Bir tutmuyorum abi, 1080Ti hariç direk daha iyi diyorum. Zaten Vega 56 1070'ten daha iyi olduğu için Nvidia 1070Ti diye bir model çıkardı. Vegaların Cryptonight performansı 1080Ti'ın 3 katından fazla veya Titan V'den yüksek olunca minerlar daha erken kaptı kartları evet ama kötü bir gaming/day=to=day GPU'su değil. Minerların GPU fiyatlarını fırlatması da gene AMD'nin veya Vega'nın suçu değil. AMD ne ürettiyse piyasaya sürdü zaten, stok yapan bir firma değil. Defterleri artıya geçirmeye çalışan bir firma ki zaten CPU piyasasında şu an görüyoruz bunu, ilk nesil 6/12 R5'ler 200$'ın altında geziyor. GPU fiyatlarının fırlaması AMD'nin işine yarayan bir şey değil. Vega kartlarda default Balanced profilinde daha fazla güç tüketip daha fazla ısınıyor 10xx serisine göre ama Radeon Settings'den power saver'a alıp anında 180-200W'ın altına da çekebiliyorsun kartı veya Cool N' Quiet açıp direk ekran kartının güç tüketimini daha da limitliyebiliyorsun sıcaklıkla veya gürültüyle ilgili bir sorunun varsa. Undervoltlayıp stok performansı daha az güç tüketerek de alabiliyorsun ayrıca kartlardan. Driver arayüzü ve fonksiyonalitesi Nvidia'dan daha iyi, default ayarlarda da özellikle dizi/film izlerken renkleri daha güzel kartların. OC/UV konusunda da daha fazla erişimin var GPU'ya Nvidia'yla karşılaştırıldığında. Monitör konusundayız bu arada, Freesync açık bir protokol, G-sync olmayan her monitörde oluyor artık aşağı yukarı ve aynı panel daha ucuza satın alınabiliyor. Ha bazı oyunlarda sorun çıkardığı da oldu bana Freesync'in, The Division'da son driverlarla hiç çalışmadı mesela ama başka hangi oyunu açtıysam tıkır tıkır çalışıyor. Dediğim gibi benchleri okurken herşey fullde benchleyen abidik sitelerdense görüntü kalitesine birşey katmayıp sadece performans düşüren ayarları kapatan veya kısan sitelerdekilere bakmak daha hayırlı (bkz. computerbase.de) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar