Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Elektriklilerin hepsi boyle midir? Boyle de olabiliyolar mi yoksa boyle olanlar induksiyonlu mu? Ikinci resimdekini elektrikli diye aldim, evdeki ocak induksiyonlu ve moka ekspress icin induksiyon ocak tavsiye etmiyolar diye. En dusuk seviyede kahveyi pisirmiyor (1 saatte bile pismiyor kahve evet) ama 2. seviyede de 6 dakikada pisiriyor. Ben daha uzun sursun istiyorum, cunku dusuk isida pisirmeyi oneriyorlar. Ocak icin nelere dikkat etmek lazim onu bilemedigim icin kotu bir tercih mi yaptim acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 1-evet 2-evet diger sorular: bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 elektrikki ocak resistanstan elektriği geçirir cayır cayır ısınır pişirir indiksiyon ocağı bobin üzerinden elektriği geçirip tencereyi elektrirife ederek ısıtır. ocağın kendisi soğukturç her tencere ile çalışmaz. çelik tenmcere lazım. Induction cooking heats a cooking vessel by magnetic induction, instead of by thermal conduction from a flame, or an electrical heating element. Because inductive heating directly heats the vessel, very rapid increases in temperature can be achieved. In an induction cooker, a coil of copper wire is placed under the cooking pot and an alternating electric current is passed through it. The resulting oscillating magnetic field induces a magnetic flux which repeatedly magnetises the pot, treating it like the lossy magnetic core of a transformer. This produces large eddy currents in the pot, which because of the resistance of the pot, heats it. For nearly all models of induction cooktops, a cooking vessel must be made of, or contain, a ferromagnetic metal such as cast iron or some stainless steels. However, copper, glass, non magnetic stainless steels, and aluminum vessels can be used if placed on a ferromagnetic disk which functions as a conventional hotplate. Induction cooking is quite efficient, which means it puts less waste heat into the kitchen, can be quickly turned off, and has safety advantages compared to gas hobs (cooktops). Hobs are also usually easy to clean, because the hob itself does not get very hot. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Aciklamalar icin tesekkurler. dasaaa said: 1-evet 2-evet diger sorular: bilmiyorum 2. maddedeki hangi soru icin evet dedin? O resimdeki ocak elektrikli mi yoksa induksiyonlu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 ikiside elektrikli onların indiksiyonlarda renk felan olmuyo http://ecx.images-amazon.com/images/I/61im2C78xjL._SL1355_.jpg eğer altını açınca kızarıyorsa ve elini yaklastırınca sıcaksa elektrikli ocak o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Tesekkurler. Portatif ocaklarda ayarlar arasindaki gecis pek yumusak degil sanirim. 4 ya da 5 ayarli geliyorlar zaten, ve 1 ve iki arasindaki fark 10 ile 20 arasindaki fark gibi galiba. Arasi yok. Ne yapsam acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brightmist Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Kızıcaksın bana ama Kahve makinesi al. Pahalida değilmiş, random googledadım böyle bir şey varmış. 25$ http://www.bialetti.com/coffee/stovetop/moka-express-c-1_7_22.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Dostum kullandigim sey o zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Mocha yapmayı falan bilmiyorum da indüksiyon ile istenilen sıcaklığa çok hızlı bir şekilde aniden ulaştığın için o yavaş yavaş pişirme isteğini karışlayamazsın sanki. Suyu çok hızlı kaynatıyor mesela. Mesela sıcaklık konusunda ince ayar anlamında cam seramik ocaklar işini görür. İlk resimdeki ocakta ise 1-2-3-4 falan diye gider muhtemelen ve dereceler arasında çok fazla sıcaklık farkı olur, bildiğin öğrenci ocağı o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Aeropress > all :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 böyle alet edevat güzelde sonra nasıl yıkanıyor onlar? kahve içmek 5-10dk, mevzuatı mim. 40 dk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 bakir cezve abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Feamer said: böyle alet edevat güzelde sonra nasıl yıkanıyor onlar? kahve içmek 5-10dk, mevzuatı mim. 40 dk... Alet ayrilabilen 3 parca, bunlardan 2si alt ve ust kisimlar oburu de kucuk bir hazne. Yikamasi kolay, ozellikle cok temizlememen gerekiyor zaten ki kahve yaptikca metal yuzey uzerinde kendi tabakasini olustursun. Boylece birkac pisirmeden sonra tadi daha da guzellesiyormus, boyle tavsiye ediyor bu isin nerdleri. Ilk aldigimda sirke ile sildim, ondan sonra da her pisirmeden sonra alet soguyana kadar bekleyip icindeki kahveyi bosaltip, ilik suyla soyle bir yikayip sonra havluyla durulayip kurumaya birakiyorum. Kesinlikle sabun deterjan falan kullanmaman gerekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 basitce anlatmak gerekirse ısının belli transfer mekanizmaları var 1-conduction 2-convection 3-radiation elektrikli ocaklar conduction prensibine gore calısıyor, elektriksel potansiyel farka maruz kalan metalin bunyesindeki elektronlar harekete geciyor, diger bir yandan metal mevcut halini korumak icin "ısınıyor", cunku yeniligi sevmiyor (tıpkı dogadaki her sistem gibi tepki veriyor), bu ısı ise birbirine temas eden katıların ısı transferi yolu olan "conduction" ile tencereye geciyor gelelim induction a uzerinden elektrik akımı gecen her metal etrafında bir manyetik alan degisimi yaratıyor, bu manyetik alan icerisindeki diger metallerin sahip oldugu elektronlar isyan ediyor, yeter lan manyetik alandayım oyleyse hareket edicem diyor, elektronlar harekete gecince de bu elektronların sahibi metal bunları engellemek icin ısınıyor. kabaca boyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 rep kardes, akpli olsam bile anlardim sunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 hayir surada bile akp'ye laf sokma gayretindesin. Allah akil fikir versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 magnetisma alanında doktora yapan bir muhendis olarak elimden geldigince anlatmaya calıstım, sekil video falan koyardım ama cok usendim hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 2. seviyeyi aç, altına büyük tencere, kalın döküm tava v.s koy. üstüne kahve şeyini koy, daha ağır pişirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 vay zekice. denerim yarin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 yanliz bu kahve aletinin de isinmasini yavaslatir mi yoksa sadece geciktirir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2016 bi miktar daha ısı dışarı yayılır, verimlilik azalır. ikisi de olur yani :) ama ne oranda olur onu deniyeceksin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 dasaaa said: 1-evet 2-evet diger sorular: bilmiyorum oradaki ikinci foto indüksiyonlu değil. rezistansı daha güzel gizlenmiş elektrikli ocak yine. insanları yanlış bilgilendirmeyin bayım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 onu elektrikli diye almis adam. ve evet ocak elektrikli. ne yanlis bilgilendirmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 "nutella yerim" said: basitce anlatmak gerekirse ısının belli transfer mekanizmaları var 1-conduction 2-convection 3-radiation elektrikli ocaklar conduction prensibine gore calısıyor, elektriksel potansiyel farka maruz kalan metalin bunyesindeki elektronlar harekete geciyor, diger bir yandan metal mevcut halini korumak icin "ısınıyor", cunku yeniligi sevmiyor (tıpkı dogadaki her sistem gibi tepki veriyor), bu ısı ise birbirine temas eden katıların ısı transferi yolu olan "conduction" ile tencereye geciyor gelelim induction a uzerinden elektrik akımı gecen her metal etrafında bir manyetik alan degisimi yaratıyor, bu manyetik alan icerisindeki diger metallerin sahip oldugu elektronlar isyan ediyor, yeter lan manyetik alandayım oyleyse hareket edicem diyor, elektronlar harekete gecince de bu elektronların sahibi metal bunları engellemek icin ısınıyor. kabaca boyle heat transfer sinavlarinda hic boyle cikmadi, hep zor yerlerden geldi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar