Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Induksiyon ile elektrikli ocak arasindaki fark nedir?


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Elektriklilerin hepsi boyle midir?






Boyle de olabiliyolar mi yoksa boyle olanlar induksiyonlu mu?






Ikinci resimdekini elektrikli diye aldim, evdeki ocak induksiyonlu ve moka ekspress icin induksiyon ocak tavsiye etmiyolar diye. En dusuk seviyede kahveyi pisirmiyor (1 saatte bile pismiyor kahve evet) ama 2. seviyede de 6 dakikada pisiriyor. Ben daha uzun sursun istiyorum, cunku dusuk isida pisirmeyi oneriyorlar.

Ocak icin nelere dikkat etmek lazim onu bilemedigim icin kotu bir tercih mi yaptim acaba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elektrikki ocak resistanstan elektriği geçirir cayır cayır ısınır pişirir

indiksiyon ocağı bobin üzerinden elektriği geçirip tencereyi elektrirife ederek ısıtır. ocağın kendisi soğukturç her tencere ile çalışmaz. çelik tenmcere lazım.

Induction cooking heats a cooking vessel by magnetic induction, instead of by thermal conduction from a flame, or an electrical heating element. Because inductive heating directly heats the vessel, very rapid increases in temperature can be achieved.
In an induction cooker, a coil of copper wire is placed under the cooking pot and an alternating electric current is passed through it. The resulting oscillating magnetic field induces a magnetic flux which repeatedly magnetises the pot, treating it like the lossy magnetic core of a transformer. This produces large eddy currents in the pot, which because of the resistance of the pot, heats it.
For nearly all models of induction cooktops, a cooking vessel must be made of, or contain, a ferromagnetic metal such as cast iron or some stainless steels. However, copper, glass, non magnetic stainless steels, and aluminum vessels can be used if placed on a ferromagnetic disk which functions as a conventional hotplate.
Induction cooking is quite efficient, which means it puts less waste heat into the kitchen, can be quickly turned off, and has safety advantages compared to gas hobs (cooktops). Hobs are also usually easy to clean, because the hob itself does not get very hot.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mocha yapmayı falan bilmiyorum da indüksiyon ile istenilen sıcaklığa çok hızlı bir şekilde aniden ulaştığın için o yavaş yavaş pişirme isteğini karışlayamazsın sanki. Suyu çok hızlı kaynatıyor mesela.

Mesela sıcaklık konusunda ince ayar anlamında cam seramik ocaklar işini görür. İlk resimdeki ocakta ise 1-2-3-4 falan diye gider muhtemelen ve dereceler arasında çok fazla sıcaklık farkı olur, bildiğin öğrenci ocağı o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

böyle alet edevat güzelde sonra nasıl yıkanıyor onlar?

kahve içmek 5-10dk, mevzuatı mim. 40 dk...

Alet ayrilabilen 3 parca, bunlardan 2si alt ve ust kisimlar oburu de kucuk bir hazne. Yikamasi kolay, ozellikle cok temizlememen gerekiyor zaten ki kahve yaptikca metal yuzey uzerinde kendi tabakasini olustursun. Boylece birkac pisirmeden sonra tadi daha da guzellesiyormus, boyle tavsiye ediyor bu isin nerdleri.

Ilk aldigimda sirke ile sildim, ondan sonra da her pisirmeden sonra alet soguyana kadar bekleyip icindeki kahveyi bosaltip, ilik suyla soyle bir yikayip sonra havluyla durulayip kurumaya birakiyorum. Kesinlikle sabun deterjan falan kullanmaman gerekiyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

basitce anlatmak gerekirse

ısının belli transfer mekanizmaları var

1-conduction
2-convection
3-radiation

elektrikli ocaklar conduction prensibine gore calısıyor, elektriksel potansiyel farka maruz kalan metalin bunyesindeki elektronlar harekete geciyor, diger bir yandan metal mevcut halini korumak icin "ısınıyor", cunku yeniligi sevmiyor (tıpkı dogadaki her sistem gibi tepki veriyor), bu ısı ise birbirine temas eden katıların ısı transferi yolu olan "conduction" ile tencereye geciyor

gelelim induction a

uzerinden elektrik akımı gecen her metal etrafında bir manyetik alan degisimi yaratıyor, bu manyetik alan icerisindeki diger metallerin sahip oldugu elektronlar isyan ediyor, yeter lan manyetik alandayım oyleyse hareket edicem diyor, elektronlar harekete gecince de bu elektronların sahibi metal bunları engellemek icin ısınıyor.

kabaca boyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

basitce anlatmak gerekirse

ısının belli transfer mekanizmaları var

1-conduction
2-convection
3-radiation

elektrikli ocaklar conduction prensibine gore calısıyor, elektriksel potansiyel farka maruz kalan metalin bunyesindeki elektronlar harekete geciyor, diger bir yandan metal mevcut halini korumak icin "ısınıyor", cunku yeniligi sevmiyor (tıpkı dogadaki her sistem gibi tepki veriyor), bu ısı ise birbirine temas eden katıların ısı transferi yolu olan "conduction" ile tencereye geciyor

gelelim induction a

uzerinden elektrik akımı gecen her metal etrafında bir manyetik alan degisimi yaratıyor, bu manyetik alan icerisindeki diger metallerin sahip oldugu elektronlar isyan ediyor, yeter lan manyetik alandayım oyleyse hareket edicem diyor, elektronlar harekete gecince de bu elektronların sahibi metal bunları engellemek icin ısınıyor.

kabaca boyle


heat transfer sinavlarinda hic boyle cikmadi, hep zor yerlerden geldi :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...