Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dolmus yoneticileri

yav

Öne çıkan mesajlar

Edirnekapıda durakların hemen öncesindeki ışıklarda bindim diye, şöför yasağğ kardeşim, git durakta bekle bin diye indirdi, karşılıklı küfürleşince 10metre sonraki duraklarda şöför garrrt diye el firenini çekip inip kavgaya geldi. Araçtan inen adam Bay Spacely(jetgiller) kılıklı ve tokatla sinek gibi duvara yapıştırabileceğim ve ardından edirnekapı mezarlığına gömebileceğim biri olmasına rağmen, dolmuşçu dayanışması nedeniyle ahanda geliyor meydan dayağı derken, sarı saçlı uzun boylu kaslı adeta ricky martine benzeyen durak ağası yetişti ve şöförlere s*ktiri çekip benden özür diledi. arada düzgünleri de varmış dedirtti adeta.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

minibus caddesinde hala anlayamadigim bir sistem var
bazen birbirlerini bekliyorlar, bazen birbirlerini geciyorlar ama neye gore kime gore anlamak mumkun degil
o degnekcilerde agir abilerden olusuyor sanirim, arada azarliyorlar milleti cunku

kaos kendi icinde duzenini bulmus sanirim minibus caddesinde.

tam olarak hislerim ve dusunlerimi yazmis
Sosyal ağlarda paylaş

onları dolmuşçular kendi arasında belirliyor diye tahmin ediyorum. çünkü dolmuşçuların defalarca o değnekçilere 1 tl verdiğini gördüm. durakta çok bekleme yapılmasını engellemek için duruyorlar sanırım.

antalyada kör bir değnekçi vardı. hangi durakta dururdu hatırlayamadım.
antalyalı olanlar yazsın, hatırlıyonuz mu kör değnekçiyi?
Sosyal ağlarda paylaş

check point var belli zaman aralarığında o yolu gitmeliler "dakika takarsa" arkadaki minibüsçüye dakka başı 10 tl ödüyordu kurtköy-pendik minibüscüleri, kimi yerlerde değnekciler duruyor maltepede ellerinde barkod okuyucuyla durup gelen minibüsten barkodunu okutup yolluyorlar, java minibüslerinde tabletle bir app kullanıyorlar hepsinin dakikasını tutuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

o yonetici degil degnekci..genel olarak seferlerin isleyisinden sorumlu her durakta duraktaki elemanlarin ortaklasa ise aldiklari zaman kontroloru..gorevi zamanlama tutmak..belli zaman araliklarinda dolmuslari gonderiyor.amac her arabanin musteri alabilmesini saglamak..

bir hat dusun atiyorum 20 kilometre..sabit hizla belli sayida musteri alindiginda 20 dakikada kat ediliyor ..arabanin bir tolerans zamani var..basi sonu 20 dakika yerine 30 dakika surmusse makul sebepsiz ceza yiyor..30 dakika gec kalmissa diyorlar ki ha sen durup musteri beklemissin senden sonraki elemanin musterisini gaspetmissin..

cezasi da atiyorum dolmus 20 musteri aliyorsa onun parasi kadar ceza..

doğru, zaten onlar olmasa çok kavda çıkar şoförler arasında ki çıkıyordu zaten
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

java minibusu ne ya?
fiji minibusu var mi?

abi kartalda java diye bir yer var hakikaten, çocukluğumdan beri çok fantastik geliyor her duyduğumda. hatta geçen sene kartal sanayiye gitmek için java minibüsüne bindim bir tuhaf oldum sanki yurtdışına çıkıyormuş gibi. sonra sanayinin orda indim, geçti.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

dolmus simulator yapalim
bayagi tutar.

bir elinle arabayi idare ederken diger elinle 50tl'den 1 ogrenci bi tam ustu vermeye calisacaksin
arada bozukluk cikmayacak
yaslilar binecek, yer kavgasi olacak...

Bende tam bunu diyecektim. Oynadikca yeni araclar acilacak, mesela ufaktan taksim-besiktas dolmuslariyla baslayacaksin, ilerledikce Magirus minibus, Hadimkoy hatti Otokar araclari filan acilacak. En basta paran olmayacak sonra paran oldukca araca muavin filan alicaksin. Ama muavinlerin ozellikleri olucak, marketing(gel abi gel abi performansi), speed (para sayma, para alma ve vermeyi etkiliyor), organization (Abla gec arkada bos yer var, ya da sofore aracta yer var halen duraktan adam alabiliriz tavsiyesi, sonucta sofor tam goremiyor Hadimkoy minibuslerinde), accounting (parayi dogru sayma yetisi). Birde corruption filan gibi gizli ozellikleri olucak scout edemeyecegin, anca araca aldiktan bir sure sonra anlayacaksin.
Sosyal ağlarda paylaş

totemic said:

başlığı her gördüğümde robert kolejli bir ergenin açtığı bir başlık gibi geliyor.

:D :D :D
Ya tipoloji olarak alakam yok gerci ama sen josefliyim ben de ahaush guldum okuyunca

Degnekci lafi gelmedi aklima ne dicegimi bilemdim valla az da mizah yapiim demistim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...