Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Miyavlama Sorunu

bingildak

Öne çıkan mesajlar

diyeceksiniz miyavlamadan ne sorun olacak, şöyle ki yeni eve taşındık. 1 aya evleniyorum. hatunun toz, tüy etc hafif seviyede alerji durumu var. onun için evde bazı düzenlemeler yaptık. atıyorum kedi mutfağa artık girmiyor, koltukların üzerine çıkamıyor (sadece pc odasında izin veriyoruz), bazı alanları tamamen kediden izole ettik.

tuttuğumuz yeni ev dubleks, yatak odası yukarı katta ve kediler asla yukarı çıkmıyor yatak odasında asla tüy olmasın diye.

sorun şu, kedilerden biri arıza. önceden de foruma yazmıştım, önceki evlerde gidip dolaplara miyavlama sorunu vardı mesela. benim yatak odamda olan dolaba gece deli deli miyavlayarak veya eşeleyerek beni uyandırıyordu.

yeni evde dolap sorununu aştık ama yatak odası problemi ortaya çıktı. yatak odasına çıkan kapıya sabah 5-6 gibi gelip deli gibi miyavlıyor. normal kedi miyavlaması değil yani sanki böyle kızgınlıktaymış gibi ve çok gür çıkıyor sesi.

iki kapı olmasına rağmen (merdiven başı ve sonu) beni uyandırabilecek kadar ses çıkartıyor.

bir sürü önlem denedim, mesela şunlardan aldım 2 tane:
https://www.amazon.com/Innotek-SSSCAT-Kit-Training-Deterrent/dp/B00DUVJQRO/ref=pd_nav_hcs_bia_t_1?ie=UTF8&psc=1&refRID=B5PKHNACGBAJBQ7TMAS5

diğer kediyi görüyor, beni görüyor fakat bağıran kediye resmen kör. kesinlikle hareket sensörü tespit etmiyor haliyle işe yaramadı.

ondan sonra şunu denedim:

https://www.amazon.com/gp/product/B0041LDNCQ/ref=oh_aui_detailpage_o03_s01?ie=UTF8&psc=1

bizim şeytan bunu da çözdü 15 dk da. ya uzağında duruyor ya üzerinden atlıyor.

ne yaptıysam olmadı, durduramadım.

son çare olarak yatarken kedileri bir odaya kapatmak var ama zaten hayatları boyunca rahat bıraktığım hayvanları son 3 ayda deli gibi kısıtladım - daha fazla kısıtlamak istemiyorum.

ne yapabiliriz?

koku falan da denedim bu arada, o da işe yaramadı. yine geliyor oraya.

köpekler için havladığında belli bir db üzerine çıkınca ses çıkartan cihazlar falan vardı, o tarz bir şey var mı bilen var mı?

veya alternatif çözüm tavsiyeleri olanlar?

denemediğim şey kalmadı cidden, hayvandan soğudum o kadar rahatsız ediyor. işe geldim bütün gün gerginim çünkü kedi miyavlaması ile uyanınca çıldırıyorum kan beynime çıkıyor bütün dinlenmişliğim gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi saksı çimleri var mı, kumları temiz ve havadar mı, ailesinde siyam kedisi var mı?

Çimi olmayan kedi=mutsuz kedi. Miyavlar. Bizimkilerin de çimleri kurudu leyla delirtiyo, miyavlamıyo bi de çığlık atıyo. Ektim çıkmasını bekliyorum, hazır çıkmışına da bakıcam bugün yazık hem ona hem bize :(

Siyamlar da çok gevezeymiş bi arkadaşım dediydi ondan sordum sdf
Sosyal ağlarda paylaş

var çimi. evdeki kedilerin ferahı bizim ülkedeki 1% e denk ya. prenses gibi yaşıyor ipneler. bunun sorunu kafada. obsessive compulsive var hayvanda ciddi olarak. o kapı kapalı ya, her an onun arkasında ne var diye merak ediyor ve açılması için ilgi çekmeye çalışıyor. aynısını dolaplar için yapıyordu. dolabı açıyorsun, içine 5 dk bakıyor, yarım saat susuyor, dolabı kapatıyorsun 20 dk sonra yine başlıyor. hasta yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Kızı boşa, kediyi özgür bırak, profit.

Şaka bir yana, bizim kedinin de böyle ruh hastalıkları var. Her yere giriş çıkışı serbest olmasına rağmen bazen duruyor holün ortasında anırıyor asdf Genelde ilgi istiyor diye düşünüyorum.

Senin sorun da bu zira öyle hayatı boyunca free takılıp, bir anda onu bunu yasaklayabileceğin canlılar değiller pek. Şimdi koyduğunuzu sandığınız kısıtlamalar da zamanla esner diye düşünüyorum. Hatun kişisi hiç taviz verebilecek gibi değilse kediye yol görünür bu denklemde. Ama şimdilik sabır edip biraz zaman geçtikten sonra alışmasını beklemekte fayda var.

Hayvandan insan gibi bu tarz farklılıklara hemen adapte olmasını beklememek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

kedi özgürken de aynı problem vardı, olayın kısıtlama ile hiçbir alakası yok. bundan önceki evimde kapının girişindeki ayakkabılığa bağırarak beni uyandırıyordu. ondan önceki evde yatak odasındaki gömme dolaba bağırarak veya eşeleyerek beni uyandırıyordu.

evdeki düzenin değişmesi ile ortaya çıkan bir problem değil yani. her yer açıkken, tam özgürlük varken de aynı sorun vardı.

hatunun alerji olayı kediyle pek bağlantılı değil. kedilere aşık zaten. ben verelim desem o vermez zaten.

ölsem vermem zaten kedileri.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi değil, o tam zıttı beni frenliyor. hayvandır, bağırır sinirlenme, kızma etme diye beni sakinleştirmeye çalışıyor. bende tik oldu yıllardır bu durumdan dolayı. kedi en ufak bağırmaya başlasa kan beynime fırlıyor baya böyle sinir hastasına falan dönüşüyorum. hatta hatun kaçıyor falan baktı ben deliriyorum asdasd.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de evdeki düzenle ortaya çıkmayan bir şeyse zaten bu hayvan hep böyleydi, niye şimdi battı ki asdf

Diyorum bizimkinin de her yere erişimi var ama hala rahatsızlık yapıyor arada, kaldı ki kapı oda falan yasaklasam iyice dellenir. Senin durum da bu gibi işte, zaten sorunlu hayvan, katmerlenmiş yasaklanınca.
Sosyal ağlarda paylaş

yumy said:

İyi de evdeki düzenle ortaya çıkmayan bir şeyse zaten bu hayvan hep böyleydi, niye şimdi battı ki asdf

Diyorum bizimkinin de her yere erişimi var ama hala rahatsızlık yapıyor arada, kaldı ki kapı oda falan yasaklasam iyice dellenir. Senin durum da bu gibi işte, zaten sorunlu hayvan, katmerlenmiş yasaklanınca.

şimdi batmadı abi al eski başlığı konuyla ilgili

https://forum.paticik.com/read.php?22,7434620,page=1

analizden ziyade çözüm önerisi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

son çare olarak outdoor cat deterrent mı denesem diye düşünüyorum ya. dikey açıyla kurulum yaparak sadece daire girişiyle yatak odasının kapısını görecek şekilde kursam nasıl olur acaba. sadece geceleri açıp kapatmak ızdırap olur ama yükseğe monte edersek.

https://www.amazon.co.uk/CATwatch-approved-ultrasonic-deterrent-COMPLETE/dp/B00CMBMR6U
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...