TheRiverBelow Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 ya böyle gaz devi filan ya şimdi. işte hidrojen neyin. ateş götürüp, tutuşturmaya yeltenseler alev alır mı koca gezegen? bide juno spacecraft'ı varmış mekana. http://edition.cnn.com/2016/07/04/health/juno-jupiter/index.html ÇIPLAK CÜPİTER FOTOLARI GELİYOR BEYLER. HMMPFS. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 almaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 yanma dedigimiz olay aslinda oksijenle tepkimeye girme ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 jüpiter seni yakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 oksijeni de götürüp tepkimeye soksalar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Yaksan yakarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2016 hep merak ediyordum da anladım lan başka gezegenlerden niye kimsenin buraya gelmediğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 başka gezegenlerde de islamcılar vardır belki. göğe cıkmak haram falan diyorlardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 kıbleyi nasıl buluyorlar olm o zaman dsfdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nazca Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Böyle komplo teorileri mevcut, "Project Lucifer" isminde. Güneş sisteminde ikinci bir yıldız yaratmak, kıyamet, vs vs. İnsan kafayı yiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogadanpc Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 yakarsın da fatura çok gelir yazık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 gunes sisteminde ikinci bir yıldız yaratmaya yeticek kadar kütle yoktur bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 güzel cızbız yapılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 reaksiyonu başlat, devamı gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Nazca said: Böyle komplo teorileri mevcut, "Project Lucifer" isminde. Güneş sisteminde ikinci bir yıldız yaratmak, kıyamet, vs vs. İnsan kafayı yiyor. ben anlamadım bu nasıl komplo teorisi. jupiter mesela güneşin 1000'de 1'i kadar ve bizden 4 kat daha uzakta. nasıl etkileyecek ki o bizi? satürn, uranüs, neptün desen hem daha küçük hem daha uzak. baya saçma bi komplo teorisi gibi duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 başlığı görünce acani direk tahmin edebilmek. tisikkirler paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Ici seni disi beni yakar denmemis hala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Hidrojen yanmiyo panpa :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nazca Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 k1nJo said: Nazca said: Böyle komplo teorileri mevcut, "Project Lucifer" isminde. Güneş sisteminde ikinci bir yıldız yaratmak, kıyamet, vs vs. İnsan kafayı yiyor. ben anlamadım bu nasıl komplo teorisi. jupiter mesela güneşin 1000'de 1'i kadar ve bizden 4 kat daha uzakta. nasıl etkileyecek ki o bizi? satürn, uranüs, neptün desen hem daha küçük hem daha uzak. baya saçma bi komplo teorisi gibi duruyor. Jupiter soğuk gaz devi sınıfında bir gezegen ve gelecek ömründe kırmızı veya kahverengi cüce sınıfında (kütlesi Güneş'inkinden oldukça az) bir yıldız olabilmesi için bile kütlesinin en azından 50-80 kat fazla, kütle çekiminin de bir o kadar güçlü olması gerekiyor, bu gibi teoriler bilimden uzak birtakım bağnaz, aklı ermeyen şahısların inançlarından yola çıkılarak ortaya atılan fikirler genellikle. 1 Mj kütlesinde bir yıldız maalesef söz konusu bile değil. Füzyon reaksiyonuyla kendi enerjisini üretebilen en hafif yıldızın kütlesi yaklaşık 80 Mj (1 Mj = Jüpiter birim kütlesi), bu değerden hafif gök cisimleri kahverengi cüce olarak sınıflandırılıyor, yani bir çeşit Güneşimsi gök cismi, kendi hidrojenini helyuma dönüştürebilecek kütle çekimine ve füzyon prosedürüne sahip değil ancak hala kütle çekimi sayesinde kendi enerji ve ısısını üretebilecek kapasitede, bu enerjiyi gravitasyonel daralmadan sağlıyor, ağır metallerin çökmesi hafif metallerin yükselmesiyle. Astronomlar, astrofizikçiler bugünlerde bazı standartları hala tam olarak oturtabilmiş değiller, 10-20 Mj gaz devi gezegenlerle kahverengi cüceler arasında bir sınır konsensus olarak belirlenmiş durumda. Yani Jüpiter hem kendi kütlesel yetersizliğiyle hem de hidrojen, helyum, döteryum vs. diğer elemental yetersizliğiyle başarısız bir cüce veya soğuk bir gaz devi. Lakin düşünmüyor değilim, bir şekilde Jüpiter'in yüzeyinde bir füzyon reaksiyonunu zincirleme ateşleyebilecek bir mekanizma geliştirilip (Almanların Max Planck Enstitüsü'nde yaptıkları gibi) tepkime gerçekleştirilip sürdürülebilirliği sağlanabilir mi, ben de merak ediyorum. Büyük olasılıkla füzyon yeteri kadar efektif olmazdı. Edit: Yakarsa dünyayı garipler yakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2016 Comet Shoemaker-Levy collides with Jupiter https://www.youtube.com/watch?v=CiLNxZbpP20 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar