Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antalya'da köpek arıyorum

Lectre

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, uzun zamandır aklımda olan ve sonunda hayata geçirmeye karar verdiğim bir hayalimi gerçekleştireceğim, bahçeli bir eve de taşındım, Antalya'da yeni yavrusu olan, sahiplendirilmek istenen, yönlendirebileceğiniz küçük dostlarınız varsa haber verirseniz sevinirim, yarın yüksek ihtimal barınağada gideceğim, aklımda hep bir golden yavrusu var ama tabi aşırı seçici olmamak da lazım.

/help
Sosyal ağlarda paylaş

Antalya'yı bilemicem ama İzmir'deki barınaklarda büssürü cins it var. Biz mesela Şeker'i (itimizin ismi. Biz koymadık. İsmini biliyodu. Değiştirmedik) sokaktan aldık. Aylardır sokaktaymış. Belediye yer yok diye aşılayıp sokağa tekrar salmış. Şeker'i sahiplenmeden önce barınağa gitmiştik. Çok güzel bir terrier bize sulanmıştı. Ama o anda arabamız olmadığı için vermemişlerdi (Barınağa araçsız gelenlere sahiplendirme yapmıyolarmış.) Büssürü cins it vardı. İrili ufaklı...

Hatta eğer yapabilirsen barınağın veterinerini kafalamaya çalış. Genellikle yeni gelen ve direk sahiplenebilecek köpekleri kendi tanıdıklarına veriyorlar. Gittiğimiz barınaktaki veteriner komşumuz çıkmıştı. Daha sonra öğrendik tabii. Mesela kendi köpeği bir Pug. Sokağa atılmış bir Pug'ı sahiplenmiş adam.

Ha bu da Şeker:

Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Antalya'yı bilemicem ama İzmir'deki barınaklarda büssürü cins it var. Biz mesela Şeker'i (itimizin ismi. Biz koymadık. İsmini biliyodu. Değiştirmedik) sokaktan aldık. Aylardır sokaktaymış. Belediye yer yok diye aşılayıp sokağa tekrar salmış. Şeker'i sahiplenmeden önce barınağa gitmiştik. Çok güzel bir terrier bize sulanmıştı. Ama o anda arabamız olmadığı için vermemişlerdi (Barınağa araçsız gelenlere sahiplendirme yapmıyolarmış.) Büssürü cins it vardı. İrili ufaklı...

Hatta eğer yapabilirsen barınağın veterinerini kafalamaya çalış. Genellikle yeni gelen ve direk sahiplenebilecek köpekleri kendi tanıdıklarına veriyorlar. Gittiğimiz barınaktaki veteriner komşumuz çıkmıştı. Daha sonra öğrendik tabii. Mesela kendi köpeği bir Pug. Sokağa atılmış bir Pug'ı sahiplenmiş adam.

Ha bu da Şeker:

abi çok tatlı ya.

@dragon: taşındık işte bakalım ^^

barınağa gideyim az uzak ama araç var allahtan, neden vermiyorlarmış arabası olmayana taşıma açısından mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Tatli mi? TATLI MI??? Itoglu it o.

Barinaktaki veteriner arkadasimiz barinaktan kopegi alip, 5 dakka sonra "ben goturemiyom" diyenlere onlem olarak arabasiz gelene kopek vermediklerini soylemisti.

Sokaklarda gercekten cok guzel kopekler de var. Biz esimle bugune kadar sokaklardan 4 kopek sahiplendirdik. Tek sorun "sokak kopegi" diyince insanlar cekiniyorlar. Bir yere kadar anlayabiliyorum. Herkes cusseli kopek bakmak istemeyebilir. Ama anlamadigim bir sekilde insanlar kucuk cins kopekleri de sokaklara atiyorlar. Lan "Ben bakamiyorum. Ucretsiz kendi kopegimi sahiplendirmek istiyorum" diye Facebook'a yazsalar onlarca kisi sahiplenmek isteyecek.

Gercekten bak. Barinaga git. 2-3 yasina kadar olan kopeklerin hepsi rahatlikla sana uyum saglayacaktir. 1 hafta ya surer ya surmez. Cekincen hic olmasin. (Daha yasli olanlar da uyum saglar. Sekeri aldigimizda 4 yas civarindaydi. 3. Gunumuzde kanka olmustuk)

Veterineri kafalamaya calis tavsiyemi unutma ha.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Arayışım devam etmekte bir barınağa gittim baktım orada beğendiğim bir köpek var ama 3 yaşında falan kararsız kaldım, aklınızda olsun antalyada 1-2 hafta içinde sahiplenicem bir yavru, 1 barınak daha var bakacağım, golden ya da labrador olsa baya sevinicem ama cins takıntım pek yok arada kaldım hem vicdanen hem etik olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...