kayserili Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 BulletRide said: 2-3 senelik mevcut futbolcu maaş bütçesini bile cover etmez o para. Ama işte Dursun Bakkal'ın başkanlıkta bulunma amacı bu peşkeş; iki iyi top oynadık, Riekerink Bey'ler, Nazifoğulları falan unutuldu gitti bu hıyarın basiretsizliği THIS (tu) Bilinçli taraftarın bakış açısı bu olmalı. Bunları görebilmeli. Ünal Başgana bile verilmedi oralar ki adam gayet bi amaç doğrultusunda istiyordu kullanım hakkını. Bu basiretsizin basiretsizliği cidden unutulmamalı. Buraları peşkeş çekmeye çalışacak ve beceremeyecek. Daha da beter edecek herşeyi. Çok eminim. Umarım kongreden döner istekleri ve istifa eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 emin değilim ama maksimum 65m maaş bütçesi yanında 3 sezon boyunca maksimum 30m genel zarar kıstası da vardı diye biliyorum ben. zaten riva olayları burada kopuyor yoksa arazi satışı maaş bütçesi açmıyor, sadece maaş kıstası olsa satışa gerek kalmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Arazi tabiki maas butcesi acmıyor. Ama her sene odedigimiz faizler futbol gelirlerinden odeniyor. O gelirleri faizlere degil futbola aktarınca maas butcesi acmıs oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kayserili Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Lancelion said: nasil gostere gostere kendi cikarlari icin satacagini belli ediyordu, aciklar misin Şu cevapsız kalmamalı. Ayrıca benim hatırladığım kadarıyla sportif gelirler bu ceza durumuna etki ediyordu sadece. Arazi satıp para kazanırsak bi işe yarayacak mı UEFA nezdinde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Lancelion said: nasil gostere gostere kendi cikarlari icin satacagini belli ediyordu, aciklar misin O dönem defalarca haberler çıkmadı mı? Çevre arazilerin Aysal şirketleri ve ortakları tarafından alındığı ve Riva üzerine çalışmaları olduğu haberlenmedi mi? Çoğu GS'li o dönemde de "Riva peşkeş çekilecek" diye isyan etmedi mi? Şimdi o dönem sportif olarak başarılı geçti, Aysal diloluğu başladı çomar taraftarda diye mi bunlar es geçiliyor? Al basit bir Google yapınca bile ortaklıkları ile o dönemlerden şöyle haberler çıkıyor. http://www.sabah.com.tr/spor-haberleri/2011/05/12/muhtesem-ortaklik Araştırmacı cehalet derken önce durup kendine bakacaksın. Bu işler öyle embesil forumlarında GS dünyanın en iyi takımı, herkesi yeneriz ağbi kafasında takılmaya benzemez. madcow said: Surekli olarak bir daha avrupaya gidemiyorsunuz diyip duruyorsun. UEFA'dan gelen yaptırım 65m euro altına cek idi. Maas butcesi + harcamlarımız 65m euronun altında bu sene. Nasıl ceza geliyor tekrar? Bu arada +1 de kalktı yani. Tekrar ceza almamız icin once takip yapıp ceza vermeleri gerekiyor. Aaa yine altındasınız ozaman hop 1 yıl daha olmuyor yani. Bu mesela ayrı, madcow'da forumda GS söz konusu olunca desteksiz girenlerden. Bunun için defalarca yazdım, FFP öyle şunu yap kurtulursun diye uygulanan bir şey değil. Buraya defalarca kulüpler niye ceza yer, nasıl yer diye yazdım. Okumamışsın doğal yoksa böyle girmen bayağı saçma, çünkü FFP'nin koyduğu temel kurallardan biri "zarar etme" sınırı ve GS'nin o sınırı geçtiğini buraya birkaç gün önce koyduğum mali tablo grafiklerinde de göstermiştim, yazmıştım. Oyuncu maaşlarında %50'ye yakın düşüş olsa da kulübün total kasasındaki zarar FFP'nin GS'ye koyduğu şarttan fazla. Birebir kurallarında 3 dalda - yazıyor. Bunları açıp bak bana inanmıyorsan, en azından kendi kendini ikna etmeye çalış. Hadi ben araştırmacı cahilim, dünyanın en zengin ve sorunsuz kulübü GS tarafından borsaya açıklanan resmi rakamlar bunlar. Hani her yerde Riva-Florya satılmazsa yeni FFP cezası yolda denirken, ha gerçi o araziler gideceğinden ve herkes bildiğinden kimse umursamıyor o rakamları ayrı... Gerçi kulübün başkanı bile dedi onay çıkmazsa istifa ederim, kulüp gg olur zaten diye... FFP konusunda şu forumda diyip de gerçekleşmeyen tek bir şey var mı? Yok. Okuyan adam zaten laf atamıyor, laf atan böyleler kalıyor. BJK için bunları defalarca okudum, BJK ile kuralların yarısı da bize uygulandı direkt olarak zaten hani oradan bari yüzünüz olsun laf konusunda. Rewendor said: Dark felaket senaryosu çizmiş de, iyi bir yönetim ve biraz dişi sıkan bir kadroyla sıkıntı kalmaz, satışa gerek yok. Borç biter demiyorum, sıkıntı kalmaz diyorum, makul finansal düzene geçeriz. Felaket senaryosu yazdım zaten abi, olmazsa böyle olur dedim ki %95 olacak diyor zaten herkes. O araziler gidecek artık kulübün çıkarı kalmadı. İyi yönetim olayını aştı borçlar GS'de, yüklü miktarda para akışı bir şekilde yapılmazsa orta sıra takımı çapında küçülme olmadığı sürece GS artık düzlüğe çıkamaz. Diyorum ya şuan en yüksek gelirlere sahip kulüp BJK, Avrupa gelirleri sayesinde ama o bile sadece faiz ödemekten ileri gidemiyor ki borç miktarı bakımından en düşük o üç büyükler arasında yine. Üç büyükler faiz ödemekten düzlüğe çıkamıyor zaten ama sürekli bir onurlu durma çabası yüzünden de kadrolarda küçülme vs. gidilmiyor özellikle GS ve FBde. Bunu yine ben değil, mali tablo rakamları söylüyor. Avrupa gelirleri için Avrupa'ya gidebilmek gerekiyor. Şuan ki tablo ile GS 1 sene gitse 2. sene yine alınmayacak. 1+1 ceza vardı bitti diyorlar da o +1'in devreye girme ihtimali halen var. Her neyse; temelde benim buraya yazdıklarıma laf atabilmek için önce kendiniz araştırıp somut rakamlarla bir şey iddia edilmeniz gerekiyor. Onu yapamadıktan sonra boşuna sinirlendirmeyin beni de bir gün ban yiyeceğim... Rew'e sakin olacağım diye söz verdim birde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Teamkill gg wp no re konu kilit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Stringray said: emin değilim ama maksimum 65m maaş bütçesi yanında 3 sezon boyunca maksimum 30m genel zarar kıstası da vardı diye biliyorum ben. zaten riva olayları burada kopuyor yoksa arazi satışı maaş bütçesi açmıyor, sadece maaş kıstası olsa satışa gerek kalmayacak. O değişiyor. BJK için mesela 15/16 sezonu için 20 milyon eurodan fazla zarar etmeme sınırı koyuldu, eğer buna uyulursa bir sezon sonra bu 10'a düşürülecek dendi. Bu sezon işte 10 milyon eurodan fazla zarar açıklarsa kulüp BJK tekrar FFP cezası alabilecek konuma geliyor ki bir sonraki sezonda Avrupa'ya gidememe ihtimali doğuyor. FB'de geçen sezon 30 milyondu, bu sezon 20 milyon euro mesela yanılmıyorsam. Eğer yanlış hatırlamıyorsam GS'de de bu 30-20 şeklinde yapılmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 DarKRideR said: 1+1 ceza vardı bitti diyorlar da o +1'in devreye girme ihtimali halen var. Sadece su satır bile diger butun soylediklerinin havadan oldugunu gosteriyor. +1 kalktı. Bu kadar. +1 devreye girmez. Farklı bir ceza alınabilir. Cezadan 100% basabas borcsuz donmek diye birsey mumkun degil zaten, uefa kendisi senin gelirlerinin buyuk kısmını kısıp cezalandırmısken. O zaman kulubu kapatın ugrasmayın diyip gecsinler. O yuzden onceden soylediklerinde sacmalık oluyor. Uzun sacmalaman haklı sacmaladıgını gostermiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 +1 nasıl kalktı bana anlatır mısın? Cezadan %100 borçsuz dönmek, başabas falan nedir? UEFA hangi gelirleri kısmış onları da öğrenebilir miyim? GS'ye sadece 200.000 euro ceza kesildi rakamsal olarak. Başka neyi kısmış? Kulübü kapatın demiyorlar ayrıca ama benim şartlarıma uymazsanız annenizin liginde takılın diyor. Hani bu sene gidemedin ya o şekilde işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Cas a basvuruldu ve kalktı. Avrupaya gitmedigin anda gelirlerinin yedigi darbe bir ceza degil mi? Avrupadaki basarı odulleri + diger gelirlerinin aldıgı boost? Eger boyle bir kısmı olmasa avrupaya git gitme bir onemi olur mu? Bütün takımlar avrupada oynayayım diye niye gotunu yırtıyor? Hala eksidesiniz diyorsun. Onemli olan 2 sene arasında eksinin ne kadarından geri donulmus. Ceza alınan miktardan donulen seviye ve verilen limitlerin neresidne oldugun ile alakalı bu durum. Cezanın verildigi senenin ardındaki sene tum devam eden borcların sıfırlanmayacagını ya da kısılan gelirlerle basabas gelmeyecegini UEFA bilmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Öncelikle o kararı CAS vermedi, UEFA kendi verdi. GS, CAS'a o 1 yıl kalksın diye gidecekti, gidemedi. +1 cezası fiili olarak kalkmadı, gitmeni engellemiyor o kaldırıldı ve güzel bir hareket ama finans raporlarının tekrar izlemede olduğu ve aşma durumunda hemen tekrar ceza verileceği duyuruldu. Bunu GS'de duyurdu, Google'layın. Normal şartlarda 3 sezonluk verilerle, onun sonucunda ceza veriliyor. GS'de zaten Aysal dönemindeki mali hareketler yüzünden ceza yedi. Şuan GS her sezon tam tamına sözünde durmadığı sürece anında yeni bir ceza ile karşı karşıya ki benim sürekli dediğim bu zaten, sayfalardır hatta haftalardır. GS'nin Avrupa gelirlerine engel koyduğunu da iddia edemezsin UEFA için, kendi dağıttığı gelire sahip olunmak için koyduğu kurallara uyulmuyor diye seni organizasyonuna almıyor. Bu engellenen bir hak değil, çünkü o gelir için o hakkı elde edemiyorsun. Avrupa'daki kulüpler mal mı paso oyuncularını satıp, maaş bütçelerini kısıp bir şekilde Avrupa'ya gitmeye çalışıyorlar. En temizinden İtalyan kulüplerinin yarısı resmen revizyona gitti Avrupa Ligi'ne bile gidebilmek için, Fiorentina'nın hali ortada mesela. Bunun yanında zaten ŞL'ye direkt katılım dışında TR'deki kulüplere direkt etki edecek bir UEFA geliri de yok. AL'ye gidebilseydi de GS bu sezon bir şey değişmeyecekti, 10 milyon TL mi neydi sanırım AL'ye katılım garanti ücreti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kayserili Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Google a Dursun Özbek Riva peşkeş yazınca da 48 tane haber çıkıyor. It must be true because its on the internet bakış açısı çok saçma. Burda ki hemen her GS taraftarı Ünal Başganın değil, Dursun bakkalın peşkeşe daha yakın olduğu konusunda hemfikir. Hatta peşkeş çekemeyecek kadar bile becereksiz ve basiretsiz. Googleda yazanlarla değil icraatlara bakılınca mantıksal sonuca ulaşılıyor zaten. Umarsızca WoT yazılınca doğru olmuyor yazılanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 DarKRideR said: GS'nin Avrupa gelirlerine engel koyduğunu da iddia edemezsin UEFA için, kendi dağıttığı gelire sahip olunmak için koyduğu kurallara uyulmuyor diye seni organizasyonuna almıyor. Bu engellenen bir hak değil, çünkü o gelir için o hakkı elde edemiyorsun. Avrupa'ya gitme hakkı ligdeki sıran ve ya kupa sonucu ile belli oluyor. Avrupa'ya gitme hakkı sportif basarı ile kazanılan bir hak. UEFA butceden dolayı gitmeni engelliyor. Bu nasıl kazanılan bir hakkın engellenmesi olmuyor? CAS basvurusunu yanlıs hatırlıyormusum gecen sene UEFA direk +1 i vermemis bile. Yani cezamız 1 yıl. Hic +1 olmamıs bile. Yine de +1 olabilir demek inanılmaz. Tekrar ceza alınabilir mi? 2 sene sonra alınabilir. Seneye ceza verilmesi icin UEFA'nın mantık dısına cıkması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Ya konuyu derail edecegim ama bu UEFA kriterleri cidden her avrupa ulkesi icin bizim kadar ciddi uygulaniyor mu. Daha dogrusu dogu avrupada filan tonlarca zarar eden klup vardir diye salliyorum su an ama cidden, bi tek GS-FB-BJK mi nin mi bu kadar borcu var. Romanya'da filan yok mu hic klupler catir catir oynuyorlar avrupada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 madcow said: Hala eksidesiniz diyorsun. Onemli olan 2 sene arasında eksinin ne kadarından geri donulmus. Ceza alınan miktardan donulen seviye ve verilen limitlerin neresidne oldugun ile alakalı bu durum. Cezanın verildigi senenin ardındaki sene tum devam eden borcların sıfırlanmayacagını ya da kısılan gelirlerle basabas gelmeyecegini UEFA bilmiyor mu? UEFA zaten borcu sıfırlayacaksın demiyor. Zarar etmeyeceksin diyor. Gelirin oranında harcama yapıp, o doğrultuda büyüyeceksin diyor. Önce aradaki o farkı anlamak lazım. İyi yolda giden kulüplere de UEFA tolerans gösteriyor. Burada sezon başında da yazmıştım. UEFA'nın başabaş politikasında 3 temel dayanağı var. - Kadro maaş dengesi - Oyuncu alış/satış dengesi - Sportif gelir/gider dengesi Bu üçünde de başa baş olmasını istiyor kulüplerin, bizim gibi ceza yemiş ve sürekli izlemede olan kulüplerde üçünü zorunlu tutuyor. Bazı kulüplere ama özellikle belirli konuda kota koyuyor. BJK mesela inceleme altındayken bile Bilic'li sezonda kazancından fazla bonservis harcaması yaptığı için bize sattığın kadar alabilirsin dendi. GS'nin maaş sorunu yüzünden maaş dengesini sağlayacaksın dendi, oraya sınır kondu. FB'de de sattığı kadar al olayı var sanırım. Ama bu demek değil ki diğer kalemleri unutalım. GS'nin geçen seneye göre inanılmaz bir sportif gelir kaybı var ve bu da zaten eksi yazmasına temel sebep oldu. Bonserviste de aldığı, sattığını geçti. GS kendine koyulan ana zorunluluğu yerine getirse de totalde geride kaldı. Zaten sorun bu, cezaya sebep olacak şeyde bu. UEFA şuan bakacak diyecek ki sen beni iplememişsin. Elinde benim şartlarıma uyma şansın varken şunu şunu almışsın, kadronu şu şekilde oluşturmuşsun. Gelirlerinin şu kadar düşeceği belliyken neden böyle yaptın? O zaman işte bu yaz aniden bir ceza daha gelince kitlenip kalacaksınız böyle CAS'a gidelim rerörerö falan diye. +1'in kalkmasının hiçbir değeri yok çünkü inceleme devam ediyor. O +1'in yerine direkt 2 sene yeme ihtimali var. Bu ihtimal BJK ve FB'de de var gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 madcow said: DarKRideR said: GS'nin Avrupa gelirlerine engel koyduğunu da iddia edemezsin UEFA için, kendi dağıttığı gelire sahip olunmak için koyduğu kurallara uyulmuyor diye seni organizasyonuna almıyor. Bu engellenen bir hak değil, çünkü o gelir için o hakkı elde edemiyorsun. Avrupa'ya gitme hakkı ligdeki sıran ve ya kupa sonucu ile belli oluyor. Avrupa'ya gitme hakkı sportif basarı ile kazanılan bir hak. UEFA butceden dolayı gitmeni engelliyor. Bu nasıl kazanılan bir hakkın engellenmesi olmuyor? CAS basvurusunu yanlıs hatırlıyormusum gecen sene UEFA direk +1 i vermemis bile. Yani cezamız 1 yıl. Hic +1 olmamıs bile. Yine de +1 olabilir demek inanılmaz. Tekrar ceza alınabilir mi? 2 sene sonra alınabilir. Seneye ceza verilmesi icin UEFA'nın mantık dısına cıkması lazım. Gitme hakkını veren uefa Nasil puanin düşünce 4 takım değil 3 takım gelsin deme hakkına sahipse borcu olmayan takım gelsin deme hakkına da sahip. Organizasyon onun kural koyucu o istediğini yapar senin ligde kaçıncı olduğunu da iplemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 UEFA cezayı verirken dedi ki 65m euro sınırın var. Cok yazıldı sadece maas mı yoksa harcanan para + maas mı seklinde. Harcanan para + maas olarak zaten 65m euro altındayız. UEFA'nın verdigi sınırın altına inip nasıl oradan riskte olabiliyoruz mesela? UEFA gelirlerimizi etkileyecek bir ceza verdigi icin olabilir mi? UEFA verdigi cezanın gelirlerimizi etkileyecegini bilmeden mi sınırı cizdi yani? Hayır UEFA genel lig kuralları koyar. Kafasına gore degil. 3 ya da 4 takım gelme hakkını da senin kazandıgın sportif basarılar belirliyor. Ulke puanı hani. Sunu savunana katılırım. Sene bitince UEFA gelir bakar. Gelisme var bazı limitleri saglamısız ya da saglamak uzereyiz ya da saglama yonunde ilerliyoruz. Derki seneye daha da iyi olucak yoksa obur sene almam. Bu tamam. Ama ceza aldıgımız senenin ardından butun butcemizi dogru yonde goturup yine ceza alırsak o zaman 1 sene cezanın ne mantıgı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Ee aynı şeyi yazıyoruz Bugün 4 tane ülkeye 4 takım ile direk katılım verilmesi konuşuluyor bu olursa ulke puanı skalasi değişecek yani sen sira kaybetmeden puan kaybetmeden daha az takim gonderme durumunda kalcaksin neden ? Çünkü kural koyucu uefa böyle olacak diyebiliyor sen de cikip ama ulke puanım dusmedi bu benim elimden alınan hakkim diyemezsin. Yarin fakirler gelmesin dediklerinde de diyecek sözün olmaz. Euroleague diyor iste kismen kisitlamak icin herşeyi yaptilar geçen sene. Top adamlarin sen de kuralina gore oynayacaksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Sotto said: Ya konuyu derail edecegim ama bu UEFA kriterleri cidden her avrupa ulkesi icin bizim kadar ciddi uygulaniyor mu. Daha dogrusu dogu avrupada filan tonlarca zarar eden klup vardir diye salliyorum su an ama cidden, bi tek GS-FB-BJK mi nin mi bu kadar borcu var. Romanya'da filan yok mu hic klupler catir catir oynuyorlar avrupada. Abi çoğu ciddiye alıyor, almayanlara cezalar yağıyor. İtalyan kulüpleri mesela ciddi ödemeler yapıyor her sene, almama vs. olayları pek olmuyor çünkü şart koyuyor; ona uymak için adamlar hızlı kararlar alıp çok şeyden vazgeçebiliyorlar. Rusya'da alınmayan kulüpler var, ceza yeme ihtimali yüksek kulüpler var. Romanya'da cezaya kalmadan 2-3 kulüp zaten küme düşürüldü, puanları silindi. İspanya'da 3-4 kulübe lisans çıkmadı yanılmıyorsam, Malaga mesela ilk kurbanlardandı. Büyük kulüplere bir şey olduğu zaten yok. En çok işte İtalyan kulüpleri şuan sınırda. Fransız ve Alman kulüplerinin mali yapıları o kadar kuvvetli ki ceza yemeyi geç, incelenme ihtimalleri bile yok. İtalya'da işte şuan cezaya en yakın kulüp Fiorentina'ydı. Onlarda işte ya Gomez gibi elden çıkardılar maaş bütçesi için acil şekilde ya da Roncaglia gibi adamlara yeni sözleşme veremediler, elden kaçırdılar ya da Rossi gibi yüksek maaşlıları kiralayıp göndermek zorunda kaldılar. Temelde geçen sene Gomez'in bize o şartlarla gönderilmesinin sebebi de maaşı bizim karşılayacak olmamızdı zaten. Yapılanmayı da mesela tekrar satılabilir gençler üzerine ve kiralık sistemine göre kurdular. Full 20 yaş ortalamasına yatırım yaptılar. Onları parlatıp satıp, borçları kapatma yolunu tercih ediyorlar. Roma mesela ceza yeme korkusu ile Pjanic'te kapıyı 50'ten açmasına rağmen 30'a mı ne bıraktılar. Sonra bi yatırım olayı ile ceza ihtimali bir sene daha ertelenince yüklü daldılar mal gibi ama onların durum biraz farklı, o dönem tok satıcıyı oynayamıyorlardı yani korkudan falan. Milan falan aşırı küçüldü, yanılmıyorsam en borçlu kulüp İtalya'da ve sırf bir şekilde ŞL şansları elden gitmesin diye her sene maaş bütçesini küçültmek adına Sosa'ya kadar düştüler. Yine gelirleri yüksek diye ayaktalar ama FFP'nin üstüne çökmeye hazır beklediği tek büyük takım konumundalar sdfdssd Gider böyle, yani evet ciddiye alınıyor başka ülkelerde de ama o ülkelerdeki takımlarda FFP'yi ciddiye aldıklarından bizim gibi ceza yemiyorlar. Yiyenlerde yine Ruslar falan, aynı bokun soyuyuz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 applev0dka said: Ee aynı şeyi yazıyoruz Bugün 4 tane ülkeye 4 takım ile direk katılım verilmesi konuşuluyor bu olursa ulke puanı skalasi değişecek yani sen sira kaybetmeden puan kaybetmeden daha az takim gonderme durumunda kalcaksin neden ? Çünkü kural koyucu uefa böyle olacak diyebiliyor sen de cikip ama ulke puanım dusmedi bu benim elimden alınan hakkim diyemezsin. Yarin fakirler gelmesin dediklerinde de diyecek sözün olmaz. Euroleague diyor iste kismen kisitlamak icin herşeyi yaptilar geçen sene. Top adamlarin sen de kuralina gore oynayacaksinTamam da top onların olması senin kazandıgın hakkı senin elinden almadıkları anlamına gelmiyorki. Suan sonucta dunyanın en iyi butcesine sahip olsan sportif basarı kazanamadan avrupa kupalarına gidebiliyor musun? Hayır. UEFA GS gelmesin son sıradaki takımın butcesi daha iyi uygulanmıs 7. yerine 18. gelsin diyebiliyor mu? Hayır. E ozaman? Nasıl kazanılmıs hak degil bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Sana 1. Olan gelsin hakkını sunan uefa yarin bunu sunmazsa farklı kural koyarsa burada itiraz edecek hakkimiz gidiyor denecek bisey olmaz onu diyorum. Ki ffp yazili kural sonucta. Cok net - de olan takım gelmesin ligde bir altındaki takim gelsin o ligde +da takim yoksa kimse gelmesin gibi sert kurallara kadar giderse is ve tr den hic takım gitmezse hakkimiz elimizden mi alinmis olcak Yoksa kurala gore oynamamis mi olucaz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Teknik olarak zaten lig sıralamasında + yapan takıma kadar iniyor. Üç sene önceydi sanırım İspanya da lig 8.si mi neydi AL'ye alınmıştı. Normalde 6. takıma kadar Avrupa'ya gönderiyor ülke. Ayrıca UEFA'nın istediğini alıp, almama hakkı da var. Bugün isterse üç büyüklerin tamamını + yazsa bile kupalara almayıp, Adanaspor'u falan alabilir. Gerçi onun listesini TFF yapıyor. Bugün örneğin BJK ve FB gitmesin, GS gitsin dese ve GS o ligde 12. falan bile olsa direkt katılımla gidebilir. Fulham, 2. lige düştüğünde Avrupa'ya öyle gitmişti. Fair-play ödülü ile FA tarafından listelenmiş ve UEFA tarafından kabul görmüştü. Zurich yine 2. ligden katılıyor AL'ye falan. Duruma göre başarı basamağınında dışına çıkılabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 O zaman kurallar degismis olacak. Kurallara gore oynamayacagız degil. Baska bir kural duzlemine gececeksin. Ozaman da o kurallar dahilinde UEFA sen gelme 18. gelsin diyemiycek. Sportif olarak basarılı olan HAK edecek. Ayrıca diyelim ki UEFA kurallarını degistirdi ve az takım yolluyoruz ve BUTUN ULKE TAKIMLARI sportif olarak kazanılan katılım hakları elimizden alındı. Ozaman ulke olarak elimizden aldıkları hakkımızı bir sonraki basarılı ulkeye aktaracaklardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 doğal olarak öyle. benim senin yazında itiraz ettiğim kısım şu; said: Avrupa'ya gitme hakkı ligdeki sıran ve ya kupa sonucu ile belli oluyor. Avrupa'ya gitme hakkı sportif basarı ile kazanılan bir hak. UEFA butceden dolayı gitmeni engelliyor. Bu nasıl kazanılan bir hakkın engellenmesi olmuyor? artık sadece kupa başarısı değil işte adam FFP ile maddi başarı da bekliyor senden, zaten yeni kurallar yürürlükte biz ülke olarak sallamayıp bişey olmaz dediğimiz için başımız yanınca anlıyoruz. kurallari değiştirdi yani UEFA, kimsenin hakkını gasp ettiği yok said: Ayrıca diyelim ki UEFA kurallarını degistirdi ve az takım yolluyoruz ve BUTUN ULKE TAKIMLARI sportif olarak kazanılan katılım hakları elimizden alındı. Ozaman ulke olarak elimizden aldıkları hakkımızı bir sonraki basarılı ulkeye aktaracaklardır. hah aynen bu demek istediğim, biz FFP işini beceremezsek bizden daha az sportif başarılı bir ülke bizim yerimize katılır, biz ağzımızı açıp tek kelime ses edemeyiz, burada hakkına engel olmuyor kimsenin yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Hak gaspetmek degil ki. Uefa'nın verdigi ceza senin Avrupa kupalarına katılmayıp avrupa kupalarında kazanacagın odulleri alamaman. Diyelimki AL ve CL 0 para versin. Hangi takım katılır ya da katılmak icin kendini yırtar? Yok prestiji yok susu yok busu. Hic birinin onemi yok. Butun kuluplerin bu kupalara katılmayı istemesinin sebebi gelirleri. Taraftar acısından demiyorum. Kulup acısından diyorum bunu. Yoksa taraftar mac izlemek ve kazanmak ister ama kuluplerin bunu amac edinmesi gelirlerindendir. UEFA seni kupaya almayınca sportif olarak kazandıgın hakkı elinden alarak sana maddi ve manevi bir ceza veriyor. Sen hak konspetini yanlıs anlıyorsun. Ayrıca cezalandırmak icin bir hakkın bir karar merci ile elinden alınmasıyla hakkın gaspedilmesi coooooook farklı konseptler. UEFA cıkıp kendi kafasına gore ben bu sene turkiyeyi almıyorum diyemez. Ama FFP ama baska bir sebep ile ulkece bile ceza verebilir örnegin katılım haklarımızı elimizden alarak. Bu demek degilki ulke olarak biz katılmayı haketmedik. Sportif olarak hakettik ama uefa diger kriterlerine baglı olarak bize bir ceza kesmis olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar