Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aceace said:

Yaş konusunu konuşurken takımda 3-4 yaşlı denilebilecek ve bu yaşlıların tempo kaybını başka yerlerden çıkarılabileceği örneklerden bahsetmiştik. Elma benim ne demek istediğimi anlıyor.

Yani Messi ve Ronaldo yetenekleri itibariyle isterlerse 40'a kadar oynarlar. Yeter ki takım planlaması bu 2 oyuncunun ofansif ve defansif açıdan ağır kalmasını düzenleyecek şekilde olsun.

Sallıyorum Sosa ve Eto aynı 11'in içinde oynar. Ama Sosa'yı ve Eto'yu taşıyacak adamlarla takımı kurarsın. Frei, Oğuzhan, Aras Özbiliz gibi adamlarla ve beklerinle hücumda etkinlik kurarsın. Alex tarafından Fenerbahçe'nin en tembel oyuncusu olduğu defalarca dile getirilen GG ile değil.

Sallıyorum Podolski-Sneijder aynı 11'de oynar. Ama yanına tempolu Bruma ve tempolu Sinan'ı koyarsın. Gidip beklerine Sabri ve Balta'yı koyarsan dakika 50'de beyaz bayrak çekersin. Çünkü Sabri de Balta da (YETENEKLERINDEN BAĞIMSIZ OLARAK) tempolu, top kendi takımındayken hareket edebilen adamlar değiller.

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

anladım dediğini de söylediklerine katılmıyorum. takımda yumuşak adamlar varsa bunu daha sert adamlarla kapatırsın bunun yaşla alakası yok. frei aras defansı sıfır adamlar mesela. beklerin ileri çok çıkıyorsa kanatlarındaki adamlar geriyi daha iyi kapatabilmeli, örneğin sevmesem de olcay. alex gibi adamın varsa onun yerine 2 adam kadar koşacak bir defansif ortasahan olmalı vs vs. yaşla alakalı şeyler değil bunlar, gg de o kadar tukaka değil.

ha dersin ki beşiktaş sağda frei solda quaresma ile oynarsa, adriano ve gg de sürekli ileri bindirmeler yaparsa defansif yönü aksar, özellikle de oğuzhan-atiba dm oynadığı zaman. bak bu taktiksel bir eleştiridir ve değerlendirilir ama adamlar yaşlı bu yüzden sosa-eto oynamaz demenin bir mantığı yok, gg'nin de tembel olduğunu düşünmüyorum özellikle maçlarda.
Mesaj tarihi:
Aceace said:

gg 31
adriano 31 (ekimde 32)
tosic 31
eto 35
q7 32 (eylülde 33)
atiba 33
tolga (kaleci saylanmaz.)
marcelo 29
olcay 29
Beck 29
sosa 31
oğuzhan 23

yaş ortalamasının espirisi senin de belirttiğin gibi statik oyuna yol açarsa sıkıntı yaratır.

şu listedeki atiba, olcay ve sosa 25 yaşlık performans verdi geçen sene. adamlar ligin en iyi presini yaptılar. gs ve fb'deki aynı pozisyondaki oyunculardan kat kat daha diriydiler. q7 35'inde de aynı performansını verir adamın klası yetiyor, eto'o gelirse aynı şekilde dizer gollerini. tosic, marcelo ve beck bench elemanları zaten, kulübün buraya gelecek vaadeden iyi oyuncular alma şansı şu an için yok. cenk, oğuzhan, tolgay gibi transferler bu sene yine bekliyorum ben ama transfer sezonu sonuna doğru yaparlar bunları.

fizban said:

Madem onumuzdeki 1-1.5 senenin kadrosu yapiliyor, gg ile adriano ile sozlesmeler niye 3 er yillik?

gg üstte belirttiğim kadar diri olmayacak bence de ama homegrown statüsü ve psikolojik olarak çok önemli bir transferdi. adriano ne yapar bilmiyorum açıkçası, şl için marka bir transfer olarak düşünüldü yüksek ihtimalle.
Mesaj tarihi:
Antalyaspor Başkanı Ali Öztürk: "Eto'o Antalyaspor'un oyuncusu. Bu saatten sonra Beşiktaş'tan teklif gelse de değerlendirmeyi düşünmüyoruz."

Beşiktaş ile muhatap olanın götü kalkıyor.
Benzer şeyi bursa falan da yapmıştı, doğrulamadılar sonra.
Mesaj tarihi:
Aceace haklı yalnız, kısmen diyelim. 30+ yaş transferler ile kısa vadede çıkış aradığını artık kabullenmiş olursun. BJK son yıllarda hep uzun vadeli planlarını kısa vadede başarıya çevirdiği için üstüne koyarak gitti. Tabii şampiyonluk vs. hep hedefti ve bayağı kovalandı ama temel hedef oyuncu değerlendirip, onlardan kar etmek ve kulübü açığa çıkarmaktı. Kulüp oyuncusunu da parlattı, borçlarını da indirmeye başladı vs.. derken şampiyonlukla birlikte tam anlamıyla bir dönemece girdi.

Bu sene BJK eğer bir kez daha şampiyon olursa ve sezon sonu aynı geliri elde ederse, stad gelirleriyle birlikte seneye toplam borçlarının 1/3'ünü direkt kapatmayı planlıyor. Bunun harcama düzeniyle birlikte önümüzdeki 3 senede gelirlerin FB-GS seviyesine çekilmesine yol açması vs. bekleniyor ki kulüp için muazzam bir harcama bütçesi demek olacak. Hal böyleyken kulüp bu sene nezdinde en güvenliye oynayıp, bu seneyi de şampiyon olarak bitirmeyi istiyor.

Bu yüzden bu seneki transferler bayağı korkakça gidiyor. Şampiyon olduktan sonra yaşlı oyuncular oynamasa, yatsalar bile bütçe yapısı içinde BJK'ye yük olmayacaklar çünkü, tabii planlar yolunda giderse.

Adriano transferinde bence sıkıntı yok. Barcelona'dan senede 2.8 milyon euro alırken buraya gelip 2.4 milyon euroya imza attı. Yaşı geçkin ama fiziksel olarak 2 sene daha rahatlıkla kaldırabilir. Tecrübesi vs. takıma çok şey katar.

Ama GG işte 4 senelik kontrat bence aşırı fazla. Ben en iyi senaryoda bile maksimum 2 sene iş yapacağını ondan sonrasında yatışa geçmek zorunda kalacağını düşünüyorum. Bu tip bir risk için mesela 3 senelik sözleşme idealdi. Hatta yazmıştım yine buraya; 2 senelik sözleşme kusursuz, 3 senelik sözleşme harika iş olurdu ama 4 senelik sözleşme berbat diye vs...

Tamam tr'de yetişmiş kontenjanı ve rakip kulübe oynama vs gibi şeyler için bonservissiz olmasını göz alarak biraz para harcayıp, para harcayarak normal şartlarda yapamayacağımız bir şeyleri de gerçekleştirdik ama olsun.

Eto'o yu da alıp mesela bundan sonra en az 2-3 transferi genç, potansiyelli adamlara dönerek yapsak harika olur.

Erdal hajum kulüpteyken Delaney için menajeriyle görüşmüştü vs... keşke onu alabilsek. Söylentiye göre 4 milyon euro istediler diye GS maliyetli diyerek vazgeçmiş. Mesela ben yönetimde olsam düşünmeden anlaşır, Sosa'yı direkt 5-6'a satar paramı ona gömerdim. İskandinav olmasının riski olur ama yatırım kalitesi sayesinde yürürdüm.

Neyse yine karışık oldu, uzun yazdım sdfsfsd

Korkak ama güvenli bi transfer politikası uyguluyor bizimkiler. Bunu düzenli bir politikaya çevirmedikleri sürece 1 sene böyle takılmakta zarar yok bence fakat bu kafa oturursa o zaman sıkıntı büyük.
Mesaj tarihi:
Hala Real falan diye sayıklıyor yavru aslan.
Real bunlara 6 tane yaslayınca, 1 puan -15 averajla neredeyse Fener'in 0 puan rekorunu kırdıklarında tadı damağında kalmış yavru aslanın.
Mesaj tarihi:
Aceace said:

Ramses, o dediğin öyle olmuyor işte... Arıyorsun tarıyorsun buluyorsun. Bak sana düşük maliyetli oyuncular yazayım.

Cenk bedavaya geldi. Oğuzhan 500 bin'e geldi. Tolgay 400 bin'e geldi. Olcay 700'dü galiba. Andreas Beck 1.5 muydu neydi.

Düşük maliyetli, genç, 3-4 yıl çatır çatır oynayacak oyuncular bunlar. Hatta parladıktan sonra çok ciddi kar edilecek oyuncular. (500'e alıp 5'e satsan dahi abzürt bir kar oluyor sonuçta) Kalıcı başarı 30'luk adamları doldurarak kazanılmıyor. Gözünüzün önünde Galatasaray örneği var. Olmuyor işte. 31'lik Balta'yla devamlılık nasıl sağlayabilirsin ki?

Ha bu arada ben düşünerek konuşuyorum merak etme. Sadece transfer piyasasını belli ki senden daha iyi takip ediyorum. Kusura bakma. Daha önce bu tartışmayı Valekuenta'yla da yaşamıştım. Hadi o beklenebilecek bir durum :)

Elma;
Seneye patates olacağını bile bile GG'ye ve Adriano'ya girmek bana gerçekten hiç mantıklı gelmiyor. Ki bu seneden patates olmayacaklarının da garantisi yok. Tekrarlayayım. Maliyetlerinin çook cüzi olduğunun ben de farkındayım ancak bu transfer politikası Beşiktaş'ı başarıya taşıyan transfer politikasının tam zıttı. 5 yıl boyunca geleceğe yatırım yaptınız. Çok da iyi yaptınız. Çok da güzel yaptınız. İlk meyvesini alıp birden bire günü kurtarmaya kafasına girmek büyük hata.

Abi sen anlamıyorsun galiba, o saydığın genç diye gelen adamların bu seviyeye gelmesi 2 yıl aldı zaten? BJK önümüzdeki seneler sportif başarıyı belli seviyede tutarak gelirini arttırıp-stabilize etmek istiyor. Riski almak, uzun süre beklemek filan istemiyo FFP nedeniyle ki haklı. BU sene bitip seneye senin dediğin gibi bir yapılanma olması lazım. Onu o zaman yapmazsa delilik olur zaten...
Mesaj tarihi:
valequenta said:

bjk yi sampiyon yapan %55 gomez.%19 sosa %14 atiba %12 gerisi

gomez yok. sosa ve atiba kalsa bile gitmek icin kicini yirtan 2 adamdan ne kadar performans alirsin mechul.

hala kadroyu guclendirdik demek iyimis

https://s32.postimg.org/bpr7799k5/Paticik_com_Forumlar.jpg

adam almeida ile gomezi karsilastiriyor bir sene sonra besiktasin sampiyonlugunu %55 gomeze bagliyor sizde cevap veriyonuz leblebi atmayin artik
Mesaj tarihi:
Yanlış bir şey söylememişim ki niye heyecan yapmışsın? Demba a etkisi göstermez demişim tahminim de biraz yanılmışım. Gomez geldiğinde burda bir çok bjkali burun kiviriyordu sevmiyorum Gomez diyordu. Yazık uğraşmış mesajlarımı incelemessin tek tek sorsaydın söylerdim ben sana.
Mesaj tarihi:
gomez'i soru işaretine çeviren medya ve taraftardı. bu adamın ölüsünün burada 20 gol atacağı zaten belliydi. sıkıntı sakatlığı nükseder mi endişesiydi. o da kiralık bir oyuncu için öyle soru işaretleri yaratacak bir şey değildi, alınabilir bir riskti. almak zorunda olduğun bir riskti diyelim hatta.

bu boktan ligde gomez, rvp, drogba, eto'o standartlarındaki adamların bir ayağı kangrenden kesilmiş olsa zaten 15 golü gözleri kapalı ve tek ayakla atarlar. şunu önce kabullenmesi gerek herkesin. bu da onları soru işareti yapmaktan çıkarır fiziksel, oturmuş bir sorunları yoksa.
Mesaj tarihi:
öyle olsa bile barcelona'dan daha az maaş veriliyor abi uefa ne iş diyecek hali yok şu durumda sdfsdf.

yıllık 1,85m'a anlaşılmış, 500k imza parası var sanıyorum. sub 2m altında tutulması iyi olmuş maaşın.

şl opsiyonu ile başarılı şekilde ffp'den kaçılıp seneye ötelenmiş fazla bonservis. fiko başarılı ya bu konuda.

yalnız adam iki ayağını da çok iyi kullanıyor ve uzaktan şutlar muazzam ya. bizde şöyle sezonda 2-3 gol atsa şl'de yeter.

şu goller: https://twitter.com/linkulan/status/758996187915575296
Mesaj tarihi:
said:
BARCELONA: "Adriano'nun sözleşmesi sürerken Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa 600 bin € olan bonservis bedeli 1,7 milyon €'ya çıkacak."

NP, ŞL'ye katılırsak zaten şampiyon olmuşuz demektir. Koymaz sadfdas
Mesaj tarihi:
bir beşiktaş'lı nasıl oluyor da böyle özgüvenli özgüvenli galatasaray'a laf giydirebiliyor anlayamicam hiçbir zaman.

10 senede bi şampiyon olan takım. avrupa'da başarısı yok. gelmiş real nasıl 6 iteledi size diyor sdfdsf
Mesaj tarihi:
dünü kimse sallamıyor futbolda. bu sadece gs için değil tüm takım ve taraftarları için geçerli. ancak laf atma / laf karşılama şeklinde dünü hatırlatma var. bu nedenle başarı sürekli olmalı diyoruz zaten.
Mesaj tarihi:
Yalan mı ? Ronaldo'yu tek başınıza gol kralı yaptınız 2 maçta lol.

Diğer sene de bala mala 1 gol attınız 85'te de 0 puan almaktan kurtuldunuz -15 averajla

Ama tabi avrupa fatihisiniz, sizin Uefa kupanız var.
Mesaj tarihi:
Red said:

bir beşiktaş'lı nasıl oluyor da böyle özgüvenli özgüvenli galatasaray'a laf giydirebiliyor anlayamicam hiçbir zaman.

10 senede bi şampiyon olan takım. avrupa'da başarısı yok. gelmiş real nasıl 6 iteledi size diyor sdfdsf

10 senede bir sampiyon olunca kalan 9 senenin ezikligini atiyolar iste sdf
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...