Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Peregrin said:

yurekler daglandi

Holy said:

Kjaer klasmanında olduğunu düşünmüyorum ben chedjou'nun, daha çok Dany falan, belki gökhan zan.

şu anki performanslara göre değerlendiriyorsunuz.
genel olarak karşılaştırdığımı, chedjou'nun gs'de hiçbir zaman bu kalitede oynamadığını belirtmiştim zaten onu yazarken.
Mesaj tarihi:
kendimizi ffpden cıkardık gsda biz mi cıkarcaz kalsın adamlarda çecu elizdekilerden pek de artısı olmayan bosuna alınmıs transfer olacak alamıyorlarsa da almasınlar yani yapmıs olmak için transfer
Mesaj tarihi:
Neyse ya gelirse konuşuruz. Ben isterim yedek stoper dm olarak. Gs de dm de oynadı başarılı şekilde.

Klasik gs itin görünce sokması durumuyla karşılaştı,gozden düştü. Ama tabi chedjou alınıyor diye de stoper almamazlik yapılmasın. Klas bir stoper alınabilir ayrıca. Ki ben stoperlerden acaip şikayetçi değilim bu arada aahhahsbsbd
Mesaj tarihi:
Yani bence şuan bile yeterli stoper hattı, bizim sıkıntı orta sahada ama hani böyle takım ileride oynayacaksa, geçen senenin ilk yarısına dönüş olacaksa takım savunması anlamında zaten Chedjou gelirse olay kapanır.

Geçen sene Rhodolfo en geride güvenlik sübabı, Ersan hamle stoperi olarak bir tık önünde durur; orta sahada mobilize şekilde takım savunmasına katkıda bulunup yine pozisyon verirdik ama net pozisyon vermeme konusunda ligin en başarılı takımıydık. Alan savunmasını harika yapardık.

Ersan'ın görevini şuan takımdaki herkesten daha iyi yapabilecek bi adam Chedjou eğer oynamayı kafasına koyarsa ve daha doğrusu oynamaya gelirse diyelim.

Sene başında GS'den ayrılmak istiyordu hatta Fransa da kulüpler bulmuştu ama GS istediği parayı alamadı diye elinde tutmuştu. Tahminim bu seneki leş performansın, isteksizliği sebebi de o çünkü bu seneye kadar en kötü chedjou performansı bile sahaya bir şeyler katıyordu. Geçen sene bile bu sene aşağılayanlar nasıl tapıyordu asdfsda

Kötü iş olmaz ama öncelikli iş olmamalı, nitekim stoperden ziyade halen bi as kanat oyuncusu şart. Hücumda o kadar kötüyüz ki savunmayı da otomatik etkiliyor.
Mesaj tarihi:
ben sene başı diyordum abi bize kanat lazım, ki o kanat töre değil töre en iyi koyunun olmadığı yerdeki abdurrahman çelebi olurdu. şu anda da dediğin gibi bir as kanat, bir de sağlam bitirici forvet lazım, bitirici ve pivot özellikli olursa tadından yenmez.
Mesaj tarihi:
"irrelevant bir haber" said:

Usta, Ryan Babel'in transferi için Beşiktaş'la yıllık 1 milyon 850 bin euro 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını vurgulamıştı. Babel anlaşmaya göre bu sezon için 850 milyon euro kazanacaktı

bu ne la. yılda 1.850 mi veriyoruz babel'e biz?
Mesaj tarihi:
Stringray said:

abi 3,5 dediğin ne olmuyor işte, rakitskiy'i 3,5m fark için alamazsın gün gelir - belki bugün de o yüzden alınmıyor.

ha bence de alınsın denensin elbette ama önce 11'e düzgün adam koysunlar diyorum. şl son 16 için kasıyoruz stoperlerimizin biri önceki yıl hannover'den, diğeri gençlerbirliği'nden gelmiş şl bırak el deneyimleri yok fıkra gibi yani. gaziantep'in siyahi forvetinden 20 metrede 10 metre fark yiyor diğeri felan. ki bir yıllık problem değil bu stoper problemi 3-4 yıldır stabil var takımda.

Sadece başarısız hamleleri baz alarak değerlendirme yaparsan olmaz. Şöyle düşün.

Franco, Miloseviç, Oğuzhan ve Aras'ın toplamına 5m verdiniz. Bu 4 transferin toplamına bakacak olursan başarılı bulur musun bulmaz mısın?

Ben bulurum. Çünkü bu 4 oyuncunun içerisinden sadece biri kadroya düzenli girebildi. Ama kadroya giren hem takımının şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu hem de 4 oyuncunun toplam giderinden fazla ederi var.

Stoper problemi var mı? Evet var. Ama 3'ün 5'in lafını yapmayalım basalım parayı alalımla olmuyor bu. Hakikatten Beşiktaşlıları anlamakta güçlük çekiyorum. Size iyi transfer politikası batıyor bence.

Calimero yukarda Şeşu'nun DM'de de oynayabildiğinden bahsetmiş. Galatasaray başlığına girin bakın bakalım. Şeşu ön liberoda oynarken nasıl kanser olmuşuz :D Ayağı düzgün her defans oyuncusundan ön libero çıkmıyor maalesef. Adam ön liberodayken bizi çıldırttı !

Defans olarak ise Şeşu yanındaki adamın kalitesiyle doğru orantılı olarak verim verir. Yani Marcelo ile "lol" denilesi bir ikili olur ama Rhodolfo ile beraber iyi olurlar. Bir Marko basa - şeşu ikilisi olmasa da... E yanındaki adam Semih, Balta falan olunca olmadı...
Mesaj tarihi:
Aceace said:

Calimero yukarda Şeşu'nun DM'de de oynayabildiğinden bahsetmiş. Galatasaray başlığına girin bakın bakalım. Şeşu ön liberoda oynarken nasıl kanser olmuşuz :D Ayağı düzgün her defans oyuncusundan ön libero çıkmıyor maalesef. Adam ön liberodayken bizi çıldırttı !

abi yapma şimdi tanrı gibi oynadığı maçlar oldu şeju'nun dm olarak. bir de zaten bizim dm'de sıkıntımız şeju'nun 10'da 1'i kadar defans yapacak adam olmaması. marcelo çok iyi iş çıkardı mesela. bazen marcelo bazen şeju gayet idare ederler orada. melo vs. şeju dediğin zaman dm'de elbet melo ama yani tolgay, g. inler vs. şeju diye düşün, bir de böyle düşün
;P
Mesaj tarihi:
Yok abi Ceju on libero da oynasın diye ben cok istemistim o yuzden oynadıgı macları net hatırlıyorum. Orta sahada 360 derecede oynamak ile savunmada sadece onune bakarak oynamak cok farklı seyler ve ceju baya becerememisti orta sahayı ne savunma ne de hucum anlamında becerememisti.
Mesaj tarihi:
neyse dediğiniz gibi olsun siz daha iyi hatırlarsınız tabi. ama, gelirse chedjou ben üzülmem, sevinirim baya. tabi yıllık 2m falan vermesinler 1.5-2 bandı arası olsun.

Babel 1.8 mi gençler bu arada yıllık. napıyo bu fiko AMK (gazetesini andıracak yine)
Mesaj tarihi:
henüz transfer sezonu açılmadığı için açıklanmadı ama 1m imza parası ve yıllık 1,3m ya da imza parasız yıllık 1,7m deniyor. bu da normal abi bugün mehmet ekici 2,5m istiyor yıllık sdfsd

Aceace said:

Sadece başarısız hamleleri baz alarak değerlendirme yaparsan olmaz. Şöyle düşün.

Franco, Miloseviç, Oğuzhan ve Aras'ın toplamına 5m verdiniz. Bu 4 transferin toplamına bakacak olursan başarılı bulur musun bulmaz mısın?

Ben bulurum. Çünkü bu 4 oyuncunun içerisinden sadece biri kadroya düzenli girebildi. Ama kadroya giren hem takımının şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu hem de 4 oyuncunun toplam giderinden fazla ederi var.

Stoper problemi var mı? Evet var. Ama 3'ün 5'in lafını yapmayalım basalım parayı alalımla olmuyor bu. Hakikatten Beşiktaşlıları anlamakta güçlük çekiyorum. Size iyi transfer politikası batıyor bence.

stoperde böyle değil abi. her yıl avrupa'da bir şeyler beklenen bir takımda 27+ yaşında en az 30 şl maçına çıkmış bir adet stoper kesinlikle olacak. diğerini ona uydurursun bir şekilde daha masrafsız halledersin ama bir tane sağlam adamın olacak. bu da olabildiğince komple bir isim olacak hatta, en azından hız, fizik, pozisyon bilgisi ve iyi bir ayağı olacak. yanına uzun boylu ve şu özelliklerden birine sahip olan birisini koy geç.

bence kalecide de bu mantık geçerli değil ama fabri cidden tuttu mesela. bonservissiz geldi ve 1m'a felan oynuyor şaka gibi yani.

demem o ki iki türlü de transfer yapılması lazım. bir iki mevkide ucuza kaçmadan transferini yapacaksın, yanlarına denenecek adam koyacaksın.

mesela aboubakar kısmen riskli bir transferdi çünkü oturmuş sistemin santraforu değildi. yanına eto'o alınabilse harika olacakdı zira eto'o oturmuş sistemin santraforuydu ve ikisi de kamerun'lu olduğundan aboubakar'ın uyum sağlamasını çok hızlandıracaktı. diğer yandan bjk'ye çok yakışacak bir adamdı ama alamadılar. yönetimi pek suçlamıyorum bu konuda gerçi son dakikaya kadar alınmaya çalışıldı vs. antalya başkanının farklı ajandaları var burada.

o yüzden stopere kolombiya'dan felan adam getirmenin hiçbir manası yok şu an. rakitskiy'i alamıyorsan al chedjou'yu işte bonservissiz geliyorsa en azından ligi biliyor vs. diyelim ama üst düzey bir adet stoper almadan 1m dahi bonservis harcamamalı bjk artık şu pozisyona çünkü cidden 3-4 senedir sıkıntılı sürekli.
Mesaj tarihi:
Stoperde kumara gerek yok ya. Bak Fenerbahçe yıllardır stoper sorunu çekmiyor, çünkü tecrübeli ve ne yapacağı bilinen 30 civarı adamları alıyor hep. Varsa paran 1-2 daha ucuz olsun diye kasmayıp alacaksın Kjaer tipi bir adam, sonra hücumcular için youngster kovalarsın

Biraz futbol bağnazı bir bakış açısı ama durum böyle. Ha var 20-21 yaşında potansiyel stoperler Sırp, Alman vs. ama sana kalmıyor.
Mesaj tarihi:
Zaten stoperde olgunluk yaşı 27-28 olarak kabul ediliyor. FM'de bile böyledir. Bu yaşlarda stoperler gayet değerli ve bonservisleri çok etmese bile çok maaş almalarının sebebi genelde bu. Zaten hedefi olan kulüpler hep bunlara oynar, genç stoper çok kovalamazlar.

Tabii ekstrem özellikleri yoksa, genç yaşlarından itibaren çoşturmuyorsa milleti.

Yine aynı kapıya çıkıyoruz ama Ragnick mesela Atınç'a 7 milyon euro bağlarken teknik özellikleri çok değerli, fiziksel olarak gelişimini tamamlarsa en az 2 katı değerde satılır büyük kulüplere demişti. Önce uzun sakatlık sonra yeni hocanın istememesi bayağı tokat gibi inse de çocuğa 22 yaşında çok potansiyelli bir çocuğa 7 milyon gömmekten çekinmedi dünyanın en iyi yetiştirici hocalarından biri. ha bizimkiler koşulsuzca yine atınç'ı beğenmiyor da neyse sadfsd

Aslında piyasada yetiştirici kulüpler ile genç yaşta stoper savaşına girip gayet başarılı elemanları ülkeye getirebilirsin. Tek gereksinim onların üstüne sen koyacaksın. Bu ligde biraz zor ama yapılmayacak iş değil.

Gerçi BJK işte Milosevic, Franco ve hatta Atınç'ı da kat o işi yapamıyor en azından ama Avcı falan gelirse başımıza mesela direkt o ayara gireceksin.

ŞG cidden yetiştirici falan değilmiş, zorunluluktan çıkartıyormuş o gençleri asdfsda
Mesaj tarihi:
türkiye'deki üç büyüklerin taraftar kitlesiyle yetiştiricilik felan yalan abi. kimsenin tahammülü yok. o yüzden sıfırdan proje takım yaratma olayına girmeyeceksin ama tolgay, oğuzhan, atınç, kerim gibi adamları bulmaya kasacaksın.
şg'ye bu konuda tek itirazım kupa maçlarında gençlere yeterince yer vermemesi. utku, fatih, eslem, sedat, muhammed enes ve hamza 90 dakika çıkarabilirler yanlarına gerekirse a takım ilk 11 oyuncularını koysun. hatta eslem lig maçlarına bile girebilir yavaştan.
Mesaj tarihi:

shaktar'ın zorya'da oynayan sol beki zobol'u kiralamışız sezon sonuna kadar. caner dönene kadar sıkıntı yaşamayalım diye yaptılar ya da tosiç'i sol stoper yaptılar sfsdf.

bu arada yönetimi kutluyorum, kiralık futbolcuyu kiralayarak bu konuda da son noktaya geldik. fiko zorya'ya maliyeti paylaşalım demiştir eminim yani.

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...