Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

5 seneden önce falan da onların seviyesine çıkma şansımız yok. Onların seviyesine çıkmak içinde bu önümüzdeki beş senede en az 2 şampiyonluk falan alıp, en kötü AL de sabit çeyrek finalist takımı olmamız gerekiyor, en azından son 16da ucundan falan dönmemiz vs...

Kusura bakma dark ama yanlış. Hatta o kadar yanlış ki kahkaha attım.

DarKRideR said:

Ha bir de tabii ki sürekli katma değeri yüksek futbolcular alıp, acımadan satıp gelen parayı bu doğrultuda değerlendirmek gerek.

Misal Sevilla'dan 12 milyon euro Oğuzhan'a teklif edildiğini ve reddettiklerini Fiko söyledi. Ben kulüp başkanı olsam Oğuzhan'ı direkt satardım. Tutmakta mantıklıydı ve aslında tutulduğunda hoşuma da gitti, buraya da yazmıştım tutup 15'e de satarız seneye vs. diye ama zaman geçince satılmasının gerekliliğini bir kez daha iyice gördüm :(

Sosa'dan 7, Atınç'tan 6'tan kazandık. Bunların ikisine totalde 3 milyon euro harcamadık takıma katmak için, 13 milyon euro kazandık. Bu tipte bir takım olmamız gerekiyor o seviyelere çıkmak için.

Hah bu doğru.
Avrupa Ligi'nden kulüperin kasasına giren para her sene azalıyor. ŞL ile karşılaştırdığında hele komik kalıyor. (Toplam yayın geliri / ülkenin yayın gelirine katkısı her sene azalıyor. Bu da takımların AL'den daha az para almasına neden oluyor.)

ŞL kulüpler için güzel bir gelir kaynağı. Kabul ediyorum. 0 çeksen bile ayakbastı parası ve maç günü gelirleri alıyorsun. Ama gerçekçi düşünün. Türkiye'de bu saatten sonra bir takımın Galatasaray'ın 20 yıl önce yaptığı gibi üst üste şampiyon olmasını beklemek yanlış. Her sene Şampiyonlar Ligi'ne gitmek diye bir şey yok.

Beşiktaş'ın yapması gereken şey doğru oyuncuyu, doğru fiyata satın alıp, doğru fiyata satmak. Bu kadar basit. Ciddi söylüyorum ya. Basit bir şey bu. Sezonun başında bahsetmiştim. Beşiktaş uzun süredir başarılı bir şekilde sürdürdüğü doğru transfer politikasından uzaklaşıyor diye.

Adriano, GG ve İnler artık kariyerlerinin sonuna gelmiş adamlar. Hadi Mario Gomez de yaşlıydı ama... Ya birbirimizi yemeyelim. Mario Gomez'den bahsediyoruz. Bu 3 adamı üstüste koyup 90'a yollar. Maliyeti de sıfırdı. Bu adamların ciddi maaşları var.

Abubakar ve Talisca piyasası olan fakat kiralık gelmiş, satış opsiyonu Beşiktaş'ın bütçesinin çok üstünde adamlar. Beşiktaş'a başarı kazandırma ihtimali var. O da kesin değil bak.

Arayan buluyor abi. Maliyeti olan fakat düşük maliyetli, elinden çıkarttığın zaman takıma gelir olacak bir sürü oyuncu var. Yav sen biliyon.

Hadi biz Galatasaraylılar olarak kanser olduk zaten. Siz de yanımıza gelmeyin.
Mesaj tarihi:
Abi AL katılımı zaten para için değil, oyunculara vitrin olsun diye gerekli. ŞL'ye katılmak için bu ülkeden direkt gitmek gerek, gerisi cidden imkansıza yakın. AL şampiyon olamayacağımız ya da işte diğer takımlarında olamayacağı seneler için gerçekçi hedef olduğundan en az çeyrek ya da son16'ya kadar takım götürmek zorundasın ki vitrin olsun o adamları satabilesin.

O açıdan demiştim esasen, geçmişte de hep diyordum özellikle geçen sene vs. de paraya ihtiyaç var, AL gereksiz diye. Yoksa bi gelir kaynağı olmadığını ben de biliyorum asdfsad

TR liginde istikrarlı oynayan adamı Avrupa da görmeden genelde almazlar. Bir şekilde gidenlerde genelde Avrupada oynamış, kaliteli altyapı görmüş ve geçmişini güvenilir hocalardan vs. araştırabileceğin oyuncular olur.

Yani ikinci kısmı rahat rahat yapmak için ilk kısım şart yazdıklarımda :(

edit:

Ekstradan organizasyon sana gelir sağlamıyor ama daha iyi sponsorlara ulaşma imkanı sağlıyor. Marka değeri oluşturmanı sağlıyor. AL o açıdan da önemli yani Türk takımları için.
Mesaj tarihi:
AL'nin sikintisi grup sistemi. Yoksa turnuva olarak gayet cekismeli oluyor son 16 civari ama grup asamasi afedersin icine ediyor. Turkiye Kupasinda da ayni sorun var.

Alacaksin 128 - 256 takim neyse cat cat elemeli gideceksin. CL'den gelenler de yine son 32'de katilsin.

Ama su fazla mac = daha cok ilgi kafasindan cikamadi bir turlu UEFA/FIFA. Takim sayisini arttir mac sayisini arttir kalite resmen gidiyor. Keza Avrupa Sampiyonasi..

FA Cup - Coup de France gibi olursa formatlar bu tarz ikincil kupalar cok daha zevkli hale geliyor.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Abi AL katılımı zaten para için değil, oyunculara vitrin olsun diye gerekli.
.
.
.
Yani ikinci kısmı rahat rahat yapmak için ilk kısım şart yazdıklarımda :(

edit:

Ekstradan organizasyon sana gelir sağlamıyor ama daha iyi sponsorlara ulaşma imkanı sağlıyor. Marka değeri oluşturmanı sağlıyor. AL o açıdan da önemli yani Türk takımları için.

Hah şimdi tamam. Arhadaşım böyle yazsana o zaman. Kesinlikle haklısın vitrin konusunda.

@sotto
AL'nin sıkıntısı bence takımların ciddi bir çoğunluğunun izleyiciler için bir anlam ifade etmemesi. Yani sallıyorum. Carlos'a, Hans'a, John'a Osmanlıspor hiç bir anlam ifade etmiyordur. Elimden geldiğince kabul edilebilir kalitede olan maçları izlemeye çalışırım ama açıkçası Osmanlı ile eşleşmese oturup Zürih'in maçını izlemem. Yani Astra Giurgiu - Genk eşleşmesini takımların ülkeleri harici hangi ülkeden izleyecekler? Üstüne üstlük 16 eşleşme var. 1 gün içerisinde yapılan 16 eşleşme sırf sayıca fazla olduğu için bile kimsede ekstra bir heyecan yaratamıyor :D

Ha yine de sana katılıyorum. Lig usulüne girişmeden çift maçlı eleminasyon olunca underdogların yaptığı sürprizler turnuvalara renk katıyor. Böyle çok bir bayık oluyo.
Mesaj tarihi:
Yani Wenger ya da Ferguson demişti zamanında, ŞL'ye Rus ve Türk takımları alınmasın vs. diye de millet ağlamıştı bayağı.

Adam şey demişti işte hafta sonu önemli maçımız oluyor, hafta içi deplasmana gideceksek gidiş geliş 5000km yol çekiyoruz işte yorucu oluyor vs...

Şimdi ŞL'de bu durum kısmen düşük rastlanıyor çünkü genelde bir Ukrayna, bir Rus, bir Türk takımı oluyor maks. Belki bir tane İsrail takımı oluyor o da pek yok artık. Düşerse bunlardan biri grubuna tek deplasmana yedek ağırlıklı gidiyorsun. Geliri sağlam olduğu için kasmanı gerektirecek şeyler var ayrıca.

AL de gruptan çıktığında verilen para ŞL'de tek galibiyete eşit. Adamlar bunun için deplasman yapmayı umursamıyorlar bile. Hatta sadece İngilizler değil, Fransızlar ve Almanlarda çok iplemiyor. Nasılsa içeride koyar geçeriz 3 maçta da dışarıda bir puan alsak matematiksel olarak çıkıyoruz diyorlar. Bkz. Manu bu sene.

Adamlar 2 tane deplasman, toplam kat ettikleri yol 10.000km falandı ASDASDASDAS

He bir de AL'nn grup aşamasında kötü yanı o. O kadar çok Doğu Avrupa ve Asya takımı var ki turnuvada özellikle top class liglerden giden takımlar grubu zerre önemsemiyor işte. Bi İspanyollar biraz ciddiye alıyor onlarda eh işte.

Gruplardan sonra ama er meydanına dönüşmeye başlıyor. Özellikle 32'den sonra tamamen ciddiyete bağlıyor takımlar. O zaman AL'de zevkli oluyor harbi.
Mesaj tarihi:
Misal bu sene Benfica bize şanstı bir nevi :D

Adamları düşünsenize Portekiz'den kalkıp İstanbul ve Kiev yapıyorlar. İkisi de 3000 km adamlara, gidiş geliş 12.000KM ekstradan yol yaptı adamlar. Uçakla gidip geliyor ne olacak ulan diye bakılıyor bu olaya gerçi ama ciddi anlamda fiziksel olarak olmasa da mental olarak da sporcuları etkileyen bir durum bu uzun yolculuklar falan. Rutini değilse mesela NBA oyuncuları gibi vs... olaya ayak uydurmaları falan sıkıntı oluyor.
Mesaj tarihi:
e kusura bakmasınlar da dostluk maçına, maç arasında çin'e giden takımlar tatava yapmasınlar. zaten manu tatava yapmıyor, wenger dayı da bu marketing olaylarını bilmediği için sadece futbola odaklanıyor diyeceğim de... neyse.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Yani Wenger ya da Ferguson demişti zamanında, ŞL'ye Rus ve Türk takımları alınmasın vs. diye de millet ağlamıştı bayağı.

Adam şey demişti işte hafta sonu önemli maçımız oluyor, hafta içi deplasmana gideceksek gidiş geliş 5000km yol çekiyoruz işte yorucu oluyor vs...

wenger demistir. bergkamp in ucak korkusu yuzunden her yere arabayla otobusle gitmesi arsenal icin gg oluyodu sdfg
Mesaj tarihi:
http://fourfourtwo.com.tr/2016/12/18/gunes-balcikla-sivanmadi/

Son zamanlarda okuduğum en iyi BJK eleştirisi ki gerçi zaten temelde burada da aynı şeyi konuşuyoruz çoğumuz. Okuyun yine de zaman olursa.
Mesaj tarihi:
fiko ile muharrem transfer görüşmüş trabzon'da.
ekici + yusuf - ömer + frei deniliyor.
ekici'nin sözleşmesi sene sonunda bitiyor, sanmıyorum fiko birebir değiştirsin bunları.
yine ucuza kaçacağız kesin, ekici iş yapar mı bizde? bir sosa olmadığı kesin de bir tolga ciğerci de değil en azından. ortalama transferlerin takımı olduk sdfsd
yusuf'u istemez fiko herhalde, çok standart bir oyuncu değil mi? yine bir caner değil ama köybaşı da değil en azından. caner dönene kadar kiralamak istemiştir şg belki. ortalama yine.
babel bugün gol atmış etkili de oynamış, adam imza parası istiyor belli. ama bu da ortalama yine.
bu sene yine full kanser belli oldu son maça kadar
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Misal bu sene Benfica bize şanstı bir nevi :D

Adamları düşünsenize Portekiz'den kalkıp İstanbul ve Kiev yapıyorlar. İkisi de 3000 km adamlara, gidiş geliş 12.000KM ekstradan yol yaptı adamlar. Uçakla gidip geliyor ne olacak ulan diye bakılıyor bu olaya gerçi ama ciddi anlamda fiziksel olarak olmasa da mental olarak da sporcuları etkileyen bir durum bu uzun yolculuklar falan. Rutini değilse mesela NBA oyuncuları gibi vs... olaya ayak uydurmaları falan sıkıntı oluyor.

la topu topu 1 saat fazla ucuyorlar. Futbolculari 1 saat fazla ucmak mental olarak etkiliyorsa zaten almasinlar o paralari bosuna.
Mesaj tarihi:
adamlar kaleye bir tane isabetli şut çekip bize 2 gol attıp, bizi yendiler.

Neyse kendine gelir takım artık.

Bu arada Olcay'ın son dakikada kaçırdığı pozisyon mental olarak ne kadar kötü durumda olduğunun kanıtı.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

.

haberler var mı içeriden? bulut'un uşağı çıktı yine aboubakar gidici, eto'o geliyor felan diyor. stopere lombaerts deniyor ki iki senedir ortaya çıkan en mantıklı isim sanırım.
Mesaj tarihi:
Stringray said:

DarKRideR said:

.

haberler var mı içeriden? bulut'un uşağı çıktı yine aboubakar gidici, eto'o geliyor felan diyor. stopere lombaerts deniyor ki iki senedir ortaya çıkan en mantıklı isim sanırım.

Sosa hariç diğer söylediklerine dair duyum yok. Sosa içinde 1.5-2 aydır yani duyduğumdan beri yazıyorum ben zaten BJK kabul etmezse FB kapısında yatıyor, devre arası alır BJK'ye transfer çalımı diye haberler döşerler diye sadfsda

Aboubakar'ın opsiyonu kullanmayabilirler gibi duruyor ama bayağı alınmayacak diye anılmaya başlandı. Tabii Porto'ya eğer bir söz verildiyse ve tutulmazsa gelecek işlerde kötü etkiler ama daha öncede dediğim gibi, Aboubakar 10 milyon eder.

Aboubakar'ın sisteme uymayacağı ve Gomez gibi, hatta Ba gibi bile atmayacağı zaten belliydi ama bu kadar yerden yere vurulacak bir adam kesinlikle değil. Onun özelliklerine sahip forvetlere İngiltere de vs. fetişlik var. Al sat yapmak için bile 10m riskine girilir. Zarar edilmez.
Mesaj tarihi:
Llama said:

abi maça çıkmayalım
bir maça çıkmamanın cezası ne kadar yahu

Maça çıkalım da ŞG malını çıkartmayalım. Yeter iyice kafayı yedi ya

Beşıktaş'ımızın 11'i (v. Boluspor):Tolga-Beck, Rhodolfo, Atınç, Adriano- Gökhan İnler, Eslem, Kerim Frei, Olcay, Ömer-Aboubakar.

Buz üstünde oynanacak maç, -7 sabahtı daha soğuk olacakmış maç saati. Leş gibi ortam gitmiş sakatlıktan yeni çıkmış Rhodolfo'yu ve takımın tek sol bekini, hatta İnler'i de koy üç tane sakatlık riski yüksek ya da sakatlandıklarında yeri dolmayacak adamı diyeyim oynatıp böyle amaçsız maç için gereksiz risk alıyor.

Biri söyleseydi içeride iki maçı var, arada tatilde oynayacak onları. İkisini de kazanırsa gruptan çıkıyor matematiksel olarak diye keşke. Kendi düşünemiyor mal belli ki.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:
]

Sosa hariç diğer söylediklerine dair duyum yok. Sosa içinde 1.5-2 aydır yani duyduğumdan beri yazıyorum ben zaten BJK kabul etmezse FB kapısında yatıyor, devre arası alır BJK'ye transfer çalımı diye haberler döşerler diye sadfsda

Aboubakar'ın sisteme uymayacağı ve Gomez gibi, hatta Ba gibi bile atmayacağı zaten belliydi ama bu kadar yerden yere vurulacak bir adam kesinlikle değil. Onun özelliklerine sahip forvetlere İngiltere de vs. fetişlik var. Al sat yapmak için bile 10m riskine girilir. Zarar edilmez.

daha önce de söyledim zaten sosa eskisi gibi oynamaz, bizde transfer olmak için kastı milan'a kapağı da attı. tr'ye döneceğini hiç sanmıyorum karısı çocuğu vs. hele şu tr'ye.

aboubakar konusuna katılıyorum hatta ara dönemde eto'o alınırsa kendini çok daha iyi gösterecek. vatandaşı, aynı dili konuşuyorlar ve harika çift forvet - striker / kanat olurlar. eto'o parasını çıkarır transfer olsa bile İngiltere'ye bence.
Mesaj tarihi:
Sosa değilde işte menejeri paso BJK'yi yokluyor. Yoklarken de FB bizi istiyor diyor sürekli, anlaşacağız vs. diyor. Yemliyor olabilir de gerçi ama katılıyorum. Sosa geçen yıl iyiydi ama öncesinde gayet sıradan bir oyuncuydu. Giderse de FB'ye yani gerçekse FB yoklaması ki FB'nin de 1-2 kere yokladığını biliyoruz 2 ay kadar önce, hayırlı olsun. Geçen seneki gibi olmaz bence de :D

Aboubakar'a BJK taraftarının yaptığı ciddi anlamda şımarıklık başka bir şey değil. Gördükçe yazılanları sinirleniyorum. Başka bir şey demek de istemiyorum bu konuda. Kaçırması ayrı konu ama onu işletemeyen sisteme kimse eleştiri bile getirmiyor. Gomez kadar topla buluşuyor mu mesela diye sorarlar adama? Adamın hatası mı? değil... Neyse...

https://pbs.twimg.com/media/C0IpTT6WgAUYOeE.jpg

Şurada 11'den 4 adam riske etmesi ŞG köylüsünün ...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...