Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
o kadar kötümser olma, sezon öncesi hazırlığında transferlerin hiç biri yoktu, 2. yarı aksıyo dediğin adamlar hala fizik olarak hazır değil, biraz daha zaman lazım bazı şeylerin otuması için.
Mesaj tarihi:
Fazla moral bozukluğu olmuş harbi dsafsdfsd

kadro derinliği olarak bjk'nin yarısına yetişen takım yok şuan ligde. yani aslında var bence en derin kadro başakşehir'de ama onlarda da kalite farkı var işte asdfsd

başakşehir'in şuan her oyun tarzını oynayacak oyuncu havuzu var yoksa. 1-2 tık daha kaliteli takım olsa direkt şampiyon bile çıkabilirlerdi. şuan bile gs'den daha yüksek şampiyonluk şansları sasdffsd

hatta anlık olarak bakarsak sanırım bizden de fazla, böyle devam edersek :(
Mesaj tarihi:
Adriano-caner 2si beraber kanatta oynamamalı.
G.inler-atiba 2si beraber göbekte oynamamalı.
Quaresma-Talisca 2si beraber oynadığında takım savunması adına iyi olmaz.
Mesaj tarihi:
Kadro derinliği dediğiniz şey aslında kağıt üzerinde pek çok kaliteli adam var ama sisteme ve birbirleriyle oynamaya ne kadar uyumlular soru işareti.

Geçen senenin kısa pas oyununu oynayamıyoruz.
Hızlı kontra oynayamıyoruz, kanatlarımız GS'ın aksine buna müsait değil.
Doldur boşalt için gerçek anlamda pivot forvetin yok.

3'lü veya 2+1'li ortasaha'da Tolgay, İnler, Oğuzhan, Atiba, Talisca var doğru. Ama geçen seneki oyunu oyunu bu adamlarla oynayamıyorsun.

Şu anda ne oynadığımız belli değil. Sayıca ve kalite olarak güzel seviyede takım ama eğer tökezlerske bu kadro derinliği kaosa yol açacak yavşak medya onu oynatmadı bunu oynattı puan kaybetti goygoyuna başlayacak.
Mesaj tarihi:
Oyun oynayamıyorsundan ziyade oynatamıyorsun da demek gerek.

Hoca kadronun kendi kimliği altında ezilmese gayet adapte edebilir, hybrid bir sistem oluşturabilirdi. Hani Gürcan'ı tanıyanlar vardır bizim Altınsay grubundandır o da dün güzel dedi.

Ramsey sağ kanat oyuncusu mu? Wenger uzundur onu sağ açık oynatıyor ve sistem içinde feci verimli oynuyor. Cazorla gelip ön liberoda oynuyor. Oğuzhan bugün Arsenal'e transfer olsa belki de Ramsey gibi kanat oynatacak Wenger vs... gibi şeyler demişti.

Hoca şimdi bu oyuncular böyle oynamayı seviyor diye herkesin işine gelir bir sistem peşinde koşuyor ama olmayacağını biz fark ettiysek umarım o da fark etmiştir, etmesi de gerek zaten.

Gerçi ilk yarıdaki kadro cidden fazla iyiydi. Maça hazırlandığımız belli ki şu Kiev'e tek bir şutu bırak gol girişimi vermedik. İstatistikler ortada, topa hakim olup ezdik. Yediğimiz ataklar bile ilk yarısının son hücumu hariç çok boş beleş ataklardı.

Toparlanıp tekrar bir sistem oturtmamız şart. inler - atiba aynı anda olmadığı gibi talisca - quaresma da aynı anda olmuyor. orada da mesela q7 kes, talisca kanat devşir ve kanat forvet olarak kullan. takım her şekilde iş yapar. q7'yi de maç sonlarında al kenardan dünün yarmolenko'su gibi oynasın.

sistem çok, önce hocanın bir karar vermesi gerekiyor.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Caner kısmen de 30+ yaşında kariyeri boyunca aynı tipte oynamış Gökhan'ın değişmesini beklemek de saçmalık bence :(

Zaten transferi mantıklı kılan adamı alırken tipini, alışkanlıklarını vs. belirleyip ona göre yapmaktır. Gökhan bu, Caner bu, GG bu, Aboubakar bu vs...

Bunları alıp tarzlarını değiştirmeye çalışırsan çok büyük ölçüde patlar gidersin. Değişime karşı koyup patlayan nice adamlar oldu. Zaten değişime ayak uydurup yeni tarz oluşturabilen futbolcu sayısı senede 20'yi falan geçer mi tüm dünyada bilmiyorum.

Bu adamların hepsi kendi içinde kalite ama geçen seneki sisteme oturtamayacağımız adamlar. Geçen seneki oyunu beklemeyip yeni bir şeylere geçmek şart artık.

kardeş böyle diyordun 10 gün önce. takım kötü gidince söylemek önemli değil bunları, görünen köye illa yenilgiler kılavuz etsin zaten...
Mesaj tarihi:
temelde yine aynı şeyleri söylüyorum ki :( bir şey değişmedi o görüşümde.

örneğin caner üstünden gidersem. caner'in yıllardır alışkın olduğumuz oyun tarzı zaten erken orta değil midir? evet. bu adamı çıkıp geçen sene ismail'in yaptığı gibi full orta ile oynayan, al-vere girip takımı kanattan hücuma çıkartan bir rol modele büründürebilir miyiz? Hayır.

Ama Caner'in var olan yetenekleri üzerinden yeni bir rol model yaratabilir miyiz? evet yaratırız. hoca diyecek ki benim oyun sistemim bu, senin oyununun bozulmasını istemiyorum. yine aç ortanı ama gördüğün gibi orta keseceğin yerde; 12 orta keseceğin yerde 6 tane kes ama çoğunlukla rakip oturmamışken kes. Atıyorum kiev savunması yerleşmişken 1.91 boy ortalaması olan stoperlerin ortasına kesme, içeri oyna gerekirse geri oyna top bizde olsun.

Caner'e desen böyle buna uymaya çalışır. çıkar yine istemediğin ortaları açar ama oyuncu kimliğinden ötürü eyvallah der geçersin.

O beğenmediğimiz İsmail'in görevini Caner şuan bu sene yapamıyor. Sıkıntı o.

Ben oyuncu kimliği değişmez diyorum zaten başka bir mevkiiye adapte edilebilir. Caner'i açık denemek gerek diyip de olmadığı 2 maçta görünce vazgeçen de bendim yani. Yaşı geçmişlerde iş biraz zor evet ama onun için mesela kanatta Q7 yerine Talisca oynasın diyorum. Q7'ye yeni görev bulamazsın adam bu adama Talisca'yı her yere monte edersin özellikleri ön plana çıkınca.

edit:

Gerçi o anlamda karşı çıkmak için dememişsin galiba, anlamadan wot döşedim sadfds spoya alayım da bari aynı şeyi savunmuşum sayfada gereksiz yer kaplamasın.
Mesaj tarihi:
abi bırak allasen

calimero said:

Stringray said:

calimero said:

Stringray said:

orta sahadan kısa pasla yarma olayı güzel de tsl'de rakipler bunu otobüs çekip onlarca faul yaparak kolayca ekarte ediyor artık abi. öğrendiler yani taktiği özellikle kendi sahalarında direk bunu yapıyorlar. sarı felan da çıkmadığı için doğru dürüst oyunumuz yalan oluyor.

bu nedenle bu seneki kanat ve uzun top olayı benim hoşuma gidiyor ki bunu yapacak kadro yapısı mevcut. sadece forvet soru işareti bu noktada zira aboubakar'ı halen izleyemedik. takım oturunca set hücumlar da başlar zaten ama artık tek silahımız bu değil.

Yeni bir silah aldın diye eski güçlü silahından vazgeçmenin alemi yok, ki şg'in de vazgeçeceğini düşünmüyorum, şu anda sadece futbolcular alışık değil. Caner, gelen topu şişiriyor mesela, daha basit oyna caner, garanti top geldiğinde kes içeri yoksa göbeğe oyna denmesi lazım. G. İnler, harika kanada uzun top atıyor ama yarısı tabi yine rakipte. Ona da gökhancım atibaya ver sıkışınca her atakta kanattan gitmemize gerek yok denmeli vs vs. Tabi bunlar alışılacak şeyler, ilk haftaları daha ligin çoğu adam lig başladıktan sonra geldi.

maalesef bu teoride yapmayalım denilince olmayacak bir şey değil. mesela caner ve inler'i örnek vermişsin ama bunların ikisi de futbol karakteri çok sağlam ve sahaya ağırlıklarını koyuyorlar. kendi stillerinden vazgeçirip basit oynayamayacağın iki adam. bunlar oynuyorsa takım uzun araya top / kanattan orta şeklinde oynar baskın olarak. bu adamlara bunu yapma diyemezsin standart oyuncu olurlar bunu da yediremezler kendilerine.

Allah allah messi değiller ki abi etrafına takım kurasin. Çok basit, Caner oğlum ceza sahası etrafına gelmeden orta yapma diyeceksin ki bekin görevi budur Beckham değilse ve forvette de araya çılgın kaçan ya da her topu indirecek bir adam yoksa. Aynısı Gökhan inler için de geçerli, Gökhancigim hobi olarak yine yap zorda kalırsak yine yap en iyi opsiyon oysa yine yap ama her topu kanada uzun şişirme denebilir gayet, ki denmeli de yoksa her oyuncu aldığımızda onun karakterine göre oyun şekillenir. Oyuna giren çıkan oyuncuya göre sürekli taktik değişir ki işin içinden çıkamazsin. Şenol bunu oynayacaksınız arkadaşlar diyecek onlar da oynayacak, bu onları standart oyuncuya falan da dönüştürmez, Caner fenerde böyle oynamıyordu örneğin.

ben bunu demişim sen onun üzerine söyledin bunu. e caner her pozisyonda early cross kesme, mantıklıysa kes demek zaten benim üstte söylediğim. sen ona cevaben söylüyorsun bunu.

Edit: ki sadece sen de değilsin tabi, bir aktiftablet bana katılmışken herkes aksini iddia ediyordu.
Mesaj tarihi:
E tamam da benim dediğimin senin dediğini de çürütür yanı yok ki? Ben niye tartışıyoruz şuan onu anlamadım sadfsfsd

Caner'den İsmail görevi beklemek saçmalık yani o zamanda demişim, şimdi de diyorum. Ama çıkıp alışkanlıkları doğrultusunda Free oynamasına da karşıyım ki o dönemlerde de karşıydım. Ben kaç haftadır benzer şeyleri diyorum ki, he dün bu yüzden eldeki maç kaçınca şiddetlendi dediklerim de kaç haftadır burada takım dağınık oynuyor diyen de hoca yüzünden diyen de benim :( Ha hep lig uzun, takım toparlanıp domine edecek dediğimden aşırı rahattım ama ŞL'de elden kayınca galibiyet işte sinir yaptım fazlaca doğal olarak.

Yani temelde iki yazdığım arasında düşünce farkı da yok. Niye şuan oraya girdik anlamadım sadfasd
Mesaj tarihi:
ya şl takipçi kasıyor bence
yok doğum günü kutlamalar yok bir şeyler..
hem millet oy verin diye uğraşıyordu baya sosyal medyada bizim kadar böyle uğraşan yok ondan seçilmiştir
Mesaj tarihi:
abi adam son dünya kupası sahibi takımın önemli bir oyuncusuydu, yaşı da geçiyor artık uefa jübile güzellemesi yapıyor işte. gelsin bir de bize sorsunlar nedir çektiğimiz sdfsd
Mesaj tarihi:

Wispy said:

Staddaydım, ilk yarı baskı var iş yoktu. Takım bildiğin pozisyona giremiyor. Geçen seneye göre hakikaten feci halde geriye gittik.

Adriano çok aksadı. Kırmızı riski de vardı. Şenol hoca çok bekledi çıkarmak için. Hayalkırıklığı

Caner early cross takılıyor kafasına göre. Vasat

Atiba geçen senenin gerisinde.

Tolgay ilk yarı iyiydi, sarı gördü, ikinci yarı pili bitti. Yalnız çok riskli oynuyor. Böyle oynamaya devam ederse yedirecek bir tane.

Talisca ilk yarı zaman zaman iyiydi, ikinci yarı kayboldu. İlk 10dk'da saçma sapan şut yerine Quaresmaya bıraksaydı keşke.

Quaresma yine kendine oynuyor.

Aboubakar çok kayboldu ikinci yarıda. Almeida pozisyona giriyor veya takım pozisyona sokuyordu o hayvan kaçırıyordu. Böyle bir futbol oynamıyoruz. Adamı şöyle rahat rahat bir pozisyona sokamadık. Kötü adam değil ama korkarım hem Talisca hem bu arkadaşta aşı tutmayacak.

Geçen seneki pas oyunu yok. Uzun oynuyoruz haybeye, duran toptan atıyoruz. Başka da bir olayımız kalmadı.

Şu anda Beşiktaş ligde favori falan değil bu futbolla ve kadroyla. GS iki adım önde.
Kalecileri zaten iyiydi. Eren ve Tolga aşıları da iyi tuttu, bu 3 mevkide de bizden iyiler. Bruma canavar gibi dönmüş, bizim kanatlar perişan halde. Kadro derinliği dar deniyor, daha Podolski ve De Jong katılacak, ayrıca geçen sene dar rotasyonla da şampiyon olunabileceğini gösterdi BEşiktaş.

Çok fantastik bir form yakalamazsak bu sene işimiz zor.

Ha bir de keşke Bilic'i kovarlarsa devre arasında Töre geri gelse. Kanatlara hareket gelir biraz.

Moral bozukluğu, karamsarlık falan denmiş ama inanılmaz derecede gerçekçi ve mantıksal bir gözlem.
Sene sonu gs-fb şampiyonluğu bjk taraftarının suratına tokat gibi çarpıp gerçekleri anlamasına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
kayserili said:

Wispy said:

Staddaydım, ilk yarı baskı var iş yoktu. Takım bildiğin pozisyona giremiyor. Geçen seneye göre hakikaten feci halde geriye gittik.

Adriano çok aksadı. Kırmızı riski de vardı. Şenol hoca çok bekledi çıkarmak için. Hayalkırıklığı

Caner early cross takılıyor kafasına göre. Vasat

Atiba geçen senenin gerisinde.

Tolgay ilk yarı iyiydi, sarı gördü, ikinci yarı pili bitti. Yalnız çok riskli oynuyor. Böyle oynamaya devam ederse yedirecek bir tane.

Talisca ilk yarı zaman zaman iyiydi, ikinci yarı kayboldu. İlk 10dk'da saçma sapan şut yerine Quaresmaya bıraksaydı keşke.

Quaresma yine kendine oynuyor.

Aboubakar çok kayboldu ikinci yarıda. Almeida pozisyona giriyor veya takım pozisyona sokuyordu o hayvan kaçırıyordu. Böyle bir futbol oynamıyoruz. Adamı şöyle rahat rahat bir pozisyona sokamadık. Kötü adam değil ama korkarım hem Talisca hem bu arkadaşta aşı tutmayacak.

Geçen seneki pas oyunu yok. Uzun oynuyoruz haybeye, duran toptan atıyoruz. Başka da bir olayımız kalmadı.

Şu anda Beşiktaş ligde favori falan değil bu futbolla ve kadroyla. GS iki adım önde.
Kalecileri zaten iyiydi. Eren ve Tolga aşıları da iyi tuttu, bu 3 mevkide de bizden iyiler. Bruma canavar gibi dönmüş, bizim kanatlar perişan halde. Kadro derinliği dar deniyor, daha Podolski ve De Jong katılacak, ayrıca geçen sene dar rotasyonla da şampiyon olunabileceğini gösterdi BEşiktaş.

Çok fantastik bir form yakalamazsak bu sene işimiz zor.

Ha bir de keşke Bilic'i kovarlarsa devre arasında Töre geri gelse. Kanatlara hareket gelir biraz.

Moral bozukluğu, karamsarlık falan denmiş ama inanılmaz derecede gerçekçi ve mantıksal bir gözlem.
Sene sonu gs-fb şampiyonluğu bjk taraftarının suratına tokat gibi çarpıp gerçekleri anlamasına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Bu yorum bence de karamsar, fakat burada başarı gelince aniden summon olan polyanna'lara göre daha gerçekçi. Sol bek dışında Galatasaray'ın tüm pozisyonları hem nitelik hem nicelik olarak gayet yeterli sadece lig hedefi gözetildiğinde. Beşiktaş'ın zaten daha alternatifli ve geniş bir kadrosu olması beklenen bir durum CL'yi de eklediğinizde, Talisca ve Aboubakkar potansiyellerini düzenli yansıttığı zaman daha objektif değerlendirebiliriz, fakat sakatlarımız da döndüğü zaman kağıt üzerinde bir üstünlüğü söz konusu değil Beşiktaş'ın.
Mesaj tarihi:
Abi BJK'nin kağıt üstünde de üstünlüğü söz konusu maalesef :(

Ama lig için fazlasıyla yeterli olduğunu ben daha sezon başı söylüyordum. Ha böyle başlangıç beklemiyordum ayrı konu da daha düşecek GS.

Temelde GS'nin asıl sınavı bu haftadan itibaren başlayacak, yani maç haftası. Karabük ve BJK hariç ciddi bir sınavı olmadı GS'nin kolay puanları topladı. Ha dersin Rize kolay puanından siz bala göte 3 çıkardınız diye orası bizim rezilliğimiz, kolay olduğunu değiştirmiyor sdafsda

Bir şampiyonluk lafı edilecekse mantıklı bir şekilde önümüzdeki 6 haftadan sonraki genel performansa bakılarak edilmeli, GS sırasıyla;

Gençlerbirliği (dep)
TS (içeride)
Adana (dep)
Başakşehir (içeride)
Fener (dep)
Bursa ( içeride)

İç saha avantajı GS'de de olsa, TS ve Adana maçlarından garanti üç puan yazılacak olsa da zor fikstür, bir anda 6 puan geride kalma ihtimali var ki Beşiktaş'ın fikstürde kolay bayağı, hatta Başakşehir'in vs. de kolay.

Bu periyot geçildikten sonra ciddi anlamda iddialı konuşmak gerek. Aynı şekilde BJK içinde. Kolay maç haftaları geldi bizim de ama zorlanıyoruz açık açık, hatasız geçmediğimiz sürece bu periyodu bizim de çok laga luga yapma hakkımız kalmadı.

Birkaç hafta önce vardı ama artık yok diyelim.
Mesaj tarihi:
fernandao net iyi transfer olur, ki fenerde de şu anda banko yazacağım 1. isim fernandao olur kadro yazarken (daha önce de demiştim şu kilosuna rağmen). Adam sonradan girdiği her maçta 1 tane kafa topu vermedi rakibe, 15-20 dakika oynadı her gelen topta ya top dağıttı, ya kafayla indirdi ya da vurduğu kafa, şut direkten döndü. klasik fener beğenmezliği, harcadılar adamı. ne oynarsan oyna soruyorum hala fenerlilere fernandao dışında santrafor olarak oynatabileceğiniz kim var?

abou da belki kendini bulur neticede 1 sene kiraladık devre arası gönderme şansımı yok. abou santrafor değil, bu nedenle biraz da haksız eleştiriyoruz kendisini. 2. forvet oynarsa daha etkili olabilir. fenerde de hakeza sow, emenike v.persie böyle daha etkili olabilir ama göremiyor davar advocaat, çizdi üstünü sanırım.

ama mendes ve porto kafasından ötürü kendini fazla riske atmıyor gibi geldi bana, ondan sıyrılması lazım. uzun uzun yazarım bir ara o konuda da. (bunu aboubakar için yazmıştım fernandao için yazmışım gibi anlaşılmasın)
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...