Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyük veriler ve jQuery Datatables


khazadum

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Büyük bir veri setim var. Örnek vermem gerekirse sadece users tablomda 500.000 satırlık bir veri var. Şu anda yönetim panelinde normal form ile arama yaptırıyorum. Kolaylık olması açısından jQuery Datatables kullanmak istiyorum ama nasıl işlem yaptığı ve large data set 'lerde nasıl bir optimizasyon sağladığını öğrenmek istiyorum. 50 sayfaya tek tek gidip arama yaptırıyorsa POST'tan daha sağlıklı olmayacağını düşünüyorum.

veya sizin bildiğiniz kullanım kolaylığı açısında makul olan datatables alternatifleri var mı? Önerileri de dinlemek isterim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok fazla veriyi server side'da halletmen gerekiyor illaki. veritabanından o kadar veriyi çekmesi + o veriyi cliente göndermesi + jquerynin o kadar datayı tabloya eklemesi vs hepsi süre alan işlemler.

client'i de düşünmen lazım ayrıca. bilgisayarında yeterli ram yoksa o kadar veri üzer adamı, sayfayı vs.vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sınırlı deneyimim ile paging kullanmadan patlar o iş diyorum.

Draw falan bir parametreleri vardı onun, onunla 50şer falan çek diyeceğim de bu sefer de 500.000 / 50 = 10000 sayfa eder. 100er çeksen 5000 sayfa.

Bence seni kurtaracak şey, tabi bu veri ve gereksinime de bağlı da, arama özelliği koyup ona göre datatablea veri çekmek olacaktır.

Yoksa orası yakın zamanda "Abi girme oraya browser çöküyor" sayfası olabilir :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...