Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternetin sürekli gidip gelmesi

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Abuk subuk sorunların beni bulmasına hastayım.

Oyun oynarken sıkıntım yok ancak webde gezinirken sağ alttaki system tray'de network simgesi 10 saniyede bir çarpı olup geri geliyor. çarpı iken tabii ki internet yok. Şimdilik tespit edebildiğim kadarıyla dediğim gibi sadece web'de gezinirken. Browserla alakalı sorun olabilir mi diye başka browser denedim, sonuç aynı. Anti-virüs'ü firewallı devre dışı bıraktım, sorun aynı. DNS ayarlarını otomatiğe getirdim, aynı. Modem ayarlarından uPnP kapattım, düzeldi gibi geldi, bi süre sorun yaratmadı, ama şimdi yine aynı.

NE SALAK SALAK SORUNLAR BUNLAR YA KAÇ YAŞINDASN SEN HI KAÇ YAŞINDASN
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı sorun bende oyun oynarken oluyor.....

10 saniyede 1 değil ama mesela gün içinde bir ara üst üste 3-4 defa çarpı oluyor 30 saniye bitmeden tekrar düzeliyor. sonra tekrar oluyor filan. 3-4 tane döngüsünü tamamlayınca yine normal. Lag bile yok.

Sebebini bilenler varsa ben de takipteyim konuyu.
Sosyal ağlarda paylaş

çok basit abi check listi

1-kabloyu değiştir
2-format
3-modem

sırasıyla

başka bir şey olamaz (ISS ı zaten arayıp, sinyalde sorun olmadığını teyit ettiğini varsayıyorum)

wifi adaptör kullanıyorsan direkt suçlusu odur bu arada.

hatta format adımını da format atmadan çizebilirsin. telefonu usb'den pc'e bağla, usb üzerinden network tethering aç. birkaç saat kullan. eğer net hala zırt pırt gidiyorsa virus, ot bok olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

telefon olayını bi denerim lakin şöyle bişey var, evde bir de laptop var o wifi ile bağlanıyor. onda sorun yok. ha ama peder kullanıyor onu, 2-3 hafta önce internetim gidiyor diye şikayet ediyordu, o arada da bende sorun yoktu. şimdi işler tersine döndü.

Kabloyla ilgili olsa oyunda da gitmesi gerekmez mi? veya torrent kullanırken vs.

sadece webde gidiyor. En son yatmadan önce modem ayarlarında http portunun 80 olduğu yazıyordu port forward sayfasında, onu açtım. çok bi deneme fırsatım olamadı ama. Lakin daha önce http portu açmam falan gerekmedi yani. modem 2 senedir aynı, sadece pc değişti bir de win 7'den win 10'a geçtim.

anakarttaki ethernetin gg olması ihtimali çok zayıf, makine full yeni, 2 aylık. ayrıca gg olsa dediğim gibi yine sadece webde değil heryerde giderdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

kablo olur, ip çakışması olur(aslında olmaz ünlem çıkar o durumda), ethernet portu bozuktur, ethernet cipseti gidiktir,modem göçüktür.

o değil de hepiniz alın olm.

router ın kralı geliyo

kral

konusu degil ama böyle süper bir router önerebilir misin. böyle anasinin nikahindan sorunsuz cekecek falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...