bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 arkadaşlar, bu hafta sonu ev tutuyorum. şimdi arada emlakçı var, normalde ben bir kira verir makbuz almadan sırtlarını kaşırım. fakat bunlar bana çakallık yapmak istiyor. neymiş efendim 12%+kdv miş normalde, bize iyilik yapmak için kdv almayacaklarmış. bir iki kaynak okudum, kdv zaten 12% nin içerisine dahilmiş (hatam varsa bilen arkadaşlar düzeltsin) bu konuda bir yalan söylüyorlar. 12% i alıp bir de alındığın dair bir şey vermeyecek yani gelir olarak göstermeyecek onu. şimdi tamam 10% falan diye ağlamaya başladı ama canım sıkıldı beni ayakta silmeye çalışmalarından. diyorum ki, 12% vereyim (2% daha fazla vereyim) ama bu ipnelere o geliri beyan ettireyim. yasal olarak yapmaları gerekli zaten. merak ettiğim şu, 12% sini ödetip bi de fatura ettirirsem, bunun üzerinden aşağı yukarı ne kadar vergi alıyor devlet? atıyorum 12% si 3000tl olsun, ne kadarı vergiye gider onların tarafında. var mı kabaca bilen eden. tldr: emlakçı kiralama komisyonu üzerinden ne kadar gelir vergisi ödüyor bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 ne ugrasacaksin .ucuz yollu anlas..git vergi vermiyorlar diye bimere sikayet et.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Kim verir %12 abi sdfg Yeni rezidans mi ev? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 abi 2-3 mırın kırın etsen hemen iniyorlar zaten. Bir de aile büyüğü getir üstüne. Onlara da iniyorlar daha da sdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 neyin %12 si Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Bir de 25k ya daire tutmak..helal....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Yillik uzerinden 12 diolar sanki 1 kira gibi algi olusuo. Baska bi yer daha var diye ayak yap bi kiraya fit olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 evet ya aylik kirasi 25k ..ohs..bakalim nerelerde varmis.. buyukcekmece yali.. fatihte komple bina cengelkoy villa atakoy lebiderya daire leventte villa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 #richkidsofpaticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 ne aylık 25 bini lan, hiç mi ev tutmadınız hiç mi ev kiraya vermediniz bu yaşınıza kadar. yıllık toplam kira bedelenin 12% si. aylık kiranın değil. Kiralama işlerinde, yıllık kira bedeli üzerinden; Kiracıdan yüzde 12 komisyon ücreti alınır. Bu orana Katma Değer Vergisi (KDV) dahildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Esh said: Kim verir %12 abi sdfg Yeni rezidans mi ev? hayır sinirlendiğim nokta şu, 12+kdv diyerek racunu 3000 lira olan şeyi 5000 lira gösterip ondan sonra bana iyilik yapıyormuş gibi "fatura kesmeyiz, şunu yaparız" falan demesi. vebayı gösterip, ölümü seçtiriyor yavşak. tutabildiğini ayakta silkiyorlar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 ben valla % üzerinden konuşmadım. "o kadar para çok yaa" ile başladım. "Emin değilim şimdi, bilemedim" ki ile devam ettim komisyon pazarlığını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 bingildak said: Esh said: Kim verir %12 abi sdfg Yeni rezidans mi ev? hayır sinirlendiğim nokta şu, 12+kdv diyerek racunu 3000 lira olan şeyi 5000 lira gösterip ondan sonra bana iyilik yapıyormuş gibi "fatura kesmeyiz, şunu yaparız" falan demesi. vebayı gösterip, ölümü seçtiriyor yavşak. tutabildiğini ayakta silkiyorlar işte. emlakçı baban olsa güvenme. öyle pislik adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 neyse avukatla görüştüm, triggered isterse 12%'den şirket adına fatura keserek, istemezse bir kira bedeli alarak faturasız seçeneklerini sunucam. 12%'den silke silke vermek zorunda zaten. yamuk çizerse direkt maliyeye şikayet, 1 haftada incelemeye alıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 şu bilgileri de ekleyim, 2 gün sonra biri arama yaparsa işini görsün. istanbul için : 211 55 55 - emlak komisyoncuları ve danışmanlık odası yasal bedel : 12% (kdv dahildir), ayrıca kdv bedeli istenemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Pardonda 1 kira bedeli işte ? tüm emlakçılar öyle çalışıyor bir kira bedeli alırlar ne bu yüzdelikler filan kafanı karıştırıosun ahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 sen fatura kestirsen bile emlakçı vergi ödemeyecek. sene sonu kar göstermediği zaman vergi yok, muhasebecisi her türlü ayarlıyordur. adamın dükkanındaki vergi levhasına bak, muhtemelen matrahsız yazıyor olacak, en kötü 3-5 bin TL yazar (1 yıllık kar, yersek). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 %12 <> 1/12 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 maliye incelemede yakalayamıyor mu bu ipnleri? şikayet etsek bize fatura kesmeden para alıyorlar falan diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 ben de %12 ilk kez duydum, ki bir yakınım 5 yıl kadar yapmıştı emlakçılık. hep 1 aylık kira olarak geçer. satışlarda da %1.5 + 1.5 mu neydi galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 bir kira bedeli fatura kesmeden raconudur. yasal olan 12% kiralamada. 3%-3% satışta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 geçen evi tuttuğumda da aynı muhabbeti yapmıştı emlakçı. 12% falan dedi. masadan kalktım direkt, bir kira isterseniz vereyim yoksa evi tutmuyoruz diye. ev sahibi falan da oradaydı. arkamdan koşa koşa geldi 5 dk sonra asdasd. de işte bekar evi değil, böyle evde bulamam ondan çok hunharca davranamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Davran abi. elini korkak alıştırma. Vur joker vur. Biz de arkadaşla ev tutarken, ev sahibi imza günü daha yüksek kiar isteyince kalkmıştık masadan. Sonra emlakçı aramıştı. İkna ettim diye. "bilemiyorum, o kadar ilerlemişken, dalga geçer gibi kira yükseltmek istedi...emin değilim artık istediğimden, ayıp etti" filan yapmıştım. Zaten düşmüş olduğu komisyonu anında daha da indirdi. Cidden geçirebildiklerine ya. ilk istedikleriyle verdiğin arasında bu kadar fark olamaz yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 150.000 liralık dükkan aldım geçen emlakcıya 500 verdim saldım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 %12 max işte... geçemez onu Hertürlü lafı çak bibok diyemezler zaten bok gibi para kazanıyorlar uyuz oluyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar