Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emlakçı Komisyonu

bingildak

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar, bu hafta sonu ev tutuyorum. şimdi arada emlakçı var, normalde ben bir kira verir makbuz almadan sırtlarını kaşırım. fakat bunlar bana çakallık yapmak istiyor. neymiş efendim 12%+kdv miş normalde, bize iyilik yapmak için kdv almayacaklarmış. bir iki kaynak okudum, kdv zaten 12% nin içerisine dahilmiş (hatam varsa bilen arkadaşlar düzeltsin) bu konuda bir yalan söylüyorlar. 12% i alıp bir de alındığın dair bir şey vermeyecek yani gelir olarak göstermeyecek onu. şimdi tamam 10% falan diye ağlamaya başladı ama canım sıkıldı beni ayakta silmeye çalışmalarından. diyorum ki, 12% vereyim (2% daha fazla vereyim) ama bu ipnelere o geliri beyan ettireyim. yasal olarak yapmaları gerekli zaten.

merak ettiğim şu, 12% sini ödetip bi de fatura ettirirsem, bunun üzerinden aşağı yukarı ne kadar vergi alıyor devlet? atıyorum 12% si 3000tl olsun, ne kadarı vergiye gider onların tarafında.

var mı kabaca bilen eden.

tldr: emlakçı kiralama komisyonu üzerinden ne kadar gelir vergisi ödüyor bilen var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

ne aylık 25 bini lan, hiç mi ev tutmadınız hiç mi ev kiraya vermediniz bu yaşınıza kadar.

yıllık toplam kira bedelenin 12% si. aylık kiranın değil.

Kiralama işlerinde, yıllık kira bedeli üzerinden; Kiracıdan yüzde 12 komisyon ücreti alınır. Bu orana Katma Değer Vergisi (KDV) dahildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Kim verir %12 abi sdfg

Yeni rezidans mi ev?

hayır sinirlendiğim nokta şu, 12+kdv diyerek racunu 3000 lira olan şeyi 5000 lira gösterip ondan sonra bana iyilik yapıyormuş gibi "fatura kesmeyiz, şunu yaparız" falan demesi.

vebayı gösterip, ölümü seçtiriyor yavşak.

tutabildiğini ayakta silkiyorlar işte.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Esh said:

Kim verir %12 abi sdfg

Yeni rezidans mi ev?

hayır sinirlendiğim nokta şu, 12+kdv diyerek racunu 3000 lira olan şeyi 5000 lira gösterip ondan sonra bana iyilik yapıyormuş gibi "fatura kesmeyiz, şunu yaparız" falan demesi.

vebayı gösterip, ölümü seçtiriyor yavşak.

tutabildiğini ayakta silkiyorlar işte.

emlakçı baban olsa güvenme. öyle pislik adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen evi tuttuğumda da aynı muhabbeti yapmıştı emlakçı. 12% falan dedi. masadan kalktım direkt, bir kira isterseniz vereyim yoksa evi tutmuyoruz diye. ev sahibi falan da oradaydı. arkamdan koşa koşa geldi 5 dk sonra asdasd.

de işte bekar evi değil, böyle evde bulamam ondan çok hunharca davranamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Davran abi. elini korkak alıştırma. Vur joker vur.

Biz de arkadaşla ev tutarken, ev sahibi imza günü daha yüksek kiar isteyince kalkmıştık masadan. Sonra emlakçı aramıştı. İkna ettim diye. "bilemiyorum, o kadar ilerlemişken, dalga geçer gibi kira yükseltmek istedi...emin değilim artık istediğimden, ayıp etti" filan yapmıştım. Zaten düşmüş olduğu komisyonu anında daha da indirdi.

Cidden geçirebildiklerine ya. ilk istedikleriyle verdiğin arasında bu kadar fark olamaz yani..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...