Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uthgard 2 hafta!

hattok

Öne çıkan mesajlar

Nesi saçma ki abi : D gathering yapmaktan daha mantıklı. Level kasarken para da kasıyorsun parayla satın al işte bir de gathering için tiere göre o haritaya git şu hayvandan deri toplamaya mı kascaz :D Sanki level kasmak yetmiyormuş gibi :D

Oyunun mantığına baya ters gathering olayı
Sosyal ağlarda paylaş

Crafting trainerlarinin yanina o crafting icin gerekli hammaddeleri satan merchantlari dikmek ile olmuyor ki abi crafting. Ayri merchantlar, hammadde olarak ayri itemlar da yapmasalarmis o zaman direk para vererek skill arttirsaymisiz mesela. Hani yaptigin isle bagdasan bir challenge yok ki su haliyle.

Para kazanmak yahut paradan tasarruf etmek icin zanaatkar olunur, zanaatkar olabilmek icin para bayilinmasi fikri cok kotu bence. Oyun 15 yillik evet ama Everquest ve Ultima'da bundan daha duzgun bir crafting sistemi vardi yanlis hatirlamiyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Crafting trainerlarinin yanina o crafting icin gerekli hammaddeleri satan merchantlari dikmek ile olmuyor ki abi crafting. Ayri merchantlar, hammadde olarak ayri itemlar da yapmasalarmis o zaman direk para vererek skill arttirsaymisiz mesela. Hani yaptigin isle bagdasan bir challenge yok ki su haliyle.

oyun challenge fest, grind fest, pain fest artık adını ne koyarsan. parayla skill arttirmak gibi düşünüyorsun da zaten o parayı bulabilmek için deli gibi farm yapman lazım, gidip ot toplamaktan farklı değil, aynı vakit aynı efor. şöyle diyeyim spellcraft veya alchemy yi sonuna kadar kasayım dersen, o parayı farmladığın vakit + skilli kastığın vakitle 2-3 tane gm bs yaparsın ultimada.

Nigger_of_the_sand said:

Para kazanmak yahut paradan tasarruf etmek icin zanaatkar olunur, zanaatkar olabilmek icin para bayilinmasi fikri cok kotu bence. Oyun 15 yillik evet ama Everquest ve Ultima'da bundan daha duzgun bir crafting sistemi vardi yanlis hatirlamiyorsam.

zaten paradan tasarruf ediyorsun veya craft ettiklerini oyunculara starak para kazanıyorsun.

ayrıca oyunun craft iddiası yok hiç de olmadı. oyun direk pvp/rvr üzerine kurulu malum.

ayrıca ultima diyorsun da çoğu serverda paran varsa vendordan silah alıp eritip ingotlarla bs kasıyorduk :P
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu mecbur musunuz yani savunmaya

Craftingin para basmaktan ibaret olmasi zaten sacma olan, o parayi bulmanin asiri grind gerektirmesi ve zaman harcamasi da sacma bu durumda zaten. Ona bakarsan oyunda yaptigin her islemi zaman ve enerji birimine convert edebilirsin, madem oyle merchantlari itemlari da kaldiralim para vererek skill artsin diyorum ben de. Itemmis, benchmis iluzyon yani, craftingin challenge'i aradigim merchanti bulup ona verecegin parayi grindlamaktan ibaret gibi gozukuyor. Kaldir merchanti o zaman, hammaddeleri da sanki bir olayi varmis gibi farkli isimler altinda ayristirma.

Sadelestirince tum oyunlar zaman ve enerjiden ibaret ama o zaman ve enerjini alip karsiliginda sana ne yansittigi belirliyor senin ondan aldigin keyfi. Istegim ne olursa olsun, sandalye de insa etmek istesem yolu illa gidip goblin oldurmekten geciyorsa orada bir lineerlik soz konusu. Benim isteklerim X,Y,Z seklinde degisebilir ama cozumler sadece a sikkindan ibaret ise bu lineer oluyor. Ayni birim enerjiyi talep ederek farkli bir is yaptirsin, islemin componentleri ayni olsa bile farkli bir mesaj versin bana, farkli cozumler urettirsin. Bu yuzden oyun oynuyorsun zaten; sana gosterdigi seylerin bir anlami var kafanda.

Ultima'da crafting demirciden aldigin silahlari eritmekten ibaret degildi, istersen yapabiliyordun sadece. Gathering apayri bir boyutuydu oyunun, tek yaratik oldurmeden carpenteringi GMlemis idim ben. Ki konumuz bu degil aslinda, crafting sistemi birebir ayni gercekcilikte olsun demiyorum. Sadece challengein senin itemlerini satan merchanti bulup ona sayacak kadar paran olmasi sikici, hayal kirikligi yasatti. Oyunun grind fest oldugunu ben de biliyorum, profession diyince baska bir boyutu var diye hayal etmistim sadece. Gorunuse gore tasarruf namina bir getirisi varsa da iyice kasip economy of scale boyutuna falan tasiman gerekiyor. Baslangic acisinda bana hicbir tatliligi yok crafting olayinin.
Sosyal ağlarda paylaş

Savunmak için söylemiyorum ama daocdaki craft tam anlamıyla zanaatkarlık. Kılıç yapmak için madene inmiyorsun, hammaddeni toptancıdan alıyosun. Al > işle > sat. Zaten muhtemelen bu yüzden adına 'Tradeskill' demişler. Bunun yanında bazı malzemeler belirli moblardan düşebiliyor (yüksek level alchemy), bazı hammaddeler (tahta, metal, kumaş, deri) de salvage ile düşen eşyalardan elde edilebiliyor. Gördüğümüz en iyi crafting sistemi olmasa bile ben bu oyun için uygun olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gercekte zanaatkarlik yapabilmek icin goblin oldurmuyorsun, zanaatkarlik yaparak kazandigin parayla hammaddeni alip yeni urunler uretiyorsun.

Gercekte zanaatkarlik yapabilmek adina baska bir meslek yaparak para kazanmiyorsun yani, paran o isten geliyor zaten. Kaldi ki gercekte o hammaddeyi satanlar da onu toplayan isciler, ve yaptiklari is, onlara odenen paranin da parayi odeyene bir donusu var. Oyunda ise alinan hammaddenin arkasinda bir is yok, merchantlara odenen para ise yok oluyor. Aldigin hammaddeler ve onlari satan merchantlar arasinda efektif olarak da hicbir fark yok bu durumda. Kilic da almak istesen, tahta da almak istesen ayni yerde ayni yaratiklari olduruyor, ayni isi yapiyorsun. Bu yuzden oyunlarda gathering isini oyunculara yaptirmak onunla baglantili olan zanaatlerde ayri bir tatmin unsuru, ayriyeten oyuncularin ekonomik yonetimine bir katkisi var.

Bunu DAOC'un kotu, iyi dusunulmemis bir oyun oldugunu ortaya koymak icin soylemiyorum. Oyunun anafikrinin grinding oldugunun farkinda idim, "acaba fletcher olsam ayri bir zevk alir miyim, oyunun ayri bir boyutu da var miymis" diye dusunmustum sadece. Yokmus.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi mukemmel bi annem var. Doktora karsi gelerek bana parol verdi. Can cekisiyorum saatlerdir ölmem lazim herhalde kadin bi gidip dikloron almadi parol var evde diye. Of cildiracam ya su buyuklerin biliyorum tavrina. XD 1 2 gune iyilesirim hehalde pc basina kalkacak sekilde. Su agrisi gecse bugun icin yeter. Delirdim cunku bu kadar agri cekilmez ya. Zangir zangir agriyor.

Simdi almaya gitti. Isemeye gidiyorum tansiyonum dusuyor gozlerim karariyor direkt acidan
Sosyal ağlarda paylaş

Mina'nın arkadaşı var Bm ekstradan çılgın shieldsız bm :D

Releasede ilk başta Chanter druid menta 3lüsü spamlicez sanırım goldsuz hiçbir şey olmuyor resmen. Hani tamam geldik max levela ama para olmadığı için Hırt gibi geziyoruz. :D Özellikle ben 1000 ACden sonra ağladım resmen asdfa : D

Kendi içimizde döndüreceksek her şeyi Albion da oynayabiliriz isterseniz. Hib güzel ben de seviyom ama Albdeki Autotrain ve mekanlar <3
Sosyal ağlarda paylaş

O grup direk;
2x Drood(2.si ne yazik ki mevcut değil,Curunir çok pis oynar eminim :P)
1x Bard
1x Eld(Light NS-Dis spam)
3x BM ya da 2x BM+1X Hero(Shield Spec olmasına gerek yok,kapı gibi hero var,desemde gazi bacağını kırmış.)
1x Warden-Light ment-Chanter Cold debuff-Animist(Sonuncusu fantazi oldu ama arbo animist feci nüklüyor+rooter pet)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...