Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavrunun anneden kesilme sorunsalı


Max Damage

Öne çıkan mesajlar

Eşimle Maltepe sahilin oralarda gezerken bir apartmanın bahçesinde yavrulamış anne kedi bulduk. Yavrulardan birini çok beğendik zaten kedi sahiplenmeyi de düşünüyorduk bunu alalım dedik. Patilerden apartmanın altındaki bir esnaf dayı sorumluymuş ve onunla da konuştuk olumlu yaklaştı güzel olur, sevap işlersiniz falan dedi. Yavrular doğalı 1 aydan da fazla olmuş. Biz de sözleşip oradan ayrıldık.

Neyse 1 hafta 10 gün sonra bu kez hayvanı almak için yine gittik. Bir paket de anne kedi için mama aldık. Mamayı döker dökmez tüm yavrular üşüşüp yemeye başladı. Yani kuru mamaya geçiş başlamıştı. Ama adam birden yan çizmeye başladı. Kedilere gelip bakan bir crazy cat lady'den bahsetmeye başladı. Ona sormadan veremem siz yarın akşam yine gelin diye yokuş yaptı. Neyse dedik ve ertesi günü bekledik. Bu arada gerekli malzemeleri falan da aldık. Geçiş maması, muhallebi kıvamında değişik bir mama, yaş mama vs hepsini aldık. Ama şerefsiz crazy cat lady bu yaşta hayvan annesinden ayrılmaz daha emmeyi bırakmadı, 1 ay sonra gelsinler demiş. Yavru anneyi emiyor ama anne yatmıyor. İşte ayakta bekliyor, yavru emerken birden koşmaya başlıyor falan. Yani hayvanı sütten kesmeye çalışıyor gibi. Onu da geçtim annede süt yok, çok zayıf bir hayvan ve düzgün beslenmiyor. Suyun içine simit ıslatıp kedinin önüne koyan tipler besliyor.

Ben bu saatten sonra o insanlardan kedi falan almam zaten ama bir de sizlere sormak istedim. Gerçekten 1 ay beklemek şart mı? Kedi uzmanları bile 1 aylık yavruları sahiplendirirken 1.5 aylık kediyi vermiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Şimdi geldim veterinerden. İlk baktı belden kırığı olabilir dedi, neyse film vs. Biraz fazla incinme var dedi. Köpek vs ağzında sallamış olabilirmiş. Neyse parazit ilacı, ağrı kesici, pire damlası vs. Toparlayacak gibi şapşik şey. Erkek bu arada. Çocuklar kedilere bayılıyodu, zaten alacaktık bahane oldu. Bu manaylada ufaklığı sahiplenmiş olduk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

az da olsa anne sütü içiyorsa ayırmayın, ileri yaşlardaki bağışıklığını belirleyecek olan büyük ölçüde anne sütü. ama anne sütünden kesildiyse alın direk, sokakta hayvan sonuçta, kedili kadın isterse beef stroganoffla beslesin evde bakıldığı gibi olmaz.


Bu arada konuyu öksüz bırakmışım ya. Ben başka bir kedi sahiplendim elemanlara gıcık olduğum için. 1 ay oldu hatta. Ayrıca sahiplendikten 1-2 hafta sonra falan yine yavruların olduğu yerden geçtim bir tane bile kalmamıştı. Crazy cat lady tam da tahmin ettiğim gibi başkalarına ayırmış kedileri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...