Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En taze web tarayıcısı: Vivaldi

Xaero

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Programi Node.js ve React ile yapmislar, rendering de Blink.

Denedigim tum Chromium eklentileri calisiyor, ama Blink disinda Chrome ile bir benzerligi yok gibi. UI filan Chromium cakmasi olmayan ilk Blink kullanan tarayici sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ince ayarlara yer vermiş olması ve bunu basitçe anlatabilmesi hoşuma gitti. Mesela benim kafayı çok taktığım şeylerden biri de chrome'nin -illaki birilerin de bu veya buna benzer takıntıları vardır- tablar arası gezinirken bir linke tıklayıp yeni tab'da açıldıktan sonra işimi bitirip kapadığımda beni linke tıkladığım tab'a atmamasıydı. Bu browserde bunun da ayarlanabildiğini gördüm.
Yine daha önce de ie'de tabları seri kapatırken sürekli tab boyunu pencereye uyarlamak için değiştirdiğinden fareyi kaydırmak zorunda kalırdım "x" tuşu için, o da beni deli ederdi.
Ben senkronizasyon göremedim ama bir de eklentileri bulamadım. Şunlar da olsun direkt geçiyorum buna.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Vivaldi'nin beta sürümünü kaldırıp bugün sıfırdan kurdum. Açıkçası beta'da karşılaştığım sorunların hepsi gitmiş mesela eskiden sitelerde gezinirken kapanırdı. Açıkçası bugün kullandığımda hiçbir sorunla karşılaşmadım, tarayıcı akıcı bir şekilde çalıştı. Tab'lerin siteye göre renklenmesi işte gruplandırılabilmesi gibi hoş özellikleri var. Bide site yüklenirken adres çubuğunun dolması işte KB/MB bazında gösterim yapması güzel olmuş :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Tablar, speed dial, pop-up engelleme, build-in adblocker, sync, phishing koruması, tab stacking, mause gestures, broswer sessions, tab stacking (hala sadece Vivaldi'de var), private browsing.

Hep Opera'nın ilk dahil ettiği şeyler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...