benjani Mesaj tarihi: Mart 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2016 said: Üniversitelerdeki yabancı dil eğitimiyle ilgili düzenleme yapıldı. Düzenlemede öğretim üyeleri ve öğrencileri ilgilendiren birçok yenilik yer aldı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından hazırlanan "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'nin yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre yükseköğretim kurumlarında yabancı dille verilen derslere girecek öğretim üyelerinin, merkezi dil sınavı ya da eşdeğer sınavlarından 100 üzerinden asgari 80 puan almış olmaları gerekecek. Son 3 yılında öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, eğitimi tamamlayanlar sınavdan muaf tutulacak. HAZIRLIK OKULLARI Hazırlık okullarındaki programlarda, ancak gerekli şartlardan birini taşıyan öğretim elemanları yabancı dilde ders verebilecek. Aranan şartlar; 1- Türkçe dışındaki öğretim dilinin öğretim elemanının anadili olması 2- Öğretim elemanının lisans veya doktora öğreniminin tamamını öğretimin verileceği dilin anadil olarak konuşulduğu ülkede, bu dille verilen bir programda tamamlamış olması 3- Öğretimin verileceği dilin resmi dil olarak kabul edildiği bir ülkedeki yükseköğretim kurumlarının birinde toplamda en az 1 yıl öğretim elemanı olarak çalışmış ve ders vermiş olması gerekecek. Üniversitelerin hazırlık okullarında ders verecek olan öğretmenlerden yukarıdaki şartları taşısa bile dil sınavına girip 100 üzerinden 80 puan almış olmaları beklenecek. SINIFLARA YENİ STANDARTLAR Ayrıca yabancı dille eğitim yapan okullarda bulunan hazırlık sınıflarının öğrenci kapasitesinin en fazla 30 olması gerektiği vurgulandı. Dersliklerin de yeterli düzeyde işitsel veya hem işitsel ve görsel araç gereçlerle donatılmış, yabancı dil öğretimi için gerekli olan ders araçlarının yeterli miktarda bulundurulması gerekecek. ÖĞRENCİYE İKİ YIL SÜRE Yönetmelikte, kısmen ya da tamamen yabancı dilde eğitim verilen ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıt yaptıran öğrencilere hazırlık okullarını bitirmeleri için 2 yıl süre veriliyor. Öğrenciler 2. yılın ardından hazırlık okulunu bitirmemişse, yabancı dille eğitim veren programdan atılıp, aynı programın Türkçe müfredatına geçirilecek. ülkede bu şartları sağlayan kaç eğitmen bulabilecekler acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2016 İngilizce öğretim yapan bölümlerdeki çoğu öğretim üyesi ders açamaz bu yönetmeliğe göre. Bir de sürekli kontenjan arttırırken dersliklerin 30 kişiyle sınırlanması biraz trajikomik olmuş. Kağıt üzerinde güzel görünüyor tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2016 abi bu şartlar zaten olması gerekenler. ama devlet her şehre üni kafasıyla gittiği için baya eksiklik çekilecek. yoksa zaten iyi okullarda hocalar hep bu sekilde, yurt dışında en az 1 yıl eğitim geçirmeyene kadro vermiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Mart 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2016 yabancı dille eğitim verenleri diyor, her ilde açılan üniversitelerin kaç tanesinde yabancı dilde eğitim var ki ? ben fazla yoktur diye tahmin ediyorum ayrıca yabancı dilde eğitim veren biri de herhalde 80 puanı alır yds'den o kadar zor bir sınav değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Abi bu şekilde hazırlık hocası okutman kalmaz ki ülkede? Nasıl olacak var olanlar ne olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Lan bu şartlarla bırak hazırlığı normal derslere giren hocalar var haahha Yorum yapıonuzda şu şartları okudunuzmu aslkfjasklfa 1- Türkçe dışındaki öğretim dilinin öğretim elemanının anadili olması 2- Öğretim elemanının lisans veya doktora öğreniminin tamamını öğretimin verileceği dilin anadil olarak konuşulduğu ülkede, bu dille verilen bir programda tamamlamış olması 3- Öğretimin verileceği dilin resmi dil olarak kabul edildiği bir ülkedeki yükseköğretim kurumlarının birinde toplamda en az 1 yıl öğretim elemanı olarak çalışmış ve ders vermiş olması gerekecek. YOK DEVE aslşfkşlas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 deadwoll said: İngilizce öğretim yapan bölümlerdeki çoğu öğretim üyesi ders açamaz bu yönetmeliğe göre. Bir de sürekli kontenjan arttırırken dersliklerin 30 kişiyle sınırlanması biraz trajikomik olmuş. Kağıt üzerinde güzel görünüyor tabii. 80 kişilik sınıfta dil öğretiyor istanbul üniversitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 hayda ingilizce hocası kalmaz okullarda delirmişmi bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 özel okullara zam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 E buradaki İngilizce öğretmenliği bölümlerini kapatsınlar madem, bu durumda gerek yok ay çıldıracağım. Bu basbayağı "bizim ülkemizdeki dil öğretmeni yetiştiren bölümler yetersiz" demek. Yetersizse düzelt birader. O kadar kişi işsiz mi kalsın? İnanılmaz ya gerçekten nereye saldıracaklarını şaşırdılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 öğretim elemanı: okutman vs. değil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Fark etmez ki abi. Burada Eğitim Fakültesi bitirenler de gidip oralarda ders veriyor. Madem beğenmiyorsun kapat o zaman bölümleri. Benim bu sene mezun olacak arkadaşlarımın iş alanlarından koca bir tanesini kesip atıyorlar. Vicdansızlar ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Mrlee said: öğretim elemanı: okutman vs. değil mi Ogretim elemani kavrami profesorunden okutmanina hepsini kapsiyor. En genel tanim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 o sartlardan hepsi degil de 1 tanesi yeter derler yonetmelikte ..3. den hepsine ok cekerler.. onun disinda yabanci dille ogretim yapanlar diyor..yani marmara fransizca isletme ..hac ing tip gibi..digerlerini baglamaz..digerlerinin de okutmanlarinin zaten belli zamanda bir lisan sinavindan gerekli puani almis olmalari bekleniyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 annem okutman, henüz bununla alakalı birşey dememişler okuldan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar