Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yapilacaklar listesindekileri bir turlu yapamamak


vulga

Öne çıkan mesajlar

rahat bi 5-6 senedir yapilacaklar listesi yapip duruyorum bir turlu tam anlamiyla yaptigim olmadi. yani anlik ortaya cikan, tek seferlik yapilmasi gereken seyleri yapiyorum ama daimi, periyodik olarak yapmak istedigim seyleri bir turlu tam anlamiyla yapamiyorum %30-%40'ini falan gerceklestirebiliyorum max (o da belli bir sure icin). mesela haftada su kadar bolum dizi, su kadar film, belgesel izlenecek, kitap, dergi, kose yazisi takip edilecek falan gibi. sizin de vardir illa ki bu tarz yapilacaklar listeniz.

yapilacaklar listesini surekli revize etmekten uygulamaya gecemedigimi dusunuyordum onceden (bu isin kolay kismi cunku). simdi bolca bos vaktim var yine uygulayamiyorum. onceden evernote'ta daily/weekly/monthly seklinde not edip bolusturuyordum. simdi excelde hepsini toparladim gantt semasi seklinde mart ayini boldum. biraz daha kolayladi gibi neyde ne asamada oldugumu gozlemlemek ama yine de su 4 gunde bile 2 gun geriye dustum.

var mi ayni problemle karsilasip yontem gelistiren? (liste biraz uzun gunde 7 saat falan aliyor hepsini yapmak. bu azaltilmis hali oldugu icin daha da kucultmek istemiyorum listedekileri)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yıllık izinde gaza gelip odamı yandaki boş odaya taşıdım. 5-6 ay önce alıp da "izinde kurarım yea şimdi kim uğraşıcak" dediğim masa ve kitaplık boş odada yatıyordu. eski odamda da rahatım yerinde sayılırdı ama sırf malları boşa almış olmıyım diye kurdum mecburen. yeni odaya göre ölçüp almış olduğum için de mecburen taşındım. taşınırken mecburen "şunları bi ara ayırayım. şunları bi ara düzenliyim. üff şurda da 15 torba atılacak malzeme var kesin" dediğim şeylere giriştim. rahat 15 yılın çeri çöpü atıldı.

kurması taşıması düzenlemesi falan bi hafta sürdü akşamları gezmeye çıka çıka. ha "oho yıllık izinde japonya'ya gideyim hoh hoh" vb planlarım yalan oldu tabi. kısa vadeli ağır işler için çare yıllık izin.

süreklilik için de disiplin, onun için de motivasyon şart. excel mantıklı bi seçim bence. sabah akşam tablo çizelge bişiy hazırlamalı bir işim olsun isterdim. bi de yaptıklarını yeşile boyayacaksın, zamanı yaklaşanları sarı, geçenleri kırmızı falan, ben de mi kendime to do list yapsam excel'de dsfsd

bi yerde okudum mu tv'de psikolog birisi mi söylediydi neydi, yeni bir davranışın alışkanlığa dönüşüp sürekli hale gelmesi 20-25 gün sürüyormuş beyinde.

şu spor bölümündeki motivasyon caps'lerini öneririm.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/04/6e/b8/046eb85e14a6315a888263f4fe793d8a.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

plan program yapmak icin dedigin gibi izin gibi bir bosluk gerekiyor. o asamayi gectim de disiplin kismi cok sikintili. yapmadikca isler birikiyor bu da stres yapiyor. kendine yarattigin isi yapamamak falan diye sorguluyorsun sonra bosuna strese giriyorum diye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...